V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

JANJA DROBEŽ, dr.med.spec.
VLASTA KLEMENC ILOVAR, dipl.m.s.
ANJA FERLIČ, TZN
Dejavnost: RAZVOJNA AMBULANTA
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: (01) 5815-334
E-naslov: narocanje.janja.drobez@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:30-19:30
TOREK 07:00-14:0012:30-19:30
SREDA 07:00-14:00
ČETRTEK 07:00-14:00
PETEK 07:00-14:00

Opomba:

TOREK PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

 

Naročanje na prvi pregled je možno preko pošte, elektronske pošte, preko portala e-naročanje ali po telefonu med 7.30 in 9.30 uro.

ODSOTNOST ZDRAVNICE:  

Spoštovani starši!

V razvojni ambulanti se obravnavajo pacienti brez znakov in simptomov COVID-19 ali druge nalezljive bolezni.

Na prvi pregled se lahko naročite po telefonu:01/58 15 334, preko elektronske pošte: narocanje.janja.drobez@zd-lj.si,ali preko spletnega portala: e-naročanje Za naročanje na prvi pregled sporočite ime in priimek otroka, rojstni datum, ZZZS pacienta in številko napotnice, ter vašo kontaktno številko.

 VPRAŠALNIK:

Vprašalnik izpolnite dan pred prihodom na pregled in ga podpisanega prinesite seboj.

https://www.zd-lj.si/zdlj/images/OBR%20560%20-%20Vpra%C5%A1alnik%20za%20preverjanje%20zdr.%20stanja%20pacientov%20pred%20obravnavo%20v%20%C4%8Dasu%20COVID-19.pdf

O terminu pregleda v razvojni ambulanti boste obveščeni po pošti ali po telefonu.

V primeru znakov bolezni pri otroku ali drugih družinskih članov nam to sporočite po telefonu ali po elektronski pošti, da se pregled prestavi.


PRIHOD V AMBULANTO IN POTEK OBRAVNAVE
• Otroka spremlja v zdravstveni dom le eden od staršev. Nameščeno ima kirurško masko, ki prekriva nos in usta. Je ne snema in se je ne dotika. Enako imam nameščeno masko tudi otrok, če to dopušča njegova starost. Higienske maske oziroma doma narejene maske niso dovoljene.
• Pacienti so naročeni na dovolj velik časovni razmik, da se v čakalnici ne zadržujejo in da se ves čas lahko vzdržuje osebna varnostna razdalja vsaj 1.5 m med osebami.

 

Na spletni strani ZD Ljubljana V rubriki PACIENTI - DEJAVNOSTI ZDL - Razvojna ambulanta boste našli nekaj vsebin, ki bi vam bile lahko v pomoč:

 Priporočamo še spletne strani:

 https://zdaj.net/novorojencek-in-dojencek/razvoj/telesni-in-gibalni-razvoj-dojencka/

https://zdaj.net/novorojencek-in-dojencek/nega-in-sodelovanje-z-dojenckom/pravilno-rokovanje-z-dojenckom/

https://www.logopedskikoticek.si/

https://www.nijz.si/sl/publikacije/dojencek-kako-ga-pestujemo-in-se-ukvarjamo-z-njim

(25) Baby-led weaning basics - YouTube 


 

 

 

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.