NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

JANUSZ KLIM, dr.med.
DARJA BERLIČ, viš.med.ses.
TANJA STJEPANOVIĆ, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: (01) 5815-284
E-naslov: narocanje.janusz.klim@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:30-19:30
TOREK 07:00-12:00
SREDA 07:00-14:00
ČETRTEK 12:30-19:30
PETEK 07:00-12:00

Opomba:

SOBOTA DEŽURSTVO PO RAZPOREDU V ZD CENTER, METELKOVA 9

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani starši, otroci in mladostniki!

Epidemiološka situacija se počasi izboljšuje in načrtujemo preventivno delo. V prvi vrsti bomo opravili sistematske preglede in cepljenja otrok, ki bodo v jeseni prvič prestopili šolska vrata.

Zaradi lažjega usklajevanja terminov za pregled vas bo naša medicinska sestra kontaktirala po telefonu in podrobno stvari razložila. Naročeni boste na 30 minut, ne bo srečevanja drugih pacientov oz. razdalja bo 2 metra. Sestra vas bo prišla na posebna vhodna vrata počakat ob uri, ko ste naročeni. Ko boste vstopili v ZD si boste nataknili maske in razkužili roke. S seboj imejte ZK otroka in svoje pisalo.

V kolikor bo čas dopuščal bomo opravili tudi zamujena cepljenja Hep B III, DiTePer in HPV II.

Prihaja pomlad in čas klopov, zato vljudno prosimo v kolikor se želite cepit proti KME, na mail naročanje napišete pod zadevo Klop : V mailu napišite priimek in ime otroka, njegovo starost, katero šolo in razred obiskuje, ter telefon na katerem ste dosegljivi. Za termin vas bomo poklicali po telefonu. Pravila gibanja in razdalje v čakalnicah so enaka. Ravno tako velja, da boste naročeni brez srečevanja v čakalnicah. Plačevanje storitve bo le preko bančne kartice.

Zaradi vaše in naše varnosti boste do preklica urejali ambulantne nujne zadeve na daljavo -po telefonu 01 58 15 284 ali e- naslovu. Zaradi večjega obsega dela s sistematskimi pregledi in cepljenji bodo ure za ambulatne administrativne zadeve omejene.

Triažna sestra bo vaš klic prevzela, potrebno ji bo povedat * ime in priimek otroka, *kdo je izbrani zdravnik,v katero šolo hodi in vaš kontakt.. Zdravnik vas bo poklical, ko bo dosegljiv za zdravstvene nasvete in imel zdravstveni karton vašega otroka.

Zavedamo se, da so navedeni ukrepi in trenutna organizacija dela za vas paciente, neprijetni, vendar so nujno potrebni v trenutnih epidemioloških razmerah.

Ukrepi, uvedeni zaradi epidemije, veljajo do preklica.

1.V času epidemije je vstop v ZD Ljubljana omejen in poteka izključno preko triažnega mesta.

2. Urnik vašega izbranega zdravnika bo lahko spremenjen.

3. VSI pregledi (razen nujnih, ogrožujočih stanj) morajo biti dogovorjeni preko telefona ali maila.

4. Vse administrativne storitve (izdaja receptov za kronične terapije, naročilnice za medicinsko tehnične pripomočke, urejanje bolniškega staleža ipd.), se izvaja na daljavo (telefon, e-pošta), zato za navedeno, prosimo, kontaktirajte vašega osebnega/nadomestnega zdravnika.

         Pravo ravnanje in spoštovanje bo ohranilo zdravje

                                  

Spoštovani! Prosim preberite navodila predenj pridete v Zdravstveni Dom. Napišite na mail naročanje oz. pokličite  triažno sestro, ki bo dala nadaljna navodila.

 

 

S ciljem preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom med prebivalstvom vas prosimo za sodelovanje in upoštevanje navodil!

Ukrepi, uvedeni zaradi epidemije, veljajo do preklica.

1.V času epidemije je vstop v ZD Ljubljana omejen in poteka izključno preko triažnega mesta.

2. Izvajajo se samo ambulantni kurativni pregledi. Urnik vašega izbranega zdravnika bo lahko spremenjen.

3. VSI pregledi (razen nujnih, ogrožujočih stanj) morajo biti dogovorjeni preko telefona ali maila.

4. Vse administrativne storitve (izdaja receptov za kronične terapije, naročilnice za medicinsko tehnične pripomočke, urejanje bolniškega staleža ipd.), se izvaja na daljavo (telefon, e-pošta), zato za navedeno, prosimo, kontaktirajte vašega osebnega/nadomestnega zdravnika.

5. Do nadaljnega so odpovedani vsi sistematski pregled in cepljenja.

Triažni telefon  za   Zdravstveno varstvo predšolskih otrok 01 58 15 212,

                         za  Zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine 01 58 15 284.

Triažna sestra bo klic prevezala k zdravniku, ki bo dosegljiv za zdravstvene nasvete.

Triažni sestri je potrebno povedati * ime in priimek otroka, *kdo je izbrani zdravnik in *številko kartoteke oz. v katero šolo hodi. Zdravnik bo z vami govoril, ko dobi zdravstveni karton.

Osnovna preventivna PRAVILA:

* Izogibajte se tesnih stikov z ljudmi, razdalja 2m

* Higiena rok

* Upoštevajte pravila higiene kašlja in nedotikanja oči, nosa in ust z rokami

Zavedamo se, da so navedeni ukrepi in trenutna organizacija dela za vas, paciente, neprijetni, vendar so nujno potrebni v trenutnih epidemioloških razmerah.

                                   Pravo ravnanje in spoštovanje bo rešilo življenja

                                   Ostanite doma, sedaj je čas za družino

 

Zdravljenje okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

  1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti proda. Za večje otroke so primerne tablete, Lekadol, Dalerone).

  2. Oboleli naj pije dovolj tekočine.

  3. Oboleli naj počiva.

  4. Po potrebi se po telefonu posvetujte z medicinskim osebjem

Posimo za sodelovanje in upoštevanje navodil! Sproti vas bomo obveščali.

Do nadaljnega odpovedani šolski preventivni pregledi, ostaja le otroška posvetovalnica do 18 mesecev

 

Glede na epidemiološko situacijo COVID 19 se v ZDL od  16.3.2020 do preklica izvajajo le nujne zdravstvene storitve. Pregled v ambulanti je  možen izključno na podlagi predhodnega telefonskega/elektronskega dogovora. Če ste prehlajeni, vas praska v grlu, kašljate, imate vročino, težko sapo, ostanite doma in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč  pokličite v ambulanto svojega osebnega/nadomestnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila. V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112. V kolikor menite, da potrebujete nujen pregled zaradi drugih zdravstvenih težav predhodno pokličite osebnega/nadomestnega, ki vam bo svetoval in presodil ali je pregled v ambulanti nujen.  Vse administrativne storitve, kot je izdaja receptov, naročilnic  za medicinske pripomočke, urejanje bolniškega staleža, se izvaja na daljavo preko telefona oz. najbolj priporočljivo preko e-pošte. Ob kontaktu preko e-pošte prosimo navedite ime in priimek, rojstne podatke, številko kartice ZZZS ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

S ciljem preprečevanja širjenja okužb s COVID 19 med prebivalstvom, je vstop v ZD Ljubljana omejen in poteka izključno preko triažnega mesta. Vse paciente pozivamo, da medicinski sestri ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov namreč ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

 

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:

-          Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

-          Vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Prebivalci lahko informacije dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro.

-          Več informacij je na voljo tudi pri epidemiologu NIJZ na tel. št. 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda).

 

Naročanje pacientov: Za pregled se je potrebno naroćiti po telefonu v našem ambulantnem ordinacijskem času ali po e-pošti na naslov: narocanje.janusz.klim@zd-lj.si

 6.7., 7.7. in 8.7.2020 bom delal popoldne, 9.7. in 10.7.2020 bom delal dopoldne.

Splošno pravilo: Za vse torke in petke velja, da delam za bolne od 7.00 do 8.00, po 8. uri delam preventivne preglede!

Ob petkih se dopoldanska ambulanta praviloma zaključi ob 12. uri zaradi strokovnega sestanka zaposlenih v zdravstvenem varstvu predšolskih otrok, šolskih otrok in mladine.
Hvala za razumevanje

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.