V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

JADRANKA DOMAZET-FINK, dr.med.spec.
MELISA DURIĆ, SMS
SANDRA ŠOMEN, TZN
DOMINIKA ROBIČ, dipl.bab.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŽENSK
Lokacija: PE FUŽINE, PREGLOV TRG 14
Telefon: (01) 5472-818 , (01) 5472-800
E-naslov: narocanje.jadranka.domazet-fink@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:30-19:30
TOREK 07:00-14:00
SREDA 12:30-19:30
ČETRTEK 07:00-14:00
PETEK 07:00-14:00

Obvestilo zdravnika:

Dne 02.12.2022 ambulanta ne dela.

V primeru urgentnih stanj se prosimo obrnite na ginekološko urgenco. 

Hvala za razumevanje. 

 

Ginekologinja NE sprejema novih pacientov.

V primeru urgentne situacije takoj pokličite 112 oziroma se obrnite na urgentno ginekološko ambulanto v UKC LJ (24 ur na dan) telefonska številka 01/ 522 25 15

Po telefonu smo dosegljivi od 8.00 do 10.00 v dopoldanskem času in od 14.00 do 16.00 v popoldanskem času.

Lepo pozdravljeni,

Jadranka Domazet Fink, dr med., spec. ginek. in porodništva

 

Zaradi  trenutnih epidemioloških razmer (naraščajoč pojav okužb in tveganje za širjenje bolezni zaradi novega virusa SARS-CoV-2 (COVID-2019)) za ohranjanje javnega zdravja smo organizacijo dela v ambulanti spremenili:

  • Če imate na dan pregleda kakršnokoli PREHLADNO OBOLENJE, tudi brez povišane temperature, in niste zaradi bolečin ali krvavitve življenjsko ogrožene, ostanite doma in se PRENAROČITE.

  • Po priporočilu Ministrstva za zdravje in Razširjenega strokovnega kolegija za ginekologijo in porodništvo v času nevarnosti za okužbo s COVID-19 ginekologi na primarnem nivoju opravljamo LE kurativne oz. nujne ginekološke preglede in preglede vseh nosečnic.

  • Naročanje poteka IZKLJUČNO po E-POŠTI ali TELEFONU in NE OSEBNO v ambulanti.

  • NE PRIHAJAJTE V AMBULANTO, če lahko storitev opravite na daljavo (ponovni predpis recepta, napotnica za kontrolni pregled).

  • Na preglede prihajajte SAMI.

  • V čakalnici sedite vsaj meter do meter in pol oddaljeni od drugih čakajočih. 
    Upoštevajte pravila higiene rok. 

NOSEČNICE

Razširjeni strokovni kolegij za ginekologijo in porodništvo je potrdil predlog Ministrstva za zdravje RS o obravnavi nosečnic s sumom na okužbo ali z okužbo s COVID-19, in sicer:

•Ob okužbi s COVID-19 prejme oseba navodilo o 14-dnevni izolaciji. Po tem obdobju se smatra, da je oseba zdrava, zato predlagamo, da se obravnava (redni preventivni pregled) nosečnice za 14 dni preloži, po tem obdobju bo nosečnica lahko spet normalno obiskovala vse preglede pri svojem izbranem ginekologu enako kot vse ostale zdrave nosečnice

•če pride pri nosečnici v času bolezni COVID-19 do zapletov zaradi same okužbe s koronavirusom, bodo take nosečnice obravnavane pri infektologih po protokolu, ki je enak protokolu za nenoseče bolnike

•nosečnice, ki bodo imele v obdobju 14 dni po okužbi kakršne koli zaplete zaradi nosečnosti same, se obravnava po enakem protokolu, kot ostale okužene paciente, kar pomeni, da take nosečnice pokličejo na številko 112 in se jih prepelje v najbližjo ginekološko urgenco ali porodnišnico na obravnavo.

Na Ginekološki kliniki UKC Ljubljana so vzpostavili nujno telefonsko številko 01 522 9393 za nosečnice in ženske z ginekološkimi težavami, na kateri se lahko posvetujete z zdravnikom specialistom ginekologije in porodništva, ki vas bo po potrebi usmeril v nadaljnjo obravnavo. Telefonska številka je dosegljiva 24 ur na dan.
Nekaj odgovorov na najpogostejša porodniško – ginekološka vprašanja lahko najdete na naslednji povezavi: https://www.kclj.si/index.php?dir=/pacienti_in_obiskovalci/obvestila&id=5267

Informacije glede nadomeščanja dobite tudi pri informatorju na tel. št. 01 /5472 800

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.