Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

efpc_slo

Urnik

prim. SIMONA REPAR BORNŠEK, dr.med.spec.
VALENTINA MARTINC, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: (01) 2004-603 , (01) 2004-500
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/1 https://portal.zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 06:45-13:15
TOREK 06:45-13:15
SREDA 13:30-20:00
ČETRTEK 06:45-13:15
PETEK 06:45-13:15 ali 13:30-20:00

Opomba:

PETEK IZMENIČNO PO RAZPOREDU, Hišni obiski po predhodenem dogovoru ob torkih in četrtkih med 12 in 13.15h.

Odsotnost:

Od: 24.06.2024 Do: 05.07.2024

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani,

na pregled v našo ambulanto se lahko naročite na več načinov, le e-naslov za naročanje je ukinjen in e-komunikacija poteka le preko PORTALA ZDL (navodilo za prijavo je spodaj). NAROČANJE NA PREGLED še vedno poteka tudi  PO TELEFONU IN OSEBNO V AMBULANTI V ORDINACIJSKEM ČASU ter PO POŠTI. Naročanje na pregled je možno tudi na povezavi:  https://narocanja.zd-lj.si/1. Termine sproti odpiramo glede na zasedenost ambulante in prisotnost zdravnice. 

1 x tedensko v ambulanti delata tudi specializantki družinske medicine KALIOPI PETROVSKA HROMC, dr.med.  in ZALA STRMOLE, dr.med.

Zaradi pomanjkanja zdravnikov in dela s pacienti, ki so svojega zdravnika izgubili, se podaljšujejo čakalne dobe in včasih je na odgovor preko portala potrebno počakati nekoliko dlje. Zato prosimo, da si recepte za redno terapijo, napotnice za kontrolne preglede in druge administrativne storitve uredite pravočasno,

V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112.     

V ambulanti se lahko cepite proti tetanusu (in davici), gripi, pnevmokokni pljučnici, klopnemu meningoencefalitisu, oslovskemu kašlju in drugim boleznim, na cepljenje se je potrebno predhodno naročiti. Sočasno cepljenje proti gripi in covidu poteka v enoti Center na Metelkovi (cepilni center), naročite se lahko preko povezave https://narocanja.zd-lj.si/275.

 Za boljšo dostopnost in učinkovitost dela v ambulanti priporočamo, da upoštevate naslednja priporočila:

1. Elektronska sporočila v portalu naj bodo kratka s ključnimi informacijami (npr. od katerega dne dalje želite bolniki stalež, za katero bolezen potrebujete napotnico za kontrolo pri specialistu ipd.). Za naročanje receptov ,napotnic, MTP in staleža uporabite priporočen modul.

2. Pred prvo napotitvijo k specialistu je potreben obisk in pregled v ambulanti, napotnic ne izdajamo po vaši presoji ali želji, ampak glede na potrebe, ki so odvisne od zdravstvenega stanja in presoje zdravnika. Enako velja za napotitve v laboratorij in na različne preiskave, ki bi jih želeli. Odsvetujemo samoplačniške laboratorijske preglede, izvidov nikoli ne komentiramo brez kliničnih simptomov in pregleda.

3. Kadar se odločite za samoplačniški pregled pri specialistu, so v skladu s pravili ZZZS tudi vse iz pregleda izhajajoče preiskave, zdravila in ostale predlagane storitve samoplačniške. O izvidu se seveda lahko posvetujete z zdravnico.

4. Ko ste napoteni na sekundarni nivo, vam je specialist dolžan opraviti  vse preiskave, ki jih za  obravnavo bolezni, zaradi katere ste napoteni, potrebuje, prav tako vam mora izdati recepte za zdravila in napotnice za laboratorij in nadaljnjo diagnostiko, če je ta potrebna (npr. rentgen, CT, MR ali napotitev k drugemu specialistu). 

5. Kadar potrebujete recepe za stalno terapijo, pred tem preverite zaloge zdravil doma. Za čim bolj učinkovito delo in čim krajše čakalne dobe v naši ambulanti si želimo, da bi pretežno uporabljali letne recepte. Seveda je potrebno enkrat letno korigirati zaloge, saj vsa zdravila nimajo enakih pakiranj in kakšnega prej zmanjka. Prosimo, da ne naročate vsak teden recepta za drugo zdravilo, najbolje je naročati recepte vsake 3 mesece ali 1x letno, a takrat za vsa zdravila, ki jih jemljete. Z zdravili ravnajte racionalno, v kolikor jih ne želite jemati, nam to sporočite, velikokrat se namreč dogaja , da pacienti naročajo tudi zdravila, ki jih ne uživajo.

Tudi mi si želimo, da bi do potrebne storitve prišli čim prej in da bi lahko za vse čim bolje poskrbeli. Tu smo za vas in zaradi vas. Zato se vam iskreno zahvaljujemo za razumevanje in sodelovanje.

Želimo vam vse dobro!

Vaš tim družinske medicine:

Simona (zdravnica), Tina (Martinc, srednja medicinska sestra), Robi (Vrtič, diplomiran zdravstvenik), Kaliopi (Petrovska Hromc, specializantka družinske medicine) in Zala (Strmole, specializantka družinske medicine).

 

NAVODILA ZA UPORABO PORTALA ZA PACIENTE – nov način elektronske komunikacije z ambulanto

 V ZD Ljubljana prehajamo na nov, varnejši način elektronske komunikacije preko portala za paciente na https://portal.zd-lj.si/login, ki bo nadomestil dosedanjo elektronsko pošto. Na sporočila prejeta po elektronski pošti boste odgovor prejeli le  omejeno prehodno obdobje, to je do 12.12.2022. Po izteku prehodnega obdobja nam boste elektronska sporočila lahko pošiljali le še preko novega portala, zato vam svetujemo, da si dostop do portala uredite v najkrajšem možnem času.

V kolikor pacient nima lastnega elektronskega naslova IN mobilne telefonske številke, lahko v ta namen pooblasti drugo osebo. V tem primeru pooblaščena oseba opravi postopek registracije, pooblastitelj pa podpiše pooblastilo.

 REGISTRACIJA na portal je možna na dva načina:

1. registracija z uporabo certifikata SIGEN-CA na portalu  https://portal.zd-lj.si/register ali
2. registracija z osebno identifikacijo v ambulanti - medicinsko osebje pacienta doda v sistem in pošlje dve kodi za registracijo (eno na e-naslov, drugo kot SMS na mobilno številko), ki veljata 24 ur

Za registracijo z osebno identifikacijo naročanje NI potrebno. S seboj prinesite osebno izkaznico in zdravstveno kartico. V primeru, da pacient pooblašča drugo osebo naj prideta obe osebi skupaj.

Pri uporabi portala omejite dolžino sporočila na najbolj bistvene podatke, vaše sporočilo bo shranjeno v vaši elektronski kartoteki.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.