NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

dr. MARKO VAVPOTIČ, dr.dent.med.
BARBARA ČADEŽ, zobozdrav.asist.
ZANA KAZIĆ, TZN
Dejavnost: ZOBOZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: (01) 5815-253 , (01) 5815-200
E-naslov: narocanje.marko.vavpotic@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-14:00
TOREK 07:00-14:00
SREDA 12:30-19:30
ČETRTEK 12:30-19:30
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

PREDVIDENA ODSOTNOST ZOBOZDRAVNIKA:

 30.10.2020

Obveščamo vas, da z ambulantnim delom pričnemo 18.5. 2020. Zaradi več kot dvomesečne prekinitve rednega dela in novih postopkov obravnave v skladu z vsemi preventivnimi ukrepi, bo naše delo drugačno in okrnjeno. Prosimo vas za razumevanje in strpnost pri novi organizaciji našega dela.

Pacienti, ki so na obravnavo naročeni od 1.9.2020 dalje, bodo obravnavani na že dodeljeni jim termin.

NA ZDRAVLJENJE PRIDITE LE, ČE STE ZDRAVI!

V PRIMERU BOLEZNI ALI SLABEGA POČUTJA PROSIMO, DA TERMIN ODPOVESTE.

Glede novih terminov bomo paciente iz obdobja epidemije obvestili po e-pošti ali poklicali sproti. V primeru, da dan pred predvidenim terminom ne boste dosegljivi na telefon, le-ta odpade in bo dodeljen drugemu pacientu.

Po navodilih NIJZ se moramo držati nekaterih sprememb, ki so v pomoč zaščiti vas, ostale paciente in zaposlene.

Dan pred prihodom prosimo, da izpolnite VPRAŠALNIK

https://intranet.zd-lj.si/egroupware/webdav.php/home/07%20COVID-19/PROTOKOLI%20ZDL%20COVID-19/OBR%20560%20-%20Vpra%C5%A1alnik%20o%20zdr.%20stanju%20pacientov%20pred%20obravnavo%20v%20%C4%8Dasu%20COVID-19.pdf

Izpolnjenega in podpisanega boste prinesli s seboj na vaš določeni termin.

 

 • Vstopanje v ordinacijo bo mogoče le posamično, ob točno določenem terminu in samo naročenim.
 • Vstop bo omogočen le zdravim, brez simptomov COVID-19 in prehladnih obolenj.
 • Preden nas obiščete, je potrebno poskrbeti za brezhibno ustno higieno – s tem zmanjšate količino nepotrebnih mikrobov v ustni votlini, zaščitite sebe in druge.
 • Vstop v ordinacijo je možen le z masko.
 • Pred vstopom v zdravstveni dom si nadenite zaščitno masko čez usta in nos, ne snemajte je, dokler se ne usedete na zobozdravniški stol.
 • Na vhodu v ZD so pripravljena sredstva za čiščenje in razkuževanje rok. Prosimo, da jih uporabite, ko vstopite v prostore naše ustanove in ordinacije.
 • V čakalnici bo poskrbljeno za dovolj prostora, da boste lahko ohranili primerno razdaljo do morebitnega čakajočega. Na stole v čakalnici se usedite le na mesta brez oznak.

Nujna stanja v zobozdravstvu so:

 • močan zobobol (nevzdržna huda stalna bolečina, ki traja več kot 24 ur in analgetik ne pomaga);
 • akutna infekcija (vnetje, ki se kaže kot: oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura);
 • močnejša krvavitev po oralno kirurškem posegu, ki se sama ne ustavi po določenem času;
 • poškodbe (poškodba v področju zgornje in spodnje čeljusti oz. ustne votline).
 •  V primeru nujnega stanja pokličite osebnega zobozdravnika ali informatorja v enoti ZD Ljubljana Šiška (01/581-52-00), ki vas bo usmeril naprej.

Nujna zobozdravstvena obravnava pacientov brez predhodnega naročanja ni mogoča.

Zaradi odsotnosti asistentke (pet neuspešnih razpisov) bomo na e-pošto odgovarjali z zamikom (obvestilo v povratni e-pošti). Zaradi specifike dela se (nadomestna) asistentka lahko javlja na telefon le, ko ne asistira. Prosimo vas za vztrajnost pri telefonskih klicih in obilo potrpežljivosti. Najprimernejše časovno okno za telefonske klice je cca 10 minut pred polno uro.

 

Ob vikendih in praznikih deluje Zobozdravniška nujna medicinska pomoč (ZNMP) na Metelkovi 9 med 8.00 in 12.30 uro; potrebno je predhodno naročanje na telefonsko številko 01/472-37-18.

 

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.