V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

LUČKA MOLKA, dr.med.spec.
ANDREJA IGLIČ, ZT
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: (01) 5815-212 , (01) 5815-297
E-naslov: narocanje.lucka.molka@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-10:30
TOREK 14:00-17:30
SREDA 07:00-10:30
ČETRTEK 09:00-12:30
PETEK 07:00-10:30 ali 12:30-16:00

Opomba:

petek izmenično,zdravnica opravlja delo v krajšem del. času

Obvestilo zdravnika:

 

 

Spoštovani starši, skrbniki otrok in mladostniki

 

Redni urniki (zaradi razmer povezanih s korona virusom) še vedno ne veljajo. V tednu od 18.1.do 22.1.2021 je ambulantni del. čas (za dogovorjene preglede, telefonsko in elektronsko komuniciranje) naslednji:

 

 19.1. od 14h do 17.15

 21.1. od 9h do 12.15

22.1. od 13h do 16.15

 

 

 

Zunaj tega časa v primeru neodložljive potrebe po kontaktu z zdravstvenim delavcem, prosim, pokličite otroško triažno sestro (tel. 01/ 5815 212), ki vam bo svetovala oz. omogočila kontakt z nadomestnimi zdravnikom. 

 

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled bolnega otroka in mladostnika je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem - triažno medicinsko sestro (po telefonu ali e-pošti). Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.

Za pregled na PNMP pokličite na tel. št. 01 47 23 88 in se pred prihodom posvetujte z dežurno ekipo. V primeru življenjske ogroženosti pokličite takoj 112.

Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.

Na pregled se pripravite, otroci in mladostniki naj bodo oblečeni v oblačila, ki jih je enostavno sleči, mladostnice brez ličil. Pripravite si seznam vprašanj za zdravnika.

Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in si namestili kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave. Enako - glede na starost -  tudi vaš otrok. Zaželeno je, da v ustanovo pridete s svojo zašćitno masko.

V prostorih zdravstvenega doma upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke in zaključevanje nege, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če otrok zboli in potrebujete nego, ali potrebujete spremstvo o tem takoj obvestite ambulanto izbranega zdravnika po e-pošti. Ob tem navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego/ spremstvo ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

Če želite posredovati otrokovo zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen, jo lahko pošljite po e-pošti. Bolj nam je pregledno, če pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij pošljete pisno v ambulanto oziroma jih pustite pri vratarju v zaprti kuverti, na katero zapišite ime otrokovega osebnega zdravnika. Tudi za ostale administrativne stvari nas pravočasno kontaktirajte.

Za sistematične preglede - posvetovalnica vas bomo kontaktirali po telefonu nekaj dni pred pregledom in vam posredovali potrebne informacije o tem, kje boste vstopili v zdravstveni dom, kako bo potekal pregled in kaj prinesete s seboj. Prosimo, da se na pregled odzovete, ker le tako lahko ocenimo razvoj vašega otroka in opravimo potrebna cepljenja. V septembru in oktobru bo več časa namenjeno posvetovalnici.

 

Na spletni strani ZDL je ikona Navodila za starše. S klikom na ikono se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem in mladostniškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka in mladostnika.

 

PNMP (pediatrična nujna medicinska pomoč)

Pred pregledom v dežurni službi se posvetujte na tel. številki PNMP 01 47 23 888 in upoštevajte navodila zdravstvenega osebja.

Nujna medicinska pomoč pomeni izvajanje nujnih ukrepov zdravnika in njegove ekipe pri
osebi, ki je zaradi bolezni ali poškodbe neposredno življenjsko ogrožena oz. pri kateri
bi glede na bolezenske znake v kratkem času lahko prišlo do takšne ogroženosti.
Pravico do pregleda v PNMP imate le v nujnih stanjih. Nujnih storitev ni potrebno plačati. Če storitve niso nujne, so po Pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja za plačat. Pri obravnavi nujne medicinske pomoči ne morete dobiti napotnic za naročene preglede in receptov za zdravila, ki jih redno jemljete, prav tako se ne predpisujejo zdravila, ki sodostopna v prosti prodaji. OBV_217-_Nujna_stanja_v_pediatriji.pdf

Prosimo, preberite navodila, preden pridete v Zdravstveni dom. Za kontakt uporabite mail naročanje oz. pokličite  triažno sestro (01/5815212), ki bo dala nadaljna navodila.

Pravo ravnanje in spoštovanje navodil bo ohranilo zdravje. 

Kolektiv Zdravstvenega varstva predšolskih otrok - Šiška                               

 

 

Ob petkih se dopoldanske ambulante praviloma končajo ob 12.uri zaradi strokovnega sestanka zaposlenih v zdravstvenem varstvu predšolskih otrok, šolskih otrok in mladine.

 

 

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.