Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

efpc_slo

Urnik

ALEKSANDRA BANOVIĆ GROZNIK, dr.dent.med.
URŠA ŠINKOVEC, TZN
Dejavnost: ZOBOZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Lokacija: ENOTA MOSTE-POLJE, PRVOMAJSKA UL. 5
Telefon: 01/5844 223
Naslov za naročanje: https://portal.zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:30-20:00
TOREK 13:30-20:00
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:30-20:00

Opomba:

ob petkih izmenično po razporedu

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani,

zobozdravnica je 20. in 21.6. odsotna. V nujnih primerih kontaktirajte dežurno ambulanto.

Lep pozdrav.

 

 

 

 Spoštovani,

v času stavke zdravnikov in zobozdravnikov poteka delo v naši ordinaciji v skladu z zakonom.

S 15. 1. 2024 se je pričela stavka zdravnikov in zobozdravnikov. V Zdravstvenem domu Ljubljana je delovni proces organiziran v skladu z zakonodajo. V času stavke morajo zdravstveni delavci zagotavljati bolnikom nujno medicinsko pomoč, nego in oskrbo. Opravljanje zdravniške službe v času stavke določa 46. člen Zakona o zdravniški službi. Zdravnik je v času stavke dolžan izvajati tiste zdravniške storitve iz drugega odstavka 4. člena Zakona o zdravniški službi, katerih opustitev bi v kratkem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali v smrt. To so zlasti:

 • zdravljenje vročinskih stanj in infekcij,
 • zdravljenje poškodb in zastrupitev,
 • zdravljenje kroničnih bolezni, če bi njihova opustitev neposredno in v krajšem času povzročila poslabšanje zdravstvenega stanja, invalidnost, druge trajne okvare zdravja ali smrt,
 • druge storitve nujne zdravniške pomoči,
 • opravljanje prvih pregledov brez čakalne dobe najmanj v obsegu, ki potrjuje ali izključuje stanja v prejšnjih alineah (triažni pregledi),
 • predpisovanje zdravil in medicinskih pripomočkov za zdravljenje stanj iz prejšnjih alinei. Za prvi pregled se šteje na primarni ravni prva obravnava, na sekundarni in terciarni ravni pa prva napotitev k specialistu zaradi nove bolezni ali stanja ali zaradi poslabšanja bolezni.

Poleg tega je zdravnik v času stavke dolžan opravljati še naslednje storitve:

 • vse zdravstvene storitve za otroke do 18. leta starosti ter bolnike, starejše od 65 let,
 • vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom,
 • ukrepe za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni.

Ambulante zdravnikov in zobozdravnikov, ki so se pridružili stavki, so o morebitnih odpovedih paciente obvestili. ZD Ljubljana bo spoštoval pravico zaposlenih do stavke, delo pa bo organizirano tako, da bo delo potekalo za vse nujne paciente (po 46. členu Zakona o zdravniški službi) nemoteno in da ne bo ogroženo zdravje pacientov. Vsi pacienti, ki bodo potrebovali zdravniško oskrbo, bodo zagotovo pregledani.

Hvala za razumevanje.

 

 

NAROČANJE NA PREGLED: 

 • po telefonu: v ordinacijskem času, zaradi lažje organizacije dela  priporočen čas naročanja dopoldan   od  7.00  do  9.00 ure,   popoldan  od  13.30   do    15.30  ure
 • po pošti: na naslov ZD Ljubljana Moste Polje, Prvomajska ulica 5,  1000 Ljubljana,  s pripisom za ambulanto   Aleksandra  Banović  Groznik  dr.dent. med.
 • na obrazcuki ga dobite  pri informatorju
 • PORTAL ZA PACIENTE – nov način elektronske komunikacije z ambulanto
 • osebno v ordinacijskem času ambulante pri  zobozdravstveni asistentki


PETKI POPOLDAN :

 

Stara obvestila:
PORTAL ZA PACIENTE – nov način elektronske komunikacije z ambulanto

V ZD Ljubljana prehajamo na nov, varnejši način elektronske komunikacije preko portala za paciente na https://portal.zd-lj.si/, ki bo nadomestil dosedanjo elektronsko pošto. Na sporočila prejeta po elektronski pošti boste odgovor prejeli le omejeno prehodno obdobje, to je do 1.4.2023. Po izteku prehodnega obdobja nam boste elektronska sporočila lahko pošiljali le še preko novega portala, zato vam svetujemo, da si dostop do portala uredite v najkrajšem možnem času.
 
V kolikor pacient nima lastnega elektronskega naslova IN mobilne telefonske številke, lahko v ta namen pooblasti drugo osebo. V tem primeru pooblaščena oseba opravi postopek registracije, pooblastitelj pa podpiše pooblastilo.

REGISTRACIJA na portal je možna na dva načina:

1. registracija z uporabo certifikatov preko Si-Pass (SiPass, SMSPAss, SIgenCA, SigovCA, NLBCA, HALCOM, PostarCA, idr) na portalu   ali
2. registracija z osebno identifikacijo v ambulanti - medicinsko osebje pacienta doda v sistem in pošlje dve kodi za registracijo (eno na e-naslov, drugo kot SMS na mobilno številko), ki veljata 24 ur

Vljudno vabljeni k registraciji in uporabi !

 

 

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.