Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

Urnik

NATAŠA MARINIČ FIŠER, dr.med.
NIKA BOBEN, dipl.m.s.
SARA TURK, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: (01) 2004-573
Naslov za naročanje: https://portal.zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 06:30-13:30
TOREK 06:30-13:30
SREDA 06:30-13:30
ČETRTEK 12:30-19:30
PETEK 06:30-13:30 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO, TOREK IN PETEK PREVENTIVA, odmor v dopoldanskem času od 10h do 10.30h, v popoldanskem pa od 16h do 16.30h

Obvestilo zdravnika:

ODSOTNOST:  30.1. in 31.1.2024

 13.2.2024, ter 19.2.-20.2.2024

 

 SPREMEMBA URNIKA: 

 

- naša ambulanta trenutno ne opredeljuje novih pacientov

- od dne, 18. 10. 2023, se je v naši ambulanti možno naročiti na cepljenje proti gripi

- cepljenje proti covidu za otroke od 12. leta starosti poteka v ZDL Center, cepilni center, Metelkova ulica 9. Na cepljenje se lahko naročite preko povezave https://narocanja.zd-lj.si/275.

Otroke, stare od 6 mesecev do 11 let, pa je za cepljenje proti covidu potrebno predhodno naročiti na elektronski pošti narocanje.cepljenje@zd-lj.si.

NAROČANJE NA PREGLED:

- PREKO PORTALA

Od dne, 3. 1. 2023, nas lahko kontaktirate preko spletnega portala, ki omogoča varno in kriptirano izmenjavo sporočil z ambulanto. Za dostop do portala je potrebna REGISTRACIJA starša na https://portal.zd-lj.si/login, nato pa ureditev pooblastil za otroke.

Več informacij o portalu je možno pridobiti tudi na naši spletni strani: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=973:vic-rudnik&catid=260&lang=sl&Itemid=2883

V primeru, da imate starši katerega od digitalnih potrdil in imate izbranega svojega osebnega zdravnika v ZD Ljubljana, lahko registracijo zase opravite sami na daljavo - ob registraciji se bodo pojavile povezane osebe, če je bil v preteklosti izdan eBolniški list za nego.

Pacienti, ki so stari 15 let in več, so uporabniki portala sami. Starši lahko v njihovem imenu komunicirajo le v primeru urejenega pooblastila (ustno ali pisno soglasje mladostnika).

- PO TELEFONU: v ordinacijskem času ambulante na tel. številko 01/2004-573

VRAČANJE NEODGOVORJENIH KLICEV: Ko vzpostavljate telefonski kontakt, vas prosimo, da pokličite po telefonu samo enkrat. V kolikor se na vaš telefonski klic ne bomo odzvali, vas bomo poskusili poklicati nazaj v istem dnevu oz. v najkrajšem možnem času.

- OSEBNO: v ordinacijskem času ambulante

- PO NAVADNI POŠTI: ZDL enota Vič, Zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine, ambulanta dr. Nataše Marinič Fišer, Šestova ulica 10, 1000 Ljubljana

V času preventivnih zdravstvenih pregledov (torek med 7. in 12. uro ter petek med 8. in 12. uro) je zaradi organizacije dela dosegljivost omejena. Prosimo vas, da se v tem času za nujne zadeve obrnite na ostale nadomestne zdravnice v ambulantah šolskega dispanzerja - urniki so dostopni na spletni strani ZDL VIČ.

Pri obravnavi imajo prednost otroci, ki so naročeni. IZJEMA so nujna stanja, ki so obravnavana prednostno. Nenaročeni pacienti se obravnavajo na podlagi izvedenega triažnega protokola. V kolikor pregled ni nujen, nenaročeni pacienti počakajo, da pridejo na vrsto ali pa se z medicinsko sestro dogovorijo za termin pregleda.

V nočnem času (od 19. ure do 7. ure), preko vikenda in na praznične dni poteka dežurna služba za otroke na PNMP (Metelkova ulici 9). Tudi v tem primeru se posvetujte z dežurnim zdravnikom – tel. številka 01 47 23 88. Za paciente nad 19. letom starosti pa dežurna služba poteka na SNMP.

V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličite 112.

ADMINISTRATIVNE STORITVE:

1. Predpis receptov za stalna zdravila: potrebno jih je naročiti vsaj teden dni pred iztekom

2. Izdaja napotnice za kontrolne preglede: vljudno prosimo, da sprva preverite veljavnost napotnice, katera je ponavadi navedena na izvidu specialističnega izvida oz. je vidna v sistemu zVEM. Hkrati vas prosimo, da nam izvide pregledov tudi posredujete preko e-portala, osebno ali pa po navadni pošti.

3. Izdaja naročilnice za medicinsko-tehnične pripomočke: predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe

4. Urejanje nadomestila za nego (bolniški stalež): če otrok zboli in bi želeli uveljavljati nego, nas prosimo obvestite najkasneje v roku treh dneh od dneva, ko ste z otrokom ostali doma. Za več kot tri dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZS.

5. Urejanje nadomestila za spremstvo: spremstvu staršem pripada do dopolnjenega 15. leta starosti otroka, po 15. letu pa le v določenih primerih. Za ureditev spremstva potrebujemo potrdilo zdravstvene organizacije, kjer je bil otrok pregledan (izvid lahko nadomesti potrdilo le v primeru, če je v njem navedeno, da otrok prihaja v spremstvu osebe, ki uveljavlja pravico do nadomestila). Nadomestila za spremstvo lahko izdajamo le po urah (izjemoma za cel delovni dan - pregled v oddaljenem kraju, dalj časa trajajoče preiskave itd.).

Potrdilo, ki ste ga prejeli ob sobivanju z otrokom v bolnišnici posredujete svojemu delodajalcu ter ne otrokovemu osebnemu zdravniku.

6. Samoplačniški pregledi: Kadar se odločite za samoplačniški pregled pri specialistu, so v skladu s pravili ZZZS tudi vse iz pregleda izhajajoče preiskave, zdravila in ostale predlagane storitve samoplačniške. O izvidu pa se seveda lahko posvetujete z otrokovo osebno zdravnico.

7. Zdravstvene storitve na sekundarni ravni: Ko ste napoteni na sekundarni nivo, vam je specialist dolžan opraviti  vse preiskave, ki jih za  obravnavo bolezni, zaradi katere ste napoteni, potrebuje. Prav tako vam mora izdati recepte za zdravila in napotnice za laboratorij in nadaljnjo diagnostiko, če je ta potrebna (npr. rentgen, CT, MR ali napotitev k drugemu specialistu). 

Vse administrativne storitve lahko uredite preko portala, preko telefona, preko navadne pošte ali osebno. Na poslano sporočilo po e-portalu vam bomo odgovorili najkasneje v roku treh delovnih dni.

NAROČANJE NA OBRAVNAVO V DIAGNOSTIČNEM LABORATORIJU:

Od dne, 9. 5. 2022, se je za obisk laboratorija ZDL Vič potrebno prehodno naročiti. Pri tem so izjema le nujni odvzemi. Več o možnih načinih naročanja si lahko preberete na naslednji spletni povezavi:

https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=294&Itemid=2406&lang=sl

NAVODILA ZA STARŠE:

S klikom na spodnjo povezavo se vam odprejo številna navodila za ukrepanje ob pojavu različnih bolezenskih stanj v otroškem obdobju. Navodila so namenjena kot dodatna pomoč pri reševanju različnih zdravstvenih težav vašega otroka.

Spletna povezava:

https://www.zdlj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=categories&layout=zdlj:article&id=252&Itemid=2759&lang=sl

 Zahvaljujemo se vam za vaše razumevanje in sodelovanje.

Želimo vam vse dobro!

Nataše Marinič Fišer, dr. med

Sara Turk, dipl. m.s.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.