V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

NATAŠA MARINIČ FIŠER, dr.med.
NIKA BOBEN, dipl.m.s.
SARA TURK, dipl.m.s.
MATEJA BECI, ZT
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: (01) 2004-573
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/53
E-naslov: narocanje.natasa.marinic-fiser@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 13:00-19:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO, TOREK IN PETEK PREVENTIVA

Obvestilo zdravnika:

 Cepljenje proti gripi v sezoni 2022/2023:

priporočljivo za vse otroke in mladostnike, zlasti za kronične bolnike. Cepljenje je zastonj. Naročite se v ambulanti.

ODSOTNOST: 

  27.12- 28.12. 2022

 Za naročanje po telefonu 01-2004-573  smo dostopni v ordinacijskem času.

  V času preventivnih pregledov razredov (torek in petek)  je zaradi organizacije dela dosegljivost omejena in sicer od 7.00 do 8.00 ter od 12.00-13.00 ure.

  Ambulanta v četrtek popoldne ,  petki popoldne 1x mesečno po razporedu, torek in petek dopoldne potekajo sistematični  preventivni pregledi šolarjev, ni ambulante za bolne.

Ob petkih popoldne je za NUJNE primere popoldanska ambulanta  v ZD Vič. Potrebno je naročanje, pokličite!

V času odsotnosti me za nujne primere nadomeščajo ostale prisotne zdravnice ZVŠOM VIČ.

   VRAČANJE NEODGOVORJENIH KLICEV:  Ko vzpostavljate telefonski kontakt ordinacijskem času ambulante, prosimo, pokličite po telefonu samo enkrat. V kolikor se na vaš telefonski klic ne bomo odzvali, vas bomo poklicali nazaj v istem dnevu v najkrajšem možnem času. 

 Pregled bolnega otroka v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

 V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali naročil na pregled v COVID ambulanto.

 Cepljenje proti korona virusu poteka ob četrtkih od 12.30-20.00. Navodila na strani ZD- Testiranje in cepljenje COVID.

Zdravljene okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

  1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol, Daleron , Lekadol, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti prodaji).
  2. Otrok na pije dovolj tekočine.
  3. Otrok naj počiva.
  4. Po potrebi, če se stanje slabša-težko dihanje, prizadetost otroka, se po telefonu posvetujte z med. osebjem.

Ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano! Obvezno je nošenje obrazne  maske.

  V času odsotnosti za nujne primere in preglede (to  niso Napotnice in recepti!) pokličite nadomestne zdravnice v ambulantah - urniki so dostopni na spletni strani ZD VIČ.

 Urnik dela se tedensko spreminja, zato preverite prisotnost izbranega zdravnika.

 Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti pravočasno, izjemoma po telefonu. .

V primeru, da je vaš otrok zbolel in potrebujete bolniški stalež - nego pokličite po telefonu izbranega zdravnika in boste prejeli nadaljnja navodila. Lahko napišete e-sporočilo na spletni naslov zdravnika narocanje.ime.priimek@zd-lj.si in se bomo dogovorili o nadaljnjih postopkih.
Ob urejanju nege za otroka nam preko e-pošte, prosimo navedite
-ime in priimek otroka,
-rojstne podatke otroka,
-številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego ter
-telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.
 Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij lahko pošljete v ambulanto po e pošti.
 
Na spletni strani ZDL je desno zgoraj ikona Navodila za starše.
S klikom na ikono se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih in duševnih težav vašega otroka.

po e- pošti:  narocanje.natasa.marinic-fiser@zd-lj.si

osebno : v času delovanja ambulante- ni možno v času CoVID epidemije

po pošti

po telefonu 2004573

IZJEMA so nujna stanja, ki se obravnavajo prednostno. 

V času, ko ambulanta ne dela ali potekajo preventivni pregledi sreda, izmenično petek ), sprejema nujne( predhodno pokličite) primere zdravnica, ki dela takrat ambulanto za bolne. Če so vse zdravnice odsotne v ambulanti, se oglasite na oddelku za predšolske otroke ZD Vič, kjer bo otrok striažiran in glede na nujnost stanja tudi naknadno pregledan.
 
Po 19. uri, ob sobotah, nedeljah in praznikih, sprejema NUJNE primere do 19. leta starosti pediatrična nujna medicinska pomoč na Metelkovi ulici 9, telefon 01 472 38 88, nad 19. letom pa splošna nujna medicinska pomoč na Bohoričevi 4, telefon  01 522 8408. 

 V času Epidemije z KORONA virusom (Sars CoV 2) je tudi za pregled v dežurni službi na PNMP potrebno predhodno naročanje,  prosimo, pokličite na tel. številko 01 47 23 888 in se posvetujte z  dežurno ekipo.

  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
  • Na pregled se pripravite, otroci naj bodo oblečeni v oblačila, ki jih je enostavno sleči 
  • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke, obrazno masko morate imeti nameščeno ves čas obravnave, enako tudi vaš otrok.
  • V prostorih zdravstvenega doma  upoštevajte osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

 V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112.

 

NAROČANJE ZDRAVSTVENIH FORMULARJEV:

1. Recepti za stalna zdravila
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj teden dni pred iztekom (osebno, po telefonu, elektronski pošti). Pripravljeni bodo najkasneje v treh delovnih dneh v elektronski obliki. Pred iztekom t. i. letnih receptov je potreben pregled otroka pri zdravniku, za kar se predhodno naročite. Za vse spremembe zdravljenja, ki jih je svetoval drug specialist, je potrebno izvide posredovati otrokovemu osebnemu zdravniku.

2. Medicinsko-tehnični pripomočki
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

3. Napotnice
Vljudno prosimo, da napotnice za kontrolne preglede naročite vsaj teden dni pred datumom kontrolnega pregleda in osebnemu zdravniku posredujete izvide pregleda pri specialistu, iz katerega bo to razvidno.

Napotnice za prve preglede pri specialistu izda otrokov osebni zdravnik po pregledu in lastni presoji.

4. Nadomestilo za nego (bolniški stalež)
Če je otrok zbolel in potrebujete nego, o tem obvestite otrokovega osebnega zdravnika in pripeljite otroka na pregled najkasneje v treh dneh (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS).

Spremstvo staršem pripada do 15. leta otrokove starosti, po 15. letu pa le v določenih primerih.  Obvezno je priložiti potrdilo bolnice ali specialista kamor ste otroka spremljali. Spremstvo se izdaja po urah, izjemoma za cel delovni dan.

 

 

 

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.