NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

NATAŠA MARINIČ FIŠER, dr.med.
IRENA ZALOKAR, med.sestra
BLANKA JANEŽIČ, dipl.m.s.
ANJA GORNJAK, dipl.m.s.
MAŠA URBANČ, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: (01) 2004-573
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/53
E-naslov: narocanje.natasa.marinic-fiser@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 13:00-19:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO, TOREK IN PETEK PREVENTIVA

Obvestilo zdravnika:

Odsotnost:  od 20.7.2020 - 17.8.2020

  V času odsotnosti me nadomeščajo ostale prisotne zdravnice ZVŠOM VIČ

POMEMBNO OBVESTILO! Korona virus

Glede na epidemiološko situacijo obravnava bolnikov na primarnem nivoju poteka nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

 Pregled bolnega otroka v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

 V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, ki se nahaja v ZD RUDNIK.

Ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.

Tudi za pregled v dežurni službi na PNMP, prosimo, pokličite na tel. številko 01 47 23 888 in se posvetujte z  dežurno ekipo.. V primeru nujnega oz. življenje ogrožujočega stanja takoj pokličite 112.

  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
  • Na pregled se pripravite, otroci naj bodo oblečeni v oblačila, ki jih je enostavno sleči 
  • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave, enako glede na starost tudi vaš otrok.
  • V prostorih zdravstvenega doma  upoštevajte osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

 

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti pravočasno!, izjemoma po telefonu. .

V primeru, da je vaš otrok zbolel in potrebujete bolniški stalež - negopokličite po telefonu izbranega zdravnika in boste prejeli nadaljnja navodila. Lahko napišete e-sporočilo na spletni naslov zdravnika narocanje.ime.priimek@zd-lj.si in se bomo dogovorili o nadaljnjih postopkih.
Ob urejanju nege za otroka nam preko e-pošte, prosimo navedite
-ime in priimek otroka,
-rojstne podatke otroka,
-številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego ter
-telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.
 
Tudi za ostale administrativne stvari nas pravočasno kontaktirajte  in se bomo dogovorili.
 

Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete v ambulanto po e pošti.

V maju 2020 smo ponovno začelis sistematičnimi pregledi. Vsa potrebna navodila vam bomo posredovali po telefonu dan pred pregledom. Organizirani bodo tako, da bo poskrbljeno za vašo varnost in varnost vaših otrok. Prosimo vas, da se odzovete vabilu, ker na pregledu preverimo razvoj otroka in opravimo potrebna cepljenja.
 
Urnik dela se tedensko spreminja, zato preverite prisotnost izbranega zdravnika.
 
Na spletni strani ZDL je desno zgoraj ikona Navodila za starše.
S klikom na ikono se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka.
 

Zdravljene okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

  1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol, Daleron , Lekadol, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti prodaji).
  2. Otrok na pije dovolj tekočine.
  3. Otrok naj počiva.
  4. Po potrebi, če se stanje slabša-težko dihanje, prizadetost otroka, se po telefonu posvetujte z med. osebjem.

 Odsotnost:

SPREMEMBA TURNUSA

NAROČANJE:

po telefonu:  v času ambulante dopoldan od 7.00 do 11.00, popoldan od 13.00 do 17.00 v ZD  VIČ na tel.št. 01 2004 573

V času sistematskih pregledov je  telefonsko naročanje možno med 7 in 8.uro.

preko spleta: https://narocanja.zd-lj.si/53/

po e- pošti:  narocanje.natasa.marinic-fiser@zd-lj.si

osebno: v času delovanja ambulante

po pošti

Pri obravnavi imajo prednost pacienti, ki so naročeni.

Otroke, ki pridejo v ambulanto in niso naročeni medicinska sestra triažira in v primeru, da stanje ni nujno, počakajo na pregled do konca ambulantnega časa oziroma se z medicinsko sestro dogovorijo za termin pregleda.

IZJEMA so nujna stanja, ki se obravnavajo prednostno. 

V času, ko ambulanta ne dela ali potekajo preventivni pregledi (torek, izmenično petek in 1x mesečno sreda), sprejema nujne primere zdravnica, ki dela takrat kurativno ambulanto (ambulanta za bolne). Če so vse zdravnice odsotne v ambulanti, se oglasite na oddelku za predšolske otroke ZD Vič, kjer bo otrok striažiran in glede na nujnost stanja tudi naknadno pregledan.
Po 19. uri, ob sobotah, nedeljah in praznikih, sprejema NUJNE primere do 19. leta starosti pediatrična nujna medicinska pomoč na Metelkovi ulici 9, telefon 01 472 38 88, nad 19. letom pa splošna nujna medicinska pomoč na Bohoričevi 4, telefon  01 522 8408.

V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112.

NAROČANJE ZDRAVSTVENIH FORMULARJEV:

1. Recepti za stalna zdravila
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj teden dni pred iztekom (osebno, po telefonu, elektronski pošti). Pripravljeni bodo najkasneje v treh delovnih dneh v elektronski obliki. Pred iztekom t. i. letnih receptov je potreben pregled otroka pri zdravniku, za kar se predhodno naročite. Za vse spremembe zdravljenja, ki jih je svetoval drug specialist, je potrebno izvide posredovati otrokovemu osebnemu zdravniku.

2. Medicinsko-tehnični pripomočki
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

3. Napotnice
Vljudno prosimo, da napotnice za kontrolne preglede naročite vsaj teden dni pred datumom kontrolnega pregleda in osebnemu zdravniku posredujete izvide pregleda pri specialistu, iz katerega bo to razvidno.

Napotnice za prve preglede pri specialistu izda otrokov osebni zdravnik po pregledu in lastni presoji.

4. Nadomestilo za nego (bolniški stalež)
Če je otrok zbolel in potrebujete nego, o tem obvestite otrokovega osebnega zdravnika in pripeljite otroka na pregled najkasneje v treh dneh (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS).

Bolniki stalež za spremstvo pripada le do 15. leta otrokove starosti, po 15. letu pa le v določenih primerih.  

 

 

 

 

Odsotnost:

Od: 20.07.2020 Do: 17.08.2020
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.