NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA

s povišano telesno temperaturo, kašljem ali težkim dihanjem! Najprej pokličite svojega osebnega zdravnika/zobozdravnika po telefonu!

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Urnik zdravnika

NATAŠA MARINIČ FIŠER, dr.med.

IRENA ZALOKAR, med.sestra
BLANKA JANEŽIČ, dipl.m.s.
ANJA GORNJAK, dipl.m.s.
MAŠA URBANČ, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: (01) 2004-573
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/53
E-naslov: narocanje.natasa.marinic-fiser@zd-lj.si

Urnik:

  DOPOLDAN POPOLDAN TURNUS
PONEDELJEK 07:00-13:30 - Dopoldan
TOREK 07:00-13:30 - Dopoldan
SREDA 07:00-13:30 - Dopoldan
ČETRTEK - 13:00-19:30 Popoldan
PETEK 07:00-13:30 13:00-19:30 Izmenično
SOBOTA - - -
Opomba:
PETEK IZMENIČNO, TOREK IN PETEK PREVENTIVA
Obvestilo zdravnika:

Odsotnost: 24.3.2020-predvidoma 1.4.2020. Nadomeščajo ostale prisotne zdravnice ZVŠOM VIČ

POMEMBNO OBVESTILO!

 KORONAVIRUS

 Glede na epidemiološko situacijo COVID 19 se v ZDL od  16.3.2020 do preklica izvajajo le nujne zdravstvene storitve. Pregled v ambulanti je  možen izključno na podlagi predhodnega telefonskega/elektronskega dogovora. Če ste prehlajeni, vas praska v grlu, kašljate, imate vročino, težko sapo, ostanite doma in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč  pokličite v ambulanto svojega osebnega/nadomestnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

V kolikor menite, da potrebujete nujen pregled zaradi drugih zdravstvenih težav predhodno pokličite osebnega/nadomestnega, ki vam bo svetoval in presodil ali je pregled v ambulanti nujen.  Vse administrativne storitve, kot je izdaja receptov, naročilnic  za medicinske pripomočke, urejanje bolniškega staleža, se izvaja na daljavo preko telefona oz. najbolj priporočljivo preko e-pošte. Ob kontaktu preko e-pošte prosimo navedite ime in priimek, rojstne podatke, številko kartice ZZZS ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

S ciljem preprečevanja širjenja okužb s COVID 19 med prebivalstvom, je vstop v ZD Ljubljana omejen in poteka izključno preko triažnega mesta. Vse paciente pozivamo, da medicinski sestri ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov namreč ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

 

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:

-          Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

-          Vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Prebivalci lahko informacije dobijo na brezplačni telefonski številki 080 14 04 med 8. in 20. uro.

-          Več informacij je na voljo tudi pri epidemiologu NIJZ na tel. št. 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda).


V ZD VIČ NI vstopa za bolnike sumljive za COVID - 19 !

Pred pregledom v dežurni službi (PNMP ZD CENTER) pokličite po telefonu na tel. številki PNMP 01 47 23 888 in upoštevajo navodila zdravstvenega osebja.

Na spletni strani ZDL je nova ikona NAVODILA ZA STARŠE, kjer starši lahko prosto dostopate do različnih navodil.

Zdravljene okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

  1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol, Daleron , Lekadol, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti prodaji).
  2. Otrok na pije dovolj tekočine.
  3. Otrok naj počiva.
  4. Po potrebi, če se stanje slabša-težko dihanje, prizadetost otroka, se po telefonu posvetujte z med. osebjem.

 

 

  ODSOTNOSTI:   24.3. -1.4.2020

Za nujne zdravstvene težave me nadomeščajo ostale zdravnice po razporedu. Pokličite na tel. 01 2004500 (informator v ZD)

SPREMEMBA TURNUSA:  

NAROČANJE:

po telefonu:  v času ambulante dopoldan od 7.00 do 11.00, popoldan od 13.00 do 17.00 v ZD  VIČ na tel.št. 01 2004 573

V času sistematskih pregledov je  telefonsko naročanje možno med 7 in 8.uro.

preko spleta: https://narocanja.zd-lj.si/53/

po e- pošti:  narocanje.natasa.marinic-fiser@zd-lj.si

osebno: v času delovanja ambulante

po pošti

Pri obravnavi imajo prednost pacienti, ki so naročeni.

Otroke, ki pridejo v ambulanto in niso naročeni medicinska sestra triažira in v primeru, da stanje ni nujno, počakajo na pregled do konca ambulantnega časa oziroma se z medicinsko sestro dogovorijo za termin pregleda.

IZJEMA so nujna stanja, ki se obravnavajo prednostno. 

V času, ko ambulanta ne dela ali potekajo preventivni pregledi (torek, izmenično petek in 1x mesečno sreda), sprejema nujne primere zdravnica, ki dela takrat kurativno ambulanto (ambulanta za bolne). Če so vse zdravnice odsotne v ambulanti, se oglasite na oddelku za predšolske otroke ZD Vič, kjer bo otrok striažiran in glede na nujnost stanja tudi naknadno pregledan.
Po 19. uri, ob sobotah, nedeljah in praznikih, sprejema NUJNE primere do 19. leta starosti pediatrična nujna medicinska pomoč na Metelkovi ulici 9, telefon 01 472 38 88, nad 19. letom pa splošna nujna medicinska pomoč na Bohoričevi 4, telefon  01 522 8408.

V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112.

NAROČANJE ZDRAVSTVENIH FORMULARJEV:

1. Recepti za stalna zdravila
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj teden dni pred iztekom (osebno, po telefonu, elektronski pošti). Pripravljeni bodo najkasneje v treh delovnih dneh v elektronski obliki. Pred iztekom t. i. letnih receptov je potreben pregled otroka pri zdravniku, za kar se predhodno naročite. Za vse spremembe zdravljenja, ki jih je svetoval drug specialist, je potrebno izvide posredovati otrokovemu osebnemu zdravniku.

2. Medicinsko-tehnični pripomočki
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

3. Napotnice
Vljudno prosimo, da napotnice za kontrolne preglede naročite vsaj teden dni pred datumom kontrolnega pregleda in osebnemu zdravniku posredujete izvide pregleda pri specialistu, iz katerega bo to razvidno.

Napotnice za prve preglede pri specialistu izda otrokov osebni zdravnik po pregledu in lastni presoji.

4. Nadomestilo za nego (bolniški stalež)
Če je otrok zbolel in potrebujete nego, o tem obvestite otrokovega osebnega zdravnika in pripeljite otroka na pregled najkasneje v treh dneh (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS).

Bolniki stalež za spremstvo pripada le do 15. leta otrokove starosti, po 15. letu pa le v določenih primerih.  

 

 

 

Urniki in kontakti

Napredno iskanje