NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

ANJA TOTH PIRNOVAR, dr.dent.med.spec.
MARTA ROMANIČ
Dejavnost: SPECIALISTIČNA AMBULANTA ZA ČELJUSTNO ORTOPEDIJO (ORTODONT)
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: (01) 2004-579
E-naslov: narocanje.anja.toth-pirnovar@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:45-19:15
TOREK 12:45-19:15
SREDA 06:30-13:00
ČETRTEK 06:30-13:00
PETEK 06:30-13:00

Obvestilo zdravnika:

Zaradi več kot dvomesečne prekinitve rednega dela in novih postopkov obravnave skladno s sprejetimi strokovnimi smernicami in pa zagotavljanja varnosti pred okužbo, bo naše delo drugačno in okrnjeno. 


Vsi termini, dogovorjeni pred nastopom epidemije, odpadejo. Novi termini bodo določeni glede na stopnjo nujnosti, o kateri bo odločal specialist čeljustne in zobne ortopedije. O novih terminih boste obveščeni naknadno.

Zaradi novega načina dela boste stik z nami najlažje vzpostavili preko e-pošte. Prosimo vas, da nam kakršnokoli vprašanje ali težavo sporočite na e-pošto za elektronsko naročanje, kajti po telefonu bomo težje dosegljivi, saj smo ves čas dela oblečeni v zaščitno opremo. Na telefon bomo dosegljivi 2 uri v ordinacijskem času : v ponedeljek in torek med 13. in 15. uro, ostale dneve pa med 7. in 9. uro.

Na prvi pregled se naročite sami ali s pomočjo izbranega zobozdravnika s kartico zdravstvenega zavarovanja in številko e-napotnice po portalu e-zdravje naročanje / prosti termini, kjer so objavljene tudi čakalne dobe.

Dan pred vašim terminom vas bomo obvestili po e-pošti /poklicali po telefonu in izpolnili boste za otroka/mladostnika COVID-19 vprašalnik. Vprašalnik na spodnji povezavi lahko natisnete in izpolnite tudi sami, v tem primeru morate izpolnjen vprašalnik posredovati 1 dan prej na našo e-pošto za naročanje.

Vprašalnik o zdravstvenem stanju pacienta pred zdravstveno obravnavo v času COVID

V primeru, da 1 dan pred terminom ne boste dosegljivi po e-pošti / na telefon ali nam izpolnjenega COVID-19 vprašalnika ne posredujete po e-pošti, vaš termin odpade in ga bomo dodelili drugemu pacientu.

Zobozdravstvena obravnava je možna le za naročene zdrave paciente brez prehladnih obolenj in drugih znakov in simptomov za COVID-19 ali druge bolrzni ter ob točno določenem terminu. Preden nas obiščete, je potrebno poskrbeti za brezhibno ustno higieno – prihajate z očiščenimi zobmi.

Če imate nov termin in se želite prenaročiti ( herpes na ustnici, bolezen, smrt v družini,…), nam sporočite po e-pošti za naročanje in navedite razlog odsotnosti, da vas prenaročimo.

V ZD prihajate 5 minut pred predvidenim terminom. Pred vstopom v zdravstveni dom si nadenite zaščitno masko čez usta in nos. Ne snemajte je, dokler se ne usedete na zobozdravniški stol. Na vhodu v ZD si razkužite roke. V čakalnici in skupnih prostorih ZD upoštevajte predpisano osebno varnostno razdaljo 1.5 metra. V čakalnici se usedite le na označena mesta.

Naročeni pacienti naj v ZD prihajajo sami, spremstvo ene odrasle zdrave osebe je dovoljeno le pri manjših otrocih in osebah, ki potrebujejo spremstvo.

 

Med 3.8. in 24.8.2020 smo odsotni. V primeru nujnega zobozdravstvenga stanja pokličite svojega izbranega zobozdravnika.

Nujna stanja v zobozdravstvu so:

  • močan zobobol (nevzdržna huda stalna bolečina, ki traja več kot 24 ur in analgetik ne pomaga);
  • akutna infekcija (vnetje, ki se kaže kot: oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura);
  • močnejša krvavitev po oralno kirurškem posegu, ki se sama ne ustavi po določenem času;
  • poškodbe (poškodba v področju zgornje in spodnje  čeljusti oz. ustne votline).

Poškodbe aparatov niso nujna stanja, zato počakate na vrnitev ortodonta. Poškodbo pa predhodno sporočite na elektronski naslov za naročanje.

 Prosimo vas za razumevanje in strpnost pri novi organizaciji našega dela!

 

 

 

 

 

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.