NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

mag. NEVIJA VRHOVEC, dr.med.spec.
ANITA RIGLER OBERSTAR, dipl.m.s.
TJAŠA HOČEVAR, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: PE RUDNIK, RAKOVNIŠKA UL. 4
Telefon: (01) 4202-401
Naslov za naročanje: http://narocanja.zd-lj.si/11/
E-naslov: narocanje.nevija.vrhovec@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 13:00-19:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO PO RAZPOREDU, PONEDELJEK IN ČETRTEK PREVENTIVA

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani starši, otroci in mladostniki!

Zaradi epidemije COVID-19 se Zdravstveni dom Rudnik od 16.3.2020 dalje zapira za Zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine , seli se v Zdravstveni dom Vič, Zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine Vič, Šestova 10, tel 01 2004 500.

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

Za pregled na PNMP (Pediatrična nujna medicinska pomoč) pokličite na tel. št. 01 477 23 88 in se pred prihodom posvetujte z dežurnim zdravnikom.

 V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.

V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.

Na pregled se pripravite, otroci naj bodo oblečeni v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.

Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave, enako glede na starost tudi vaš otrok.

V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Za preventivnene preglede vas bomo kontaktirali po telefonu in vam posredovali potrebne informacije o tem, kje boste vstopili v zdravstveni dom, kako bo potekal pregled in kaj prinesete s seboj.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, zaključevanje nege,..., urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če otrok zboli in potrebujete nego, o tem takoj obvestite ambulanto izbranega zdravnika po e-pošti. Ob tem navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša ki bo koristil nego ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika.

Na spletni strani ZDL je desno zgoraj ikona NAVODILA ZA STARŠE. S klikom na ikono se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju.

 

Odsotnosti in spremembe urnika:   zaradi epidemiološke situacije se Zdravstveni dom Rudnik od 16.3.2020 dalje zapira za Zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine , seli se v Zdravstveni dom Vič, Zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine Vič, Šestova 10, tel 01 2004 500.

Potrebno se je naročati: elektronsko, po telefonu, osebno v ordinacijskem času ambulante, po pošti. Zaradi preobremenjenosti ambulante uporabite spletni naslov za naročanje, kjer si lahko sami izberete prosti termin http://narocanja.zd-lj.si/11/. Spletno naročanje velja le za kurativo, za sistematske preglede in cepljenja je potrebno poklicati (01 4202 401) ali nam pisati (narocanje.nevija.vrhovec@zd-lj.si). Pri obravnavi imajo prednost pacienti, ki so naročeni. Paciente, ki pridejo v ambulanto in niso naročeni, medicinska sestra striažira in v primeru, da stanje ni nujno, počakajo na pregled oziroma se z medicinsko sestro dogovorijo za termin pregleda. IZJEMA so nujna stanja, ki se obravnavajo prednostno.

V času, ko ambulanta ne dela ali potekajo preventivni pregledi, sprejema NUJNE primere dr. Zadravec, tel. 01 4202 444. V primeru, da ima dr Zadravec preventivne preglede ali je odsotna, nadomešča za NUJNE primere Zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine Vič, Šestova 10, tel 01 2004 500. Po 19. uri, ob sobotah, nedeljah in praznikih, sprejema NUJNE primere do 19. leta starosti pediatrična nujna medicinska pomoč (Metelkova 01 477 23 88), nad 19. letom pa splošna nujna medicinska pomoč (Bohoričeva 01 522 84 08). V primeru življenjske ogroženosti kličite 112.

NAROČANJE RECEPTOV IN ZDRAVSTVENIH LISTIN:

1. Recepti za stalna zdravila
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj teden dni pred iztekom (osebno, po telefonu, elektronski pošti). Pred iztekom t. i. letnih receptov je potreben pregled otroka pri zdravniku, za kar se predhodno naročite. Za vse spremembe zdravljenja, ki jih je svetoval drug specialist, je potrebno izvide posredovati otrokovemu osebnemu zdravniku.

2. Medicinsko-tehnični pripomočki
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

3. Napotnice
Vljudno prosimo, da napotnice za kontrolne preglede naročite vsaj teden dni pred datumom kontrolnega pregleda in osebnemu zdravniku posredujete izvide pregleda pri specialistu, iz katerega bo to razvidno. Napotnice za prve preglede pri specialistu izda otrokov osebni zdravnik po pregledu in lastni presoji.

4. Nadomestilo za nego
Če je otrok zbolel in potrebujete nego, o tem obvestite otrokovega osebnega zdravnika in pripeljite otroka na pregled najkasneje v treh dneh (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS). Nadomestilo za nego otroka pripada do 18 leta starosti otroka. Med hospitalizacijo otroka nadomestilo za nego ne pripada.

5. Nadomestilo za spremstvo
Če potrebujete nadomestilo za spremstvo otroka, poskrbite za potrdilo zdravstvene organizacije,kjer je bil otrok pregledan. Izvid lahko nadomesti potrdilo, če na njem piše, da prihaja v spremstvu osebe, ki uveljavlja pravico do nadomestila. Nadomestilo za spremstvo otroka izdajamo po urah in pripada do 15 leta starosti otroka.

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.