V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

mag. NEVIJA VRHOVEC, dr.med.spec.
ANITA RIGLER OBERSTAR, dipl.m.s.
TJAŠA HOČEVAR, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: PE RUDNIK, RAKOVNIŠKA UL. 4
Telefon: (01) 4202-401
Naslov za naročanje: http://narocanja.zd-lj.si/11
E-naslov: narocanje.nevija.vrhovec@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 13:00-19:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO PO RAZPOREDU, PONEDELJEK IN ČETRTEK PREVENTIVA

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani starši, otroci in mladostniki!

Cepljenje covid- 19: Če ste zainteresirani za cepljenje Covid-19 in stari 12 let ali več, se lahko prijavite na cepljenje preko spletne strani https://zvem.ezdrav.si/cepljenje Otroke do 15 leta prijavijo na cepljenje starši oz. skrbniki, od 15 leta se lahko prijavite sami.

Dodatne informacije o testiranju, cepljenju in potrdilih Testiranje in cepljenje

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem:

1. po telefonu 01 4202 401:

v ponedeljek in četrtek od 7-8 ure ter od 12-13 ure

v torek in sredo od 13-15 ure

v petek od 7-9 ure 

2. po e-pošti narocanje.nevija.vrhovec@zd-lj.si.

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom. Ne prihajajte nenaročeni.

Tudi za pregled v dežurni službi (po 19. uri, ob sobotah, nedeljah in praznikih) je potrebno pred prihodom poklicati na PNMP (Pediatrična nujna medicinska pomoč, Metelkova) tel. št. 01 47 23 88. Nad 19. letom pokličite SNMP (Splošna nujna medicinska pomoč, Bohoričeva ) tel. št. 01 522 84 08.

V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličite 112.

Na naročen termin pregleda ne zamujajte, pridite največ 5 minut pred terminom. Otroka naj po potrebi spremlja samo 1 od saršev, za sorojence poskrbite za varstvo izven zdravstvenega doma. Ob prihodu na spodnjem vhodu 1x pozvonite in počakajte, da vam pride odpreti medicinska sestra.

Na pregled se pripravite, otroci naj bodo oblečeni v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.

Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke, kirurško masko morate imeti nameščeno ves čas obravnave, enako tudi vaš otrok.

V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, zaključevanje nege,..., urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če otrok zboli in potrebujete nego, o tem takoj obvestite ambulanto izbranega zdravnika po e-pošti. Ob tem navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša ki bo koristil nego ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. V kolikor še niste podpisali novih izjav za nego/spremstvo, vam jih bomo poslali domov in nam jih originalne, podpisane s strani OBEH staršev, vrnete. Podpisane izjave, pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika.

Na spletni strani ZDL so Navodila za starše, ki so vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka.

V primeru odsotnosti nadomešča dr. Zadravec, ZVŠOM Rudnik, tel. 01 4202 444, v primeru odsotnosti dr. Zadravec prisotne zdravnice v ZVŠOM Vič, tel. 01 2004 500.

NAROČANJE RECEPTOV IN ZDRAVSTVENIH LISTIN:

1. Recepti za stalna zdravila
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj teden dni pred iztekom (osebno, po telefonu, elektronski pošti). Pred iztekom t. i. letnih receptov je potreben pregled otroka pri zdravniku, za kar se predhodno naročite. Za vse spremembe zdravljenja, ki jih je svetoval drug specialist, je potrebno izvide posredovati otrokovemu osebnemu zdravniku.

2. Medicinsko-tehnični pripomočki
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

3. Napotnice
Vljudno prosimo, da napotnice za kontrolne preglede naročite vsaj teden dni pred datumom kontrolnega pregleda in osebnemu zdravniku posredujete izvide pregleda pri specialistu, iz katerega bo to razvidno. Napotnice za prve preglede pri specialistu izda otrokov osebni zdravnik po pregledu in lastni presoji.

4. Nadomestilo za nego
Če je otrok zbolel in potrebujete nego, o tem obvestite otrokovega osebnega zdravnika in pripeljite otroka na pregled najkasneje v treh dneh (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS). Nadomestilo za nego otroka pripada do 18 leta starosti otroka. Med hospitalizacijo otroka nadomestilo za nego ne pripada.

5. Nadomestilo za spremstvo
Če potrebujete nadomestilo za spremstvo otroka, poskrbite za potrdilo zdravstvene organizacije,kjer je bil otrok pregledan. Izvid lahko nadomesti potrdilo, če na njem piše, da prihaja v spremstvu osebe, ki uveljavlja pravico do nadomestila. Nadomestilo za spremstvo otroka izdajamo po urah in pripada do 15 leta starosti otroka.

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.