NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

MARIJA AVSENIK, dr.med.spec.
KRISTINA HRABROV, dipl.m.s.
MANCA ŽAGAR, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: (01) 5815-212 , (01) 5815-242
E-naslov: narocanje.marija.avsenik@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:30-19:30
TOREK 12:30-19:30
SREDA 07:00-14:00
ČETRTEK 07:00-14:00
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO, SOBOTA DEŽURSTVO PO RAZPOREDU V ZD CENTER, METELKOVA 9

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani otroci, mladostniki in starši otrok!

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

  • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19 vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in/ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
  • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112
  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
  • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
  • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke. Ves čas zadrževanja v zdravstvenem domu imejte nameščeno kirurško masko.
  • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite ali potrebujete bolniški stalež ali nego za otroka, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero napišite ime osebnega zdravnika.

Triažni telefon  za   Zdravstveno varstvo predšolskih otrok 01 58 15 212,

                         za  Zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine 01 58 15 284.

Triažna sestra bo klic prevezala k zdravniku, ki bo dosegljiv za zdravstvene nasvete.

Triažni sestri je potrebno povedati * ime in priimek otroka, *kdo je izbrani zdravnik in *številko kartoteke oz. v katero šolo hodi. Zdravnik bo z vami govoril, ko dobi zdravstveni karton.

Osnovna preventivna PRAVILA:

* Izogibajte se tesnih stikov z ljudmi, razdalja 1,5m

* Higiena rok

* Upoštevajte pravila higiene kašlja in nedotikanja oči, nosa in ust z rokami

 

                                 Zdravljenje okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

  1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti proda. Za večje otroke so primerne tablete, Lekadol, Dalerone).

  2. Oboleli naj pije dovolj tekočine.

  3. Oboleli naj počiva.

  4. Po potrebi se po telefonu posvetujte z medicinskim osebjem

 

NAROČANJE V AMBULANTNEM ČASU (e-pošta: narocanje.marija.avsenik@zd-lj.si)

Običajni urnik:

Ponedeljek: popoldne, ambulanta od 12.30-16.00

Torek:         popoldne, ambulanta 16.30-19.30

Sreda:        dopoldne, ambulanta od 7.00-10.00

Četrtek:      dopoldne, ambulanta od 10.30-14.00

Petek: 1., 3., 4. petek v mesecu dopoldne, vsak 2. petek v mesecu popoldne

V preostalem ordinacijskem času se izvajajo preventivni pregledi in cepljenja v posvetovalnici.

Ob petkih se dopoldanska ambulanta praviloma zaključi ob 12. uri zaradi strokovnega sestanka zaposlenih v zdravstvenem varstvu predšolskih otrok, šolskih otrok in mladine.

Odsotnost: od 20.7.-7.8.

V času odsotnosti me nadomeščajo ostali prisotni zdravniki, v istem turnusu.

V času moje odsotnosti je tudi e-mail za naročanje neaktiven. Naročite se lahko le telefonsko ali osebno v ambulantnem času nadomestnega zdravnika.

Za pregled SE JE POTREBNO NAROČITI in je možno izključno v ambulantnem času izbranega zdravnika na telefon 01 5815242 ali (glej urnik zgoraj) po elektronski pošti:

narocanje.marija.avsenik@zd-lj.si

Odgovor boste prejeli v roku 24 ur (delovni dan).

Naročanje po e-pošti ni primerno za obravnavo zdravstvenih težav, ki terjajo takojšnjo obravnavo. Za posvet ali neodložljiv pregled pokličite po telefonu v ambulantnem času.

Obvezno naročanje seveda ne velja za nujne primere (npr. dihalna stiska ali druga nujna stanja)

Napotnice, recepte in bolniške liste urejamo v ambulantnem času.

 
 

 

 

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.