V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

MARIJA AVSENIK, dr.med.spec.
KRISTINA HRABROV, dipl.m.s.
MANCA ŽAGAR, dipl.m.s.
MARUŠA MEŠIČ, dipl.m.s.
VERONIKA BRCAR, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: (01) 5815-212 , (01) 5815-242
E-naslov: narocanje.marija.avsenik@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:30-19:30
TOREK 07:00-14:00
SREDA 07:00-14:00
ČETRTEK 07:00-14:00
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO, SOBOTA DEŽURSTVO PO RAZPOREDU V ZD CENTER, METELKOVA 9

Obvestilo zdravnika:

NAROČANJE V AMBULANTNEM ČASU (e-pošta: narocanje.marija.avsenik@zd-lj.si)

Običajni urnik:

Ponedeljek: popoldne, ambulanta od 15.00-19.30

Torek:         dopoldne, ambulanta 10.30-14.00

Sreda:        dopoldne, ambulanta od 7.00-10.00

Četrtek:      dopoldne, ambulanta od 7.00-10.00

Petek: 1., 3., 4. petek v mesecu dopoldne, vsak 2. petek v mesecu popoldne

 V preostalem ordinacijskem času se izvajajo preventivni pregledi in cepljenja v posvetovalnici.

V času epidemije bo urnik lahko spremenjen, zato vas prosim, da čim več uporabljate naročanje po e-mailu. Vsi pregledi (razen nujnih, ogrožujočih stanj) morajo biti dogovorjeni preko telefona ali e-maila. Če ste zaradi nege otroka ostali doma, to sporočite čimprej, saj je bolniški stalež potrebno odpreti najkasneje v 3 dneh.

Odgovor na e-mail boste dobili v roku 24 ur (delovni dan).

Ob petkih se dopoldanska ambulanta praviloma zaključi ob 12. uri zaradi strokovnega sestanka zaposlenih v zdravstvenem varstvu predšolskih otrok, šolskih otrok in mladine.

Še vedno sprejemamo nove paciente, za sprejem se lahko naročite po telefonu ali e-mailu.

Odsotnost: od 15.10. - 20.10.

V času odsotnosti me nadomeščajo ostali prisotni zdravniki, v istem turnusu.

V času moje odsotnosti e-mail za naročanje NI AKTIVEN. Naročite se lahko le telefonsko ali osebno v ambulantnem času nadomestnega zdravnika.

Naročanje po e-pošti ni primerno za obravnavo zdravstvenih težav, ki terjajo takojšnjo obravnavo. Za posvet ali neodložljiv pregled pokličite po telefonu.

 

LABORATORIJ:

Spoštovani, po prejemu laboratorijskega naročila s strani vašega zdravnika, se lahko samostojno naročite v laboratorij preko spodnje povezave:

https://narocanja.zd-lj.si/241

Sledite navodilom, ki so napisana v rdečem okvirju, naročate se lahko, le na proste termine, ki so obarvani zeleno.

 

Pediatrično nujno medicinsko pomoč uporabite v res nujnih primerih. Za pregled je potrebno predhodno poklicati na št. 01 4723 888.

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

  • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19 vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in/ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
  • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112
  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
  • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
  • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke. Ves čas zadrževanja v zdravstvenem domu imejte nameščeno kirurško masko.
  • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite ali potrebujete bolniški stalež ali nego za otroka, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero napišite ime osebnega zdravnika.

Triažni telefon  za   Zdravstveno varstvo predšolskih otrok 01 58 15 212,

                         za  Zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine 01 58 15 284.

Triažna sestra bo klic prevezala k zdravniku, ki bo dosegljiv za zdravstvene nasvete.

Triažni sestri je potrebno povedati * ime in priimek otroka, *kdo je izbrani zdravnik in *številko kartoteke oz. v katero šolo hodi. Zdravnik bo z vami govoril, ko dobi zdravstveni karton.

Osnovna preventivna PRAVILA:

* Izogibajte se tesnih stikov z ljudmi, razdalja 1,5 m

* Higiena rok

* Upoštevajte pravila higiene kašlja in nedotikanja oči, nosa in ust z rokami

 

Zdravljenje okužbe z novim koronavirusom:

 Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

  1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti prodaji. Za večje otroke so primerne tablete, Lekadol, Daleron).

  2. Oboleli naj pije dovolj tekočine.

  3. Oboleli naj počiva.

  4. Po potrebi se po telefonu posvetujte z medicinskim osebjem

 

Zavedamo se, da je trenutna organizacija in spremenjen način dela za vas paciente neprijetna, vendar je nujno potrebna za varno obravnavo v trenutnih epidemioloških razmerah.

 

 
 

 

 

 

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.