NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

TATJANA SAVKOVIĆ, dr.med.spec.
NIKA FRANCELJ, med. sestra
SIMONA DOVJAK, viš.med.ses.
STAŠA DRNOVŠEK, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA BEŽIGRAD, KRŽIČEVA UL. 10
Telefon: (01) 3003 311 , informator, (01) 3003 300
E-naslov: narocanje.tatjana.savkovic@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 13:00-19:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

V PETKIH PO RAZPOREDU, OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH DELA AMBULANTA ZA URGENTNE PRIMERE V ZD CENTER, METELKOVA 9.

Obvestilo zdravnika:

 

NUJNO OBVESTILO!

Glede na epidemiološko situacijo COVID 19 se v ZDL od 16.3.2020 do preklica izvajajo le nujne zdravstvene storitve. Pregled v ambulanti je  možen izključno na podlagi predhodnega telefonskega/elektronskega dogovora. Če ste prehlajeni, vas praska v grlu, kašljate, imate vročino, težko sapo, ostanite doma in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč  pokličite v ambulanto svojega osebnega/nadomestnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila. V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112. V kolikor menite, da potrebujete nujen pregled zaradi drugih zdravstvenih težav predhodno pokličite osebnega/nadomestnega, ki vam bo svetoval in presodil ali je pregled v ambulanti nujen.  Vse administrativne storitve, kot je izdaja receptov, naročilnic  za medicinske pripomočke, urejanje bolniškega staleža, se izvaja na daljavo preko telefona oz. najbolj priporočljivo preko e-pošte. Ob kontaktu preko e-pošte prosimo navedite ime in priimek, rojstne podatke, številko kartice ZZZS ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

S ciljem preprečevanja širjenja okužb s COVID 19 med prebivalstvom, je vstop v ZD Ljubljana omejen in poteka izključno preko triažnega mesta. Vse paciente pozivamo, da medicinski sestri ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov namreč ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

 

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:

-          Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

-          Vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Prebivalci lahko informacije dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro.

-          Več informacij je na voljo tudi pri epidemiologu NIJZ na tel. št. 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda).

 

OD 2.3.2020 BO AMBULANTA PONOVNO ODPRTA NA STARI LOKACIJI ZD BEŽIGRAD, KRŽIČEVA 10. PRIPOROČEN VHOD V NAŠE NADSTROPJE JE OD ZUNAJ, S STRANI NASPROTI KINA  BEŽIGRAD ( MOŽEN PREHOD JE TUDI PREKO GLAVNEGA VHODA PO NOTRANJOSTI STAVBE ). 

CEPLJENJA IN SISTEMATSKI PREGLEDI DO 12.MESECA TRENUTNO ŠE POTEKAJO PO URNIKU.VHOD ZA ZDRAVE JE LOČEN OD VHODA ZA BOLNE. ZARADI PREPREČEVANJA ŠIRJENJA OKUŽBE Z NOVIM KORONAVIRUSOM JE MOŽNO DA BO VHOD ZA ZDRAVE ZAKLENJEN. V TEM PRIMERU PROSIM0 DA POZVONITE ALI POKLIČETE NA TEL.ŠTEVILKO 300-3311 ALI 300-3307.

VSE STARŠE PROSIMO, DA SPOŠTUJTTE NAVODILA ZA ZAJEZITEV ŠIRJENJA OKUŽBE. Z OTROKI SE IZOGIBAJTE PROSTOROV, KJER SE ZBIRA VELIKO LJUDI, TUDI DRUŽENJ NA IGRALIH ZUNAJ. ODPOVEJTE TUDI VSE NENUJNE OBISKE IN PRAZNOVANJA.LAHKO SE INDIVIDUALNO GIBATE NA SVEŽEM ZRAKU. POGOSTO SEBI IN SVOJIM OTROKOM UMIVAJTE ROKE Z TOPLO VODO IN MILOM.

PROSIMO VAS ZA RAZUMEVANJE

 

POMEMBNO OBVESTILO - KORONAVIRUS

Spoštovani starši!

Če ima vaš otrok vročino 38°C IN znake akutne okužbe dihal (smrkanje, kašljanje) IN je v 14 -ih dneh pred začetkom bolezni bival na Kitajskem (vključno Hongkong in Macao), v Južni Koreji, Iranu ali v italijanskih provincah Lombradija, Veneto, Piedmont ali Emiglia Romagna ALI bil v tesnem stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo z novim koronavirusom, PROSIMO, DA OSTANETE Z OTROKOM DOMA in POKLIČETE PO TELEFONU njegovega izbranega ali nadomestnega zdravnika, da boste prejeli nadaljnja navodila.

V primeru, da ste po predhodnem telefonskem klicu naročeni na pregled z otrokom, ki ima vročino, kašlja, težje diha in je bil 14 dni pred pojavom bolezenskih težav na zgoraj napisanih lokacijah, ob prihodu v Zdravstveni dom otroku in sebi nadenite kirurško masko, ki se nahaja pri informatorju. Informatorja OPOZORITE, da potrebujete pregled v izolirnem prostoru, kamor vas bomo usmerili.

Prosimo za sodelovanje in upoštevanje navodil!

Zdravljene okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

  1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti prodaji).
  2. Otrok na pije dovolj tekočine.
  3. Otrok naj počiva.
  4. Po potrebi se po telefonu posvetujte z med. osebjem.

 

ODSOTNOSTI: odsotna bom 06.07. do 31.07.2020. V primeru odsotnosti je nadmeščanje za nujne primere urejeno v mojem urniku, tel.št. 01-3003-307.

 

ORGANIZACIJA DELA:

Posvetovalnica, sistematski pregledi in cepljenja: v dopoldanskem času od 10:00-12:30 h, v popoldanskem času od 14:00-16:00  (razen ob petkih)

NAROČANJE:  Paciente prosimo, da se na preglede naročate na tel.številko 01 3003 311. V času sistematski pregledov smo težje dosegljivi, zato kličite dopoldne med 07:00-10:00 in popoldne med 16:00-19:00 h. Naročanje je možno izključno v ordinacijskem času izbranega zdravnika. Tako se boste predvidoma izognili predolgemu čakanju v čakalnici. Naročeni pacienti imajo prednost pred nenaročenim, razen NUJNIH primerov.

UREJANJE ADMINISTRATIVNIH ZADEV

Napotnice, potrdila,recepti: naročite jih lahko v ordinacijskem času ambulante (osebno,po telefonu ali el.pošti), za prevzem listin potrebujete zdravstveno kartico, prevzamete jih lahko isti dan od 12:30-13:00 h v dopoldanskem času in od 18:00-19:00 h v popoldanskem času

Urejanje bolniškega staleža za nego: oglasite se osebno v ambulanti z zdravstvenimi karticami (otroka in starša) v ordinacijskem času. Listine vam bomo pripravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan do konca ordinacijskega časa. Svetujemo vam, da bolniške liste prevzamete čimprej po zaključku bolniške.

Hvala za razumevanje.

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.