Skoči do osrednje vsebine

Urnik

TATJANA SAVKOVIĆ, dr.med.spec.
NIKA PROSEN, med. sestra
STAŠA DRNOVŠEK, dipl.m.s.
KARMEN BEČAJ, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA BEŽIGRAD, KRŽIČEVA UL. 10
Telefon: (01) 3003 311 , informator, (01) 3003 300
E-naslov: narocanje.tatjana.savkovic@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 13:00-19:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

V PETKIH PO RAZPOREDU, OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH DELA AMBULANTA ZA URGENTNE PRIMERE V ZD CENTER, METELKOVA 9.

Obvestilo zdravnika:

 Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato prosim za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem; po telefonu.

 • v primeru prisotnih znakov in simptomov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in/ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano
 • v primeru življenske ogroženosti takoj pokličete 112
 • na naročen termin pregleda pridete največ 5 minut pred pregledom
 • na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika
 • na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave
 • v prostorih zdravstvenega doma je potrebno da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra

 

Vse administrativne stprotve, kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejate po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti , na katero zapišete ime izbranega zdravnika.

S ciljem preprečevanja širjenja okužb s COVID 19 med prebivalstvom, je vstop v ZD Ljubljana omejen in poteka izključno preko triažnega mesta. Vse paciente pozivamo, da medicinski sestri ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov namreč ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

 

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:

 •   Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.
 •  Vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Prebivalci lahko informacije dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro.
 •   Več informacij je na voljo tudi pri epidemiologu NIJZ na tel. št. 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda).

 

OBVESTILO AMBULANTE:

ELEKTRONSKI NASLOV AMBULANTE JE NAMENJEN IZKLJUČNO ADMINISTRATIVNIM STORITVAM (NAROČANJE STALNIH RECEPTOV, NAPOTNIC ZA KONTROLNE SPECIALISTIČNE OBRAVNAVE,ZDRAVNIŠKIH POTRDIL IN DRUGIH OBRAZCEV, UREJANJU BOLNIŠKEGA STALEŽA, (PRE)NAROČANJA NA PREVENTIVNE PREGLEDA IN CEPLJENJA). ELEKTRONSKO NA DALJAVO NE MOREMO OPRAVLJATI ZDRAVSTVENIH OBRAVNAV IN DALJŠIH ZDRAVSTVENIH POSVETOV. POSLANIH FOTOGRAFIJ NE BOMO OBRAVNAVALI, RAZEN ČE SE BOMO PO TELEFONU PREDHODNO DOGOVORILI DRUGAČE. V EL-SPOROČILIH BODITE KRATKI,VEDNO NAVEDITE TOČNE OTROKOVE PODATKE (IME IN PRIMEK, DATUM ROJSTVA). ZA DOLOČENA ZDRAVSTVENA STANJA LAHKO NAVODILA POIŠČETE NA SPODAJ NAVEDENIH POVEZAVAH. VSE OSTALO UREJATE PREKO TELEFONA V ORDINACIJSKEM ČASU AMBULANTE.

V PRIMERU ŽIVLJENSKE OGROŽENOSTI TAKOJ POKLIČITE 112.

 

OBVESTILO SLOVENSKIH PEDIATROV: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=649:sporocilo-slovenskih-pediatrov&catid=152&lang=sl&Itemid=2093

SPLOŠNE UPORABNE VSEBINE najdete na povezavi: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=categories&layout=zdlj:article&id=252&Itemid=2759&lang=sl

UPORABNE VSEBINE ZA STARŠE najdete na povezavi: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=categories&layout=zdlj:article&id=252&Itemid=2759&lang=sl

 

OD 2.3.2020 BO AMBULANTA PONOVNO ODPRTA NA STARI LOKACIJI ZD BEŽIGRAD, KRŽIČEVA 10. PRIPOROČEN VHOD V NAŠE NADSTROPJE JE OD ZUNAJ, S STRANI NASPROTI KINA  BEŽIGRAD ( MOŽEN PREHOD JE TUDI PREKO GLAVNEGA VHODA PO NOTRANJOSTI STAVBE ). 

CEPLJENJA IN SISTEMATSKI PREGLEDI  POTEKAJO PO URNIKU.VHOD ZA ZDRAVE JE LOČEN OD VHODA ZA BOLNE. ZARADI PREPREČEVANJA ŠIRJENJA OKUŽBE Z NOVIM KORONAVIRUSOM  BO VHOD ZA ZDRAVE IN LOČEN VHOD ZA BOLNE ZAKLENJEN. V TEM PRIMERU PROSIM0 DA POZVONITE ALI POKLIČETE NA TEL.ŠTEVILKO 300-3311 ALI 300-3307.

 

PROSIMO VAS ZA RAZUMEVANJE

 

Spoštovani starši!

Če ima vaš otrok vročino >38 C in znake akutne okužbe dihal ( smrkanje, kašljanje) ALI je bil v tesnem stiku z osebo , ki ima potrjeno okužbo z novim korona virusom, PROSIM DA OSTANETE Z OTROKOM DOMA in POKLIČETE PO TELEFONU njegovega izbranega ali nadomestnega zdravnika, da boste prejeli nadaljna navodila.

 

Zdravljene okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

 1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti prodaji).
 2. Otrok na pije dovolj tekočine.
 3. Otrok naj počiva.
 4. Po potrebi se po telefonu posvetujte z med. osebjem.

 

ODSOTNOSTI:

 Odsotna bom  od  06.02. do 10.02.2023.

V četrtek 02.02.2023. izjemoma delamo dopoldan, v petek 03.02.2023. popoldan.

 V primeru odsotnosti je nadmeščanje za nujne primere urejeno v mojem urniku, tel.št. 01-3003-307.

 

ORGANIZACIJA DELA:

Posvetovalnica, sistematski pregledi in cepljenja: v dopoldanskem času od 10:00-12:30 h, v popoldanskem času od 14:00-16:00  (razen ob petkih).

Ob ponedeljkih bomo delali od 13:00 do 19:45 h.

 

 

 NAROČANJE: 

Paciente prosimo, da se na preglede naročate na tel.številko 01 3003 311. V času sistematski pregledov smo težje dosegljivi, zato kličite dopoldne med 07:00-10:00 in popoldne med 16:00-19:00 h. Naročanje je možno izključno v ordinacijskem času izbranega zdravnika. Tako se boste predvidoma izognili predolgemu čakanju v čakalnici. Naročeni pacienti imajo prednost pred nenaročenim, razen NUJNIH primerov.

UREJANJE ADMINISTRATIVNIH ZADEV:

Napotnice, potrdila,recepti: naročite jih lahko v ordinacijskem času ambulante (osebno,po telefonu ali el.pošti), za prevzem listin potrebujete zdravstveno kartico, prevzamete jih lahko isti dan od 12:30-13:00 h v dopoldanskem času in od 18:00-19:00 h v popoldanskem času. Napotnice za predvidene kontrolne preglede so elektronske in jih ni potrebno prevzeti.

Urejanje bolniškega staleža za nego:Bolniški listi so elektronski, vendar je za bolniško zaradi nege otroka še vedno potrebno podpisati izjavo o delovnih obveznostih obeh staršev. Za podpis se oglasite osebno v ambulanti v ordinacijskem času. Od 02.03.2020. boste omenjeno listino podpisali le enkrat.Kasneje bo podpis potreben samo še v primeru sprememb delovnega statusa osebe, ki uveljavlja pravico do nege bolnega otroka. O vseh spremembah ste nas dolžni obvestiti sami, kar je navedeno tudi v listini. Priporočljivo je, da izjavo podpišeta oba starša. Elektronske bolniške liste bomo pripravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan do konca ordinacijskega časa. Svetujemo vam, da bolniško uredite čimprej po njenem zaključku.

Recepti: Recepti so elektronski, papirnati le izjemoma. Predpisana zdravila bodo sedaj zapisana na otrokovi kartici, s katero jih boste prevzeli v lekarni.Izjemoma lahko predpis zdravil opravimo po vašem predhodnem naročilu (telefon, elektronska pošta..) brez kartice,vendar le v primerih, ko gre za stalno, kronično terapijo ali terapijo po dogovoru. Predpis zdravil bomo opravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan do konca ordinacijskega časa. Dokler zdravilo ni predpisano, ga v lekarni ne morete prevzeti.

 

Vaša zdravnica.

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.