NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

BARBARA KEREC JURIČKO, dr.med.spec.
ANJA TIHOLE, SMS
ŠPELA SKUBIC, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: (01) 2004-515
Naslov za naročanje: http://narocanja.zd-lj.si/5
E-naslov: narocanje.barbara.kerec-juricko@zd-lj.si
 • Urnik zdravnika
  PONEDELJEK 13:00-19:30
  TOREK 13:00-19:30
  SREDA 06:45-13:15
  ČETRTEK 06:45-13:15
  PETEK 06:45-13:15
 • Urnik dipl. m. s.
  ŠPELA SKUBIC, dipl.m.s.
  PONEDELJEK 11:30-19:30
  TOREK 06:15-13:15
  SREDA -
  ČETRTEK -
  PETEK 06:15-13:15
  Ob petkih izmenično v diabetološki ambulanti.

Obvestilo zdravnika:

OBVESTILO O ODSOTNOSTI

Zdravnica je odsotna od 24.9. do 25.9.2020. Zaradi prerazporeditve sestre in povečanega obsega dela vam žal storitev po mailu v tem terminu redno ne moremo zagotavljati.
Obrnite se na nadomestno ambulanto, kot je navedeno v spodnjem razporedu. Prosimo za razumevanje in racionalnost pri obremenjevanju nadomestne ambulante. Prihod v Zdravstveni dom mora biti napovedan, razen ob življensko ogrožujočih stanjih.

Nadomeščanje:

24.9.: DR MAZEJ (01) 2004 527
25.9.: DR. MIŠIČ (01) 2004 617

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Obvestilo za uporabnike storitev v trenutni epidemiološki situaciji

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti). Naročanje preko spletne strani za naročanje ni mogoče.

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

 • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
 • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
 • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
 • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
 • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave.
 • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

NAROČANJE
Na pregled pri zdravnici se je potrebno naročiti:
- osebno v ambulanti
- po telefonu (01) 2004-515 (od 8.00 do 12.00 ure v dopoldanski izmeni in od 14.00 do 18.00 ure v popoldanski izmeni)
- preko spletnega naročanja na povezavi http://narocanja.zd-lj.si/5/
Sprejem bolnikov je dopoldne do 12.00 ure, popoldne do 18.00 ure.

IZJEMA naročanju so nujna stanja, ki se jih obravnava prednostno. V kolikor ste v dvomu, ali je vaše stanje nujno, naprošamo, da pokličete v ambulanto in svetovali vam bomo. Za nujne primere izven ordinacijskega časa se med tednom obrnite na dežurno ambulanto ZD Vič. V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112.

IZVIDI
Za rezultate izvidov pokličite (01) 2004-515 (po 12.00 uri v dopoldanski izmeni in po 18.00 uri v popoldanski izmeni).

RECEPTI
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj 1 teden pred porabo le teh (osebno, po telefonu, po elektronski pošti na narocanje.barbara.kerec-juricko@zd-lj.si). Zdravila vam bomo predpisali v najkrajšem možnem času oz. najkasneje v 3 delovnih dneh.
Za predpis receptov za zdravila, ki jih je uvedel/spremenil/svetoval zdravnik druge specialnosti, je potrebno v ambulanto posredovati izvid. Le v tem primeru vam bomo lahko zdravilo predpisovali naprej.
Za predpis letnih receptov je potreben pregled pri zdravniku, za kar se predhodno naročite.

NAPOTNICE
Naprošamo, da napotnice za kontrolne preglede pri drugih specialistih naročite (osebno, po telefonu, po elektronski pošti na narocanje.barbara.kerec-juricko@zd-lj.si) vsaj 1 teden pred datumom kontrolnega pregleda. Za predpis kontrolne napotnice je potrebno predložiti zadnji izvid specialističnega pregleda.
Napotnice za prve preglede pri drugih specialistih izdajamo le po pregledu v ambulanti.

MEDICINSKO-TEHNIČNI PRIPOMOČKI
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

BOLNIŠKI STALEŽ
V kolikor ste zboleli in potrebujete bolniški stalež, morate obvestiti zdravnika oz. se oglasiti v ambulanti najkasneje v treh dneh od pričetka bolniškega staleža. Zdravnik lahko odpre bolniški stalež največ za 3 dni nazaj (232. člen Pravil OZZ). V nasprotnem primeru je odprtje bolniškega staleža mogoče šele z odobritvijo imenovanega zdravnika ZZZS.
V kolikor pričakujete daljši bolniški stalež, se morate do 25. dneva bolniškega staleža ponovno zglasiti pri zdravniku z vsemi izvidi kliničnih specialistov, ki utemeljujejo podaljšanje staleža. Zdravnik v tem primeru poda predlog za podaljšanje bolniškega staleža imenovanemu zdravniku ZZZS.

RAZNA POTRDILA
Potrdilo o zdravstvenem stanju za sprejem v dom starejših, pošiljanje dokumentacije na invalidsko komisijo, izpolnjevanje dokumentacije pred operativnim posegom, potrdilo za šolo, študij, zavarovalnico itd. Ker je za izdajo te dokumentacije potreben pregled pri zdravniku, je potrebno naročanje na pregled.

CEPLJENJA
V ambulanti opravljamo brezplačna in samoplačniška cepljenja proti gripi, pneumokoku, klopnemu meningoencefalitisu, oslovskemu kašlju, tetanusu. Za cepljenje se je potrebno predhodno dogovoriti v ambulanti.

Lep pozdrav,

Barbara Kerec Juričko, dr. med. spec.
Anja Tihole, sms.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.