V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

BARBARA KEREC JURIČKO, dr.med.spec.
ROMANA PERKOVIĆ, tzn
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: (01) 2004-515
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/5
E-naslov: narocanje.barbara.kerec-juricko@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 06:45-13:15
TOREK 13:00-19:30
SREDA 06:45-13:15
ČETRTEK 06:45-13:15
PETEK 06:45-13:15 ali 13:00-19:30

Opomba:

Hišni obiski po predhodnem dogovoru ob pon. in tor. med 12 in 13h in od sre. do pet med 13 in 14h. Ob petkih izmenično po razporedu.

Obvestilo zdravnika:

OBVESTILA!

Petke delamo izmenično popoldan.

V enoti ZD Vič postopoma prehajamo iz elektronske komunikacije z elektronsko pošto na Portal za paciente (samo Portal predvidoma po 1.1.2023). Za več informacij glede registracije na Portal lahko kliknete tukaj.

Z 9.5.2022 v Diagnostičnem laboratoriju Vič uvajajo naročanje: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=925:narocanje-na-obravnavo-v-diagnosticnem-laboratoriju-vic-sestova-10-ljubljana&catid=152&Itemid=2093&lang=sl

ODSOTNOSTI ZDRAVNICE OKTOBER/NOVEMBER 2022

2.11.-4.11.2022

Nadomeščanje za nujne zadeve je urejeno s strani dr. Drobnič, kličete našo amb. Za reševanje ostalih zadev nas kontaktirajte po 7.11.

SPREJEMANJE NOVIH PACIENTOV

Ambulanta ne sprejema novih pacientov.

Seznam aktivnih zdravnikov

NAROČANJE

Pregled v ambulanti je možen na podlagi predhodnega posveta z medicinskim osebjem:

- po telefonu (01) 2004-515 (svetujemo, da pokličete od 8.30 do 10.30 ure v dopoldanski izmeni in od 14.30 do 16.30 ure v popoldanski izmeni).

- po el. pošti narocanje.barbara.kerec-juricko@zd-lj.si .

- po Portalu (v fazi uvajanja)

- prošnjo za pregled lahko posredujete tudi po navadni pošti na naslov ZD Ljubljana Vič, Šestova 10, 1000 Ljubljana, s pripisom za ambulanto dr. Kerec.

NUJNA STANJA SPREJMEMO BREZ NAROČANJA.

Sprejem naročenih bolnikov je dopoldne do 12.00 ure, popoldne do 18.00 ure.

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

IZVIDI

Za rezultate izvidov pokličite na (01) 2004-515  ali nas kontaktiraje preko narocanje.barbara.kerec-juricko@zd-lj.si ali preko Portala.

ADMINISTRATIVNE STORITVE

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, elektronsko vešči pacienti urejajte po e-pošti, Portalu, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika.

RECEPTI
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj 1 teden pred porabo le teh. Zdravila vam bomo predpisali v najkrajšem možnem času oz. najkasneje v 3 delovnih dneh. Za predpis receptov za zdravila, ki jih je uvedel/spremenil/svetoval zdravnik druge specialnosti, je potrebno v ambulanto posredovati izvid. Le v tem primeru vam bomo lahko zdravilo predpisovali naprej. Za predpis letnih receptov je potreben pregled pri zdravniku, za kar se predhodno naročite.

NAPOTNICE
Naprošamo, da napotnice za kontrolne preglede pri drugih specialistih naročite vsaj 1 teden pred datumom kontrolnega pregleda. Za predpis kontrolne napotnice je potrebno predložiti zadnji izvid specialističnega pregleda. Napotnice za prve preglede pri drugih specialistih izdajamo le po pregledu v ambulanti.

MEDICINSKO-TEHNIČNI PRIPOMOČKI
Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

BOLNIŠKI STALEŽ
V kolikor ste zboleli in potrebujete bolniški stalež, morate obvestiti zdravnika oz. se oglasiti v ambulanti najkasneje v treh dneh od pričetka bolniškega staleža. Zdravnik lahko odpre bolniški stalež največ za 3 dni nazaj (232. člen Pravil OZZ). V nasprotnem primeru je odprtje bolniškega staleža mogoče šele z odobritvijo imenovanega zdravnika ZZZS.

Če je razlog zadržanosti bolezen, poškodba izven dela ali poškodba po tretji osebi izven dela, nadomestilo bremeni delodajalca ali samostojnega zavezanca prvih 20 delovnih dni, od vključno 21. delovnega dne pa gre nadomestilo v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja. Če je razlog zadržanosti poškodba pri delu ali poklicna bolezen, nadomestilo bremeni delodajalca ali samostojnega zavezanca prvih 30 delovnih dni, od vključno 31. delovnega dne pa gre v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja. V kolikor pričakujete daljši bolniški stalež, se morate cca. 1 teden pred potekom zgornjih rokov ali pred potekom bolniškega staleža po odločbi ZZZS ponovno zglasiti pri zdravniku z vsemi izvidi kliničnih specialistov, ki utemeljujejo podaljšanje staleža. Zdravnik v tem primeru (ponovno) poda predlog za podaljšanje bolniškega staleža imenovanemu zdravniku ZZZS.

RAZNA POTRDILA
Potrdilo o zdravstvenem stanju za sprejem v dom starejših, pošiljanje dokumentacije na invalidsko komisijo, izpolnjevanje dokumentacije pred operativnim posegom je brezplačno. Ostalo se obračuna glede na veljavni cenik ZD Ljubljana.

https://www.zd-lj.si/zdlj/plugins/content/pdf_embed/assets/viewer/pdfjs/web/viewer.html?file=https://www.zd-lj.si/zdlj/images/stories/ceniki/26_01_smp-zvo-cenik_za_izdajo_spriceval_potrdil_mnenj.pdf&tmpl=component


CEPLJENJA

V ambulanti opravljamo brezplačna in samoplačniška cepljenja proti gripi, pneumokoku, klopnemu meningoencefalitisu, oslovskemu kašlju, tetanusu. Za cepljenje se je potrebno predhodno dogovoriti v ambulanti.

HIŠNI OBISKI

Po predhodnem dogovoru vsak dan med 13. in 14. uro.

REFERENČNA AMBULANTA

Referenčna ambulanta je naziv za ambulanto družinske medicine, kjer poleg zdravnika in srednje medicinske sestre sodeluje tudi diplomirana medicinska sestra. Področja njenega dela so preventivna dejavnost, zdravstvena vzgoja in spremljanje bolnikov s kroničnimi obolenji. V obravnavo so vabljeni vsi odrasli pacienti od 30. leta starosti naprej, ki so še zdravi, kot tudi tisti, ki že imajo določena kronična obolenja in zato prejemajo zdravila.


Lep pozdrav,

Barbara Kerec Juričko, dr. med. spec.

Romana Perković, sms.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.