V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

BARBARA KEREC JURIČKO, dr.med.spec.
INES ŠTAJNAR, ZT
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: (01) 2004-515
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/5
E-naslov: narocanje.barbara.kerec-juricko@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 06:45-13:15
TOREK 13:00-19:30
SREDA 06:45-13:15
ČETRTEK 06:45-13:15
PETEK 06:45-13:15 ali 13:00-19:30

Opomba:

Hišni obiski po predhodnem dogovoru ob pon. in tor. med 12 in 13h in od sre. do pet med 13 in 14h. Ob petkih izmenično po razporedu.

Obvestilo zdravnika:

OBVESTILO!

S 1.3. spreminjamo urnik. Ponedeljke delamo dopoldan, petke glej razpored.

Junija so popoldan petki 3.6. in 24.6.2022.

Z 9.5.2022 v Diagnostičnem laboratoriju Vič uvajajo naročanje: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=925:narocanje-na-obravnavo-v-diagnosticnem-laboratoriju-vic-sestova-10-ljubljana&catid=152&Itemid=2093&lang=sl

ODSOTNOSTI ZDRAVNICE JUNIJ/JULIJ 2022

27.6.-1.7.

Nadomeščanje:

27.6.  dr. Voljavec

28.6. dr. Mazej popoldan

29.6. dr. Vrhovec

30.6. dr. Hodnik

1.7. dr. Dekleva

V ambulanti bo prisotna nadomestna sestra, kličete našo tel. št. 2004 515 v času klicnih ur. Elektronska pošta načeloma ne bo obdelana in jo ponovno posredujte od 4.7. naprej (izjemoma bodo odgovorjena nekatera el. sporočila v kolikor bodo to dovoljevale kadrovske zmožnosti).

SPREJEMANJE NOVIH PACIENTOV

Ambulanta ne sprejema novih pacientov.

Seznam aktivnih zdravnikov

NAROČANJE

Pregled v ambulanti je možen na podlagi predhodnega posveta z medicinskim osebjem:

- po telefonu (01) 2004-515 (od 8.30 do 10.30 ure v dopoldanski izmeni in od 14.30 do 16.30 ure v popoldanski izmeni).

KLICI SE BELEŽIJO IN JIH VRAČAMO V KOLIKOR SE NE MOREMO OGLASITI.

- po el. pošti narocanje.barbara.kerec-juricko@zd-lj.si .

- prošnjo za pregled lahko posredujete tudi po navadni pošti na naslov ZD Ljubljana Vič, Šestova 10, 1000 Ljubljana, s pripisom za ambulanto dr. Kerec.

NUJNA STANJA SPREJMEMO BREZ NAROČANJA.

Sprejem naročenih bolnikov je dopoldne do 12.00 ure, popoldne do 18.00 ure.

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

  • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
  • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
  • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
  • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave.
  • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

IZVIDI

Za rezultate izvidov pokličite na (01) 2004-515  ali nas kontaktiraje preko narocanje.barbara.kerec-juricko@zd-lj.si.

ADMINISTRATIVNE STORITVE

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika.

RECEPTI
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj 1 teden pred porabo le teh. Zdravila vam bomo predpisali v najkrajšem možnem času oz. najkasneje v 3 delovnih dneh. Za predpis receptov za zdravila, ki jih je uvedel/spremenil/svetoval zdravnik druge specialnosti, je potrebno v ambulanto posredovati izvid. Le v tem primeru vam bomo lahko zdravilo predpisovali naprej. Za predpis letnih receptov je potreben pregled pri zdravniku, za kar se predhodno naročite.

NAPOTNICE
Naprošamo, da napotnice za kontrolne preglede pri drugih specialistih naročite vsaj 1 teden pred datumom kontrolnega pregleda. Za predpis kontrolne napotnice je potrebno predložiti zadnji izvid specialističnega pregleda. Napotnice za prve preglede pri drugih specialistih izdajamo le po pregledu v ambulanti.

MEDICINSKO-TEHNIČNI PRIPOMOČKI
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

BOLNIŠKI STALEŽ
V kolikor ste zboleli in potrebujete bolniški stalež, morate obvestiti zdravnika oz. se oglasiti v ambulanti najkasneje v treh dneh od pričetka bolniškega staleža. Zdravnik lahko odpre bolniški stalež največ za 3 dni nazaj (232. člen Pravil OZZ). V nasprotnem primeru je odprtje bolniškega staleža mogoče šele z odobritvijo imenovanega zdravnika ZZZS.
V kolikor pričakujete daljši bolniški stalež, se morate do 25. dneva bolniškega staleža ponovno zglasiti pri zdravniku z vsemi izvidi kliničnih specialistov, ki utemeljujejo podaljšanje staleža. Zdravnik v tem primeru poda predlog za podaljšanje bolniškega staleža imenovanemu zdravniku ZZZS.

RAZNA POTRDILA
Potrdilo o zdravstvenem stanju za sprejem v dom starejših, pošiljanje dokumentacije na invalidsko komisijo, izpolnjevanje dokumentacije pred operativnim posegom, potrdilo za šolo, študij, zavarovalnico itd. Ker je za izdajo te dokumentacije potreben pregled pri zdravniku, je potrebno naročanje na pregled.

CEPLJENJA

V ambulanti opravljamo brezplačna in samoplačniška cepljenja proti gripi, pneumokoku, klopnemu meningoencefalitisu, oslovskemu kašlju, tetanusu. Za cepljenje se je potrebno predhodno dogovoriti v ambulanti.

HIŠNI OBISKI

Po predhodnem dogovoru vsak dan med 13. in 14. uro.

REFERENČNA AMBULANTA

Referenčna ambulanta je naziv za ambulanto družinske medicine, kjer poleg zdravnika in srednje medicinske sestre sodeluje tudi diplomirana medicinska sestra. Področja njenega dela so preventivna dejavnost, zdravstvena vzgoja in spremljanje bolnikov s kroničnimi obolenji. V obravnavo so vabljeni vsi odrasli pacienti od 30. leta starosti naprej, ki so še zdravi, kot tudi tisti, ki že imajo določena kronična obolenja in zato prejemajo zdravila.


Lep pozdrav,

Barbara Kerec Juričko, dr. med. spec.

Ines Štajner, sms.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.