NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Urnik zdravnika

BARBARA KEREC JURIČKO, dr.med.spec.

ANJA TIHOLE, SMS
MOJCA PAVČIČ, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: (01) 2004-515
Naslov za naročanje: http://narocanja.zd-lj.si/5/
E-naslov: narocanje.barbara.kerec-juricko@zd-lj.si

Urnik:

  DOPOLDAN POPOLDAN TURNUS
PONEDELJEK - 13:00-19:30 Popoldan
TOREK - 13:00-19:30 Popoldan
SREDA 06:45-13:15 - Dopoldan
ČETRTEK 06:45-13:15 - Dopoldan
PETEK 06:45-13:15 - Dopoldan
SOBOTA - - -
Opomba:
Obvestilo zdravnika:

Obvestilo za uporabnike storitev v trenutni epidemiološki situaciji

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti). Naročanje preko spletne strani za naročanje ni mogoče.

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

  • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
  • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
  • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
  • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave.
  • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika.

DODATNE TEL. INFORMACIJE N. KORONAVIRUS:

-ZDL - 031 619 255 (24 ur na dan)
-brezplačni klicni center - 080 1404
-strokovnjak NIJZ - 031 646 617 in 031 619 118, vsak dan med 9.00 in 17.00 uro

ODSOTNOSTI
3.6.2020. Nadomeščanje za nujne stvari je urejeno.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NAROČANJE
Na pregled pri zdravnici se je potrebno naročiti:
- osebno v ambulanti
- po telefonu (01) 2004-515 (od 8.00 do 12.00 ure v dopoldanski izmeni in od 14.00 do 18.00 ure v popoldanski izmeni)
- preko spletnega naročanja na povezavi http://narocanja.zd-lj.si/5/
Sprejem bolnikov je dopoldne do 12.00 ure, popoldne do 18.00 ure.

IZJEMA naročanju so nujna stanja, ki se jih obravnava prednostno. V kolikor ste v dvomu, ali je vaše stanje nujno, naprošamo, da pokličete v ambulanto in svetovali vam bomo. Za nujne primere izven ordinacijskega časa se med tednom obrnite na dežurno ambulanto ZD Vič. V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112.

IZVIDI
Za rezultate izvidov pokličite (01) 2004-515 (po 12.00 uri v dopoldanski izmeni in po 18.00 uri v popoldanski izmeni).

RECEPTI
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj 1 teden pred porabo le teh (osebno, po telefonu, po elektronski pošti na narocanje.barbara.kerec-juricko@zd-lj.si). Zdravila vam bomo predpisali v najkrajšem možnem času oz. najkasneje v 3 delovnih dneh.
Za predpis receptov za zdravila, ki jih je uvedel/spremenil/svetoval zdravnik druge specialnosti, je potrebno v ambulanto posredovati izvid. Le v tem primeru vam bomo lahko zdravilo predpisovali naprej.
Za predpis letnih receptov je potreben pregled pri zdravniku, za kar se predhodno naročite.

NAPOTNICE
Naprošamo, da napotnice za kontrolne preglede pri drugih specialistih naročite (osebno, po telefonu, po elektronski pošti na narocanje.barbara.kerec-juricko@zd-lj.si) vsaj 1 teden pred datumom kontrolnega pregleda. Za predpis kontrolne napotnice je potrebno predložiti zadnji izvid specialističnega pregleda.
Napotnice za prve preglede pri drugih specialistih izdajamo le po pregledu v ambulanti.

MEDICINSKO-TEHNIČNI PRIPOMOČKI
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

BOLNIŠKI STALEŽ
V kolikor ste zboleli in potrebujete bolniški stalež, morate obvestiti zdravnika oz. se oglasiti v ambulanti najkasneje v treh dneh od pričetka bolniškega staleža. Zdravnik lahko odpre bolniški stalež največ za 3 dni nazaj (232. člen Pravil OZZ). V nasprotnem primeru je odprtje bolniškega staleža mogoče šele z odobritvijo imenovanega zdravnika ZZZS.
V kolikor pričakujete daljši bolniški stalež, se morate do 25. dneva bolniškega staleža ponovno zglasiti pri zdravniku z vsemi izvidi kliničnih specialistov, ki utemeljujejo podaljšanje staleža. Zdravnik v tem primeru poda predlog za podaljšanje bolniškega staleža imenovanemu zdravniku ZZZS.

RAZNA POTRDILA
Potrdilo o zdravstvenem stanju za sprejem v dom starejših, pošiljanje dokumentacije na invalidsko komisijo, izpolnjevanje dokumentacije pred operativnim posegom, potrdilo za šolo, študij, zavarovalnico itd. Ker je za izdajo te dokumentacije potreben pregled pri zdravniku, je potrebno naročanje na pregled.

CEPLJENJA
V ambulanti opravljamo brezplačna in samoplačniška cepljenja proti gripi, pneumokoku, klopnemu meningoencefalitisu, oslovskemu kašlju, tetanusu. Za cepljenje se je potrebno predhodno dogovoriti v ambulanti.

Lep pozdrav,

Barbara Kerec Juričko, dr. med. spec.
Anja Tihole, sms.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urniki in kontakti

Napredno iskanje