NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

mag. PETRA ERŽEN VRLIČ, dr.med.spec.
ULA PERNE, ZT
MOJCA ČUK, dipl.bab.
KSENIJA TESTEN, ZT
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŽENSK
Lokacija: ENOTA CENTER, METELKOVA UL. 9
Telefon: (01) 4723-765
E-naslov: narocanje.petra.erzen-vrlic@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30

Obvestilo zdravnika:

V skladu s 166. členom Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja (evidentirano število opredeljenih oseb že presega število, ki ga določi ZZZS) Petra Eržen Vrlič, dr. med., NE sprejema več novih pacientov.

 

V sredo, 30.9.2020, dela ambulanta izjemoma DOPOLDAN.

  

Za pregled se je potrebno predhodno naročiti po E-POŠTI (narocanje.petra.erzen-vrlic@zd-lj.si)  ali po TELEFONU (01-4723765)!

IZDAJANJE RECEPTOV in NAPOTNIC: DOPOLDAN od 8. do 11. ure, POPOLDAN od 14. do 17. ure.

 

Zaradi trenutnih razmer do nadaljnega še vedno veljajo naslednji ukrepi:

- naročanje poteka izključno po E-POŠTI ali po TELEFONU od 7. do 11.ure dopoldan in od 14. do 18. ure popoldan in NE OSEBNO v ambulanti;

- če imate na dan pregleda kakršnokoli PREHLADNO OBOLENJE in niste zaradi bolečin ali krvavitve življenjsko ogrožene, ostanite doma in se PRENAROČITE.;

- na preglede in UZ morfologijo ploda NE PRIHAJAJTE S SPREMLJEVALCI;

- v čakalnici sedite meter in pol oddaljeni od drugih čakajočih. Upoštevajte higieno rok.

 

 OBRAVNAVA NOSEČNIC Z OKUŽBO COVID-19 (Ministrstvo za zdravje RS)

    • Ob okužbi s COVID-19 prejme oseba navodilo o 14-dnevni izolaciji. Po tem obdobju se smatra, da je oseba zdrava, zato predlagamo, da se obravnava  (redni preventivni pregled)  nosečnice za 14 dni preloži, po tem obdobju bo nosečnica lahko spet normalno obiskovala vse preglede pri svojem izbranem ginekologu enako kot vse ostale zdrave nosečnice;
    • če pride pri nosečnici v času bolezni COVID-19 do zapletov zaradi same okužbe s koronavirusom, bodo take nosečnice obravnavane pri infektologih po protokolu, ki je enak protokolu za nenoseče bolnike;
    • nosečnice, ki bodo imele v obdobju 14 dni po okužbi kakršne koli zaplete zaradi nosečnosti same, se obravnava po enakem protokolu, kot ostale okužene paciente, kar pomeni, da take nosečnice pokličejo na številko 112 in se jih prepelje v najbližjo ginekološko urgenco ali porodnišnico na obravnavo.

Na Ginekološki kliniki UKC Ljubljana so vzpostavili NUJNO TELEFONSKO ŠTEVILKO 01-522 93 93 za nosečnice in ženske z ginekološkimi težavami, na kateri se bodo lahko posvetovale z zdravnikom specialistom ginekologije in porodništva, ki jih bo po potrebi usmeril v nadaljnjo obravnavo.

Telefonska številka je dosegljiva 24 ur na dan, zaradi velikega števila klicev pa prosijo za potrpežljivost pri vzpostavljanju zveze ter za strpen pogovor, so sporočili iz klinike.

 

ČAKALNE DOBE:

Zdrave nosečnice in preventivni pregled-program ZORA - ni čakalne dobe.

Za akutno obolele (akutne bolečine in krvavitve) - do 3 dni.

Za nenujne primere - do 90 dni.

Pacientke brez težav, oz. za druge preventivne namene - do 240 dni.

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.