NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA

s povišano telesno temperaturo, kašljem ali težkim dihanjem! Najprej pokličite svojega osebnega zdravnika/zobozdravnika po telefonu!

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Urnik zdravnika

mag. PETRA ERŽEN VRLIČ, dr.med.spec.

ULA PERNE, ZT
MOJCA ČUK, dipl.bab.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŽENSK
Lokacija: ENOTA CENTER, METELKOVA UL. 9
Telefon: (01) 4723-765
E-naslov: narocanje.petra.erzen-vrlic@zd-lj.si

Urnik:

  DOPOLDAN POPOLDAN TURNUS
PONEDELJEK - 13:00-19:30 Popoldan
TOREK 07:00-13:30 - Dopoldan
SREDA - 13:00-19:30 Popoldan
ČETRTEK 07:00-13:30 - Dopoldan
PETEK 07:00-13:30 - Dopoldan
SOBOTA - - -
Opomba:
Obvestilo zdravnika:

V skladu s 166. členom Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja (evidentirano število opredeljenih oseb že presega število, ki ga določi ZZZS) Petra Eržen Vrlič, dr. med., NE sprejema več novih pacientov.

 

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 bo skladno z navodili MZ (Ministrstva za zdravje) in RSK za ginekol. in porodništvo od 23.3.2020 do preklica delo ginekoloških ambulant v ZDL spremenjeno.

Zdravstveno varstvo žensk ZDL Center in ZDL Moste-Polje, PE Fužine se bo izvajalo le v enoti FUŽINE, Preglov trg 14!

Pacientke z NUJNIMI težavami se v času 23.3.-27.3.2020 obrnete na amb. dr. Fink ali dr. Gašper Oblak (ZD Fužine), vse ostale informacije še vedno dobite na naši tel. št. ali po e-pošti.

 

Zaradi trenutnih epidemioloških razmer (naraščanje števila okužb in povečanega tveganja za okužbo s COVID-19) do nadaljnega:

- po priporočilu stroke (MZ in RSK za ginekologijo in porodništvo) v času nevarosti za okužbo s COVID-19 ginekologi na primarnem nivoju opravljamo LE kurativne oz. nujne ginekološke preglede in preglede vseh nosečnic!

-naročanje poteka izključno po E-POŠTI (narocanje.petra.erzen-vrlic@zd-lj.s) ali po TELEFONU (01-4723-765) od 7. do 11.ure dopoldan in od 14. do 18. ure popoldan in NE OSEBNO v ambulanti;

-NE PRIHAJAJTE V AMBULANTO, če lahko storitev opravite na daljavo (ponovni predpis recepta, napotnica za kontrolni pregled);

- če imate na dan pregleda kakršnokoli PREHLADNO OBOLENJE in niste zaradi bolečin ali krvavitve življenjsko ogrožene, ostanite doma in se PRENAROČITE.;

- na preglede in UZ morfologijo ploda NE PRIHAJAJTE S SPREMLJEVALCI;

- v čakalnici sedite meter in pol oddaljeni od drugih čakajočih. Upoštevajte higieno rok.

 

 OBRAVNAVA NOSEČNIC Z OKUŽBO COVID-19 (Ministrstvo za zdravje RS)

    • Ob okužbi s COVID-19 prejme oseba navodilo o 14-dnevni izolaciji. Po tem obdobju se smatra, da je oseba zdrava, zato predlagamo, da se obravnava  (redni preventivni pregled)  nosečnice za 14 dni preloži, po tem obdobju bo nosečnica lahko spet normalno obiskovala vse preglede pri svojem izbranem ginekologu enako kot vse ostale zdrave nosečnice;
    • če pride pri nosečnici v času bolezni COVID-19 do zapletov zaradi same okužbe s koronavirusom, bodo take nosečnice obravnavane pri infektologih po protokolu, ki je enak protokolu za nenoseče bolnike;
    • nosečnice, ki bodo imele v obdobju 14 dni po okužbi kakršne koli zaplete zaradi nosečnosti same, se obravnava po enakem protokolu, kot ostale okužene paciente, kar pomeni, da take nosečnice pokličejo na številko 112 in se jih prepelje v najbližjo ginekološko urgenco ali porodnišnico na obravnavo.

Na Ginekološki kliniki UKC Ljubljana so vzpostavili NUJNO TELEFONSKO ŠTEVILKO 01-522 93 93 za nosečnice in ženske z ginekološkimi težavami, na kateri se bodo lahko posvetovale z zdravnikom specialistom ginekologije in porodništva, ki jih bo po potrebi usmeril v nadaljnjo obravnavo.

Telefonska številka je dosegljiva 24 ur na dan, zaradi velikega števila klicev pa prosijo za potrpežljivost pri vzpostavljanju zveze ter za strpen pogovor, so sporočili iz klinike.

 

ČAKALNE DOBE:

Zdrave nosečnice in preventivni pregled-program ZORA - ni čakalne dobe.

Za akutno obolele (akutne bolečine in krvavitve) - do 3 dni.

Za nenujne primere - do 90 dni.

Pacientke brez težav, oz. za druge preventivne namene - do 240 dni.

 

Urniki in kontakti

Napredno iskanje