V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

ANDRIANA SOTIROV, dr.med.spec.
ANĐELIKA GAJIĆ, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: PE POLJE, C. 30. AVGUSTA 2
Telefon: 01/58 64 959
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/187
E-naslov: narocanje.andriana.sotirov@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 06:30-13:00
TOREK 06:30-13:00
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 13:00-19:30
PETEK 06:30-13:00 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU, četrtek od 13-14h - hišni obiski, v ADM z zdravnico dela referenčna med.sestra Saša Šajn Lekše, dipl.m.s.,

Obvestilo zdravnika:

OBVESTILO O ODSOTNOSTI:

Zdravnica je odsotna v petek, 20. 5. 2022. Nadomešča jo Katerina Bubnič Sotošek, dr. med. spec. od 13:00 do 19:00 (tel. št.: 01 58 64 922, narocanje.katerina.bubnic-sotosek@zd-lj.si)

Zdravnica je odsotna od srede, 25. 5. 2022, do petka, 27. 5. 2022. Nadomeščajo jo:

-sreda, 25. 5. 2022: Marija Šlajpah, dr. med. spec, od 13:00 do 19:30 (tel. št. 01 58 64 924, narocanje.marija.slajpah@zd-lj.si)

-četrtek, 26. 5. 2022: Katerina Bubnič Sotošek, dr. med. spec., od 13:00 do 19:00 (tel. št.: 01 58 64 922, narocanje.katerina.bubnic-sotosek@zd-lj.si)

-petek, 27. 5. 2022: Klara Pavleković, dr. med., od 6:30 do 13:00 (tel. št. 01 58 64 959, narocanje.andriana.sotirov@zd-lj.si)

SPREMEMBE URNIKA:

V četrtek, 19. 5. 2022, ambulanta dr. Sotirov izjemoma dela DOPOLDNE.

Razpored dela ob PETKIH :

 V petek, 6. 5. 2022, ambulanta dr. Sotirov dela popoldne (13:00-19:30). Vse ostale petke v mesecu maju pa dopoldne.

OBVESTILO:

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti). Poleg imena in priimka naj Vaše sporočilo vsebuje tudi datum rojstva ali ZZZS številko.
Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave.
V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti, najkasneje v treh dneh od pričetka staleža. Osebni zdravnik lahko odpre bolniški stalež za 3 dni nazaj ( 232. člen Pravil OZZ). Po končanem zdravljenju se bolniški list izda v elektronski obliki.
Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika.

 

PREVENTIVNI UKREPI:

Pri preprečevanju okužbe s koronavirusom je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  1. Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  2. Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  3. V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  4. Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  5. Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  6. V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke.
  7. V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi.
  8. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

 

NAROČANJE NA PREGLED:

1) po telefonu 01/ 58 64 959 v dopoldanskem času od 8.00 do 10.00 ure, v popoldanskem času od 14.00 do 16.00 ure
2) po elektronski pošti narocanje.andriana.sotirov@zd-lj.si
3) po pošti na naslov: ZD Polje, Cesta 30. avgusta 2, Ljubljana s pripisom za ambulanto Andriane Sotirov, dr.med.spec.

HIŠNI OBISKI: Zdravnica opravlja hišne obiske ob četrtkih med 13: 00 in 14: 00, oziroma po dogovoru.Od junija 2014 so ambulante družinske medicine okrepljene z diplomirano medicinsko sestro. Gre za okrepitev tima družinske medicine in s tem tudi osnovne zdravstvene dejavnosti. Na ta način poskušamo izboljšati kakovost dela in zadovoljstvo bolnikov. V naši ambulati ta program izvaja diplomirana medicinska sestra Saša Šajn Lekše. Zato vas vljudno vabimo da se odzovete povabilu ali pozanimate pri zdravniku in medicinski sestri.

Hvala za razumevanje.


UPORABNE POVEZAVE ZA BOLNIKE:

https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-ravnanje-v-karanteni-na-stalnemzacasnem-naslovu

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov
https://www.nijz.si/sl/navodila-za-bolnika-s-covid-19-ki-ne-potrebuje-bolnisnicne-obravnave
https://cakalnedobe.ezdrav.si/
http://www.nijz.si/sl/zacetek-cepljenja-proti-sezonski-gripi-0
http://www.nijz.si/sl/program-svit
https://dora.onko-i.si/preventiva/
http://www.nijz.si/sl/podrocja-dela/moj-zivljenjski-slog/dusevno-zdravje
http://www.nijz.si/sl/podrocja-dela/moj-zivljenjski-slog/telesna-dejavnost
http://www.nijz.si/sl/podrocja-dela/moj-zivljenjski-slog/prepovedane-droge
http://www.aa-slovenia.si/
http://www.nijz.si/sl/norice
http://www.nijz.si/sl/ospice-nasveti-pred-potovanjem
http://www.nijz.si/sl/zascita-zdravja-na-potovanju-splosna-navodila-za-potnike

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.