V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

ALEKSANDRA HARING, dr.med.spec.
JURE TRSTENJAK, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: PE FUŽINE, PREGLOV TRG 14
Telefon: 01/54 72 800
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/110
E-naslov: narocanje.aleksandra.haring@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-14:00
TOREK 07:00-14:00
SREDA 12:30-19:30
ČETRTEK 12:30-19:30
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU. V RADM dela referenčni zdravstvenik Boris ŠIMENC, dipl.zn.. Ob torkih hišni obiski od 13.00 do 14.00

Odsotnost:

Od: 08.11.2022 Do: 05.12.2022

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani!

Zdravnica Aleksandra Haring dr.med.spec. je do 5.12.2022 odsotna, nato preneha z delom na tem delovišču.

Vse administrativne storitve (predpis zdravil za stalno kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke in zaključek kratkotrajnega staleža) lahko uredite elektronsko na e-naslov narocanje.zvo.fuzine@zd-lj.si.

 Pri tem vas prosimo, da vso kronično terapijo naročate naenkrat na 3 mesece in ne razdrobljeno na več naročil ter vsaj deset dni pred iztekom. Enako velja za napotnice in medicinske pripomočke. Pri pošiljanju e-sporočil prosimo sledite navodilom objavljenim na naši spletni strani https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=1111&lang=sl

V kolikor potrebujete pregled, nas prosimo pokličite na telefonsko številko: 01 54 72 800, preusmerjeni boste v triažno ambulanto. Triažo dnevnih obiskov izvaja zdravstveno osebje ambulante. Število obiskov v ambulanti je omejeno. Prednostno so v ambulanti obravnavani kronični bolniki z akutnim poslabšanjem oziroma tisti bolniki, ki glede na zdravstvene težave pregled bolj potrebujejo.

 Glede na povečane obremenitve tako zdravstvenih delavcev kot telefonskih linij vas prosimo za strpnost in razumevanje.

V primeru urgentne situacije pokličite 112 ali obiščite ambulanto Splošne nujne medicinske pomoči (Bohoričeva
ul. 4). Splošna navodila pacientom glede elektronske komunikacije  in naročanja na pregled v ZD Ljubljana so dostopna na
povezavi: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php? option=com_content&view=article&id=58&Itemid=1111&la ng=sl
_______________________________________________________________________________
 
 
 
 Spoštovani uporabniki naših storitev,
 
 obveščamo Vas, da je elektronska pošta namenjena izključno za naročilo:
 
-receptov za zdravila, ki jih jemljete v sklopu stalne kronične terapije
-naročilnic za predpis medicinskih pripomočkov
-napotnic za kontrolne preglede pri kliničnem specialistu - s priponko zadnjega izvida
-za ureditev kratkotrajnega bolniškega staleža
-da se naročite na pregled, s kratkim pojasnilom Vaših težav
 
Za vse ostale zadeve prosimo pokličite v ambulanto. Zaradi organizacije dela smo na telefon najlažje dosegljivi:
-v dopoldanski izmeni med 8.00-9.00h ter med 12.00-13.00
-in v popoldanski izmeni med 14.00 - 15.00h ter med 17.30 - 18.30h.
 
V svojih sporočilih bodite kratki in posredujte točne podatke. Pri podpisu obvezno dodajte polno ime,priimek, ZZZS številko ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.   Prosimo Vas, da ne pošiljate več sporočil dnevno.
 
Na prejeta elektronska sporočila Vam bomo odgovorili po prioriteti zdravstvenih težav,najkasneje pa v roku treh delovnih dni, zato dodatno klicanje v ambulanto ni potrebno.
 
Elektronska komunikacija ni namenjena konzultaciji oz. posvetom z zdravnikom, temveč naročanju, pri tem upoštevajte navodila Elektronska komunikacija in naročanje na pregled
 

Naročanje v laboratorij: https://narocanja.zd-lj.si/251

Odmor: v dopoldanskem času: 30min med 10.00-11.00; v popoldanskem času: 30min med 16.00 in 17.00

Petek popoldne:  /

Obvestilo o spremembi ordcinacijskega časa: /

Izvajanje hišnih obiskov: Četrtek med 12.00 in 13.00h

 

_______________________________________________________________________________

POMEMBNO OBVESTILO

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

  • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.

  • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom, s seboj imejte kirurško masko.

  • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.

  • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, naročilnic za medicinske pripomočke urejate po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti oz. po telefonu.

 __________________________________________________________________________________________________

Navodila za karanteno, izolacijo ter navodila za osebe, ki so bile izpostavljene okužbi s SARS-CoV-2

- Cepljenje proti covid-19 poteka v Cepilnem centru ZD Ljubljana na Metelkovi ulici 9, na cepljenje se naročite.

 

 

 

 

 

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.