NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA

s povišano telesno temperaturo, kašljem ali težkim dihanjem! Najprej pokličite svojega osebnega zdravnika/zobozdravnika po telefonu!

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Urnik zdravnika

KATJA MILIĆEVIĆ, dr.med.spec.

MATEJA ROŠER, dipl.bab.,univ.dipl.org.
KARIN KOMERIČKI KORDEŽ, dipl.bab.
TANJA KRANJEC, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŽENSK
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: 01/58 15 243
E-naslov: narocanje.katja.milicevic@zd-lj.si

Urnik:

  DOPOLDAN POPOLDAN TURNUS
PONEDELJEK 07:00-14:00 - Dopoldan
TOREK 07:00-14:00 - Dopoldan
SREDA - - -
ČETRTEK - 12:00-19:00 Popoldan
PETEK - - -
SOBOTA - - -
Opomba:
Obvestilo zdravnika:

OBVEŠČAMO VAS DA AMBULANTA ZARADI IZREDNIH RAZMER IN SPREMENJENEGA NAČINA DELA MED 24.3.2020 IN 3.4.2020 NE DELA!!!  V TEM ČASU NAS SAMO ZA NUJNE ZADEVE  NADOMEŠČAJO NASLEDNJE ZDRAVNICE:

dr. SRNOVRŠNIK TINKARA ( 01/5815-245 ) ( narocanje.tinkara.srnovrsnik@zd-lj.si)

dr. TOFF RENATA ( 01/5837- 421)  ( narocanje.renata.toff@zd-lj.si )

 

Zaradi trenutnih epidemioloških razmer (naraščajoč pojav okužb in tveganje za širjenje bolezni zaradi novega virusa SARS-CoV-2 (COVID-2019)) za ohranjanje javnega zdravja do nadaljnjega: 

 • Če imate na dan pregleda kakršnokoli PREHLADNO OBOLENJE, tudi brez povišane temperature, in niste zaradi bolečin ali krvavitve življenjsko ogrožene, ostanite doma in se PRENAROČITE.

 • Po priporočilu Ministrstva za zdravje in Razširjenega strokovnega kolegija za ginekologijo in porodništvo v času nevarnosti za okužbo s COVID-19 ginekologi na primarnem nivoju opravljamo LE kurativne oz. nujne ginekološke preglede in preglede vseh nosečnic;

 • Naročanje poteka IZKLJUČNO po E-POŠTI ali TELEFONU in NE OSEBNO v ambulanti;

 • NE PRIHAJAJTE V AMBULANTO, če lahko storitev opravite na daljavo (ponovni predpis recepta, napotnica za kontrolni pregled);

 • NA PREGLEDE IN NA UZ MORFOLOGIJO PLODA NE PRIHAJAJTE S SPREMLJEVALCI;

 • V čakalnici sedite vsaj meter do meter in pol oddaljeni od drugih čakajočih. 
  Upoštevajte pravila higiene rok. 

 • POGOSTA VPRAŠANJA
 • Sem noseča in imam blage prehladne znake. Kaj naj naredim?
  Po do sedaj znanih podatkih o COVID-19 nosečnice niso bolj ogrožene od splošne populacije, je pa potrebna posebna pozornost pri nosečnicah s pridruženimi boleznimi. Trenutno ni podatkov o smrti nosečnic zaradi COVID-19. Bolezen pri nosečnicah običajno poteka z znaki blage gripe/prehlada, predvsem s kašljem, vročino in kratko sapo. V primeru prehladnih znakov se posvetujte z izbranim družinskim zdravnikom po telefonu in ne prihajajte v ambulanto.


  • Sem noseča in imam bolečine v spodnjem delu trebuha.
  Pojavila se je tudi vaginalna krvavitev. Kaj naj naredim?
  Če ste noseči manj kot 22 tednov, kontaktirajte nadomestnega ginekologa ali pokličite na ginekološko urgenco, tel.: 01/522 25-15, da se bosta z dežurnim zdravnikom dogovorila, kako ukrepati. Prejeli boste nadaljnja navodila.
  Če ste noseči več kot 22 tednov in nimate znakov prehladnega obolenja kontaktirajte nadomestnega ginekologa ali triažno ambulanto Porodnišnice Ljubljana na tel.: 01/522 61-11, kjer boste po pogovoru z babico ali zdravnikom dobili nadaljnja navodila.
  V primeru, da imate prehladne znake, nas pred prihodom, prosimo, pokličite.


  • Sem noseča. Ali je lahko s plodom kaj narobe, če zbolim za novim korona virusom?
  Ni dokazov, da v nosečnosti virus prehaja na plod. Testirali so plodovnico, posteljico, popkovnico, vzeli brise žrela novorojencem in materino mleko okuženih nosečnic, vsi testi so bili negativni na novi korona virus. Trenutno ni dokazov o prenosu prek rodil. Dojenje svetujemo ob upoštevanju vseh higienskih ukrepov.


  • Sem noseča. Ali zaradi okužbe z novim korona virusom pride do spontanega splava? Ali obstaja možnost za razvojne nepravilnosti pri plodu, ki so posledica okužbe?
  Ni podatkov o povečanem tveganju za splav. Trenutno nimamo podatkov o tem, da je prehod virusa na plod v maternici možen, zato je možnost prirojenih napak ploda zaradi virusa malo verjetna.


  • Trenutno prebolevam prehladno obolenje. Kdaj naj se zglasim na kontrolni pregled v nosečnosti?
  V primeru akutne okužbe z novim korona virusom v nosečnosti naj se nosečnice držijo uradno objavljenih priporočil. Svetuje se pregled pri ginekologu po končani okužbi. Izbranega ginekologa (ali njegovega nadomestnega ginekologa) morate poklicati in se z njim posvetovati in določiti nov datum pregleda, če na že dogovorjenega ne morete.

  • Sem po porodu in imam znake prehladnega obolenja. Ali lahko dojim? Moram upoštevati kakšna posebna navodila?
  Dojenje svetujemo tudi ob okužbi z novim korona virusom. Do sedaj še ni dokazanega prehoda virusa prek materinega mleka na otroka. Po trenutnih podatkih so koristi dojenja večje od tveganja prenosa, zato svetujemo dojenje. Če nosečnica želi dojiti jo vzpodbujamo, ker pa je zaradi bližnjega kontakta prenos ob dojenju vseeno možen, se lahko odloči tudi drugače.

  Ob dojenju so v teh primerih potrebni zaščitni ukrepi:
  • Umivanje rok pred dotikanjem otroka, dojk ali črpalke in stekleničk.
  • Nošenje obrazne maske med dojenjem.
  • Črpalke za črpanje mleka naj bodo samo za lastno uporabo.
  • Dosledno upoštevanje čiščenja črpalke po vsaki uporabi.
  • Otroka lahko z načrpanim mlekom hrani tudi partner ali druge zdrave osebe.


  • Imela sem IVF postopek. Po punkciji imam težave (bolečine, vaginalna krvavitev, napihnjen trebuh,…). Kaj naj naredim?
  Klinični oddelek za reprodukcijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana je zaradi epidemije zaprt. Za nadaljnje informacije pokličite v urgentno ginekološko ambulanto. tel.: 01 522 2515.


  • Imam ginekološke težave (nepravilne krvavitve, bolečino v spodnjem delu trebuha, patološki izcedek iz nožnice, težave v zgodnji nosečnosti-do 20 tedna) in ne vem, kam naj se obrnem?
  Za vsa nujna ginekološka stanja prosim kontaktirajte nadomestnega ginekologa ali se obrnite na ginekološko urgenco. Ta se do nadaljnjega nahaja v pritličju Stare porodnišnice (sicer Klinični oddelek za reprodukcijo), Šlajmerjeva 3. Na ginekološko urgenco lahko tudi pokličete na telefonsko številko 01 522 2515.
  Za nenujna ginekološka stanja lahko počakate in kontaktirate izbranega ginekologa.


  • Imam ginekološke težave (nepravilne krvavitve, bolečino v spodnjem delu trebuha, patološki izcedek iz nožnice), a imam sočasno tudi znake prehladnega obolenja. Kam naj se obrnem?
  V kolikor imate znake prehladnega obolenja, prosimo ne prihajajte v ginekološko ambulanto, ampak najprej pokličite ambulanto nadomestnega ginekologa, kjer boste po pogovoru dobili nadaljnja navodila.


  • Zmanjkalo mi je hormonske kontracepcije oz. tablet/pršila za nadomestno hormonsko zdravljenje. Kako naj pridem do omenjenih zdravil?
  V primeru, da potrebujete le elektronski recept za kontracepcijo oz. nadomestno hormonsko zdravljenje, kontaktirajte izbranega ginekologa oz nadomestnega v kolikor je vaš izbrani ginekolog odsoten.


  • Zamenjati bi morala maternični vložek. Ali lahko menjava počaka?
  Menjava materničnega vložka lahko počaka in se izvede po koncu epidemije COVID-19.


  • Čakam na ginekološko operacijo. Ginekološke težave so se v tem času poslabšale. Kaj lahko storim?
  Elektivne ginekološke operacije so zaradi epidemije COVID-19 odložene. V kolikor so se vaše ginekološke težave poslabšale, se za ginekološki pregled in ponovno oceno nujnosti operacije zglasite na ginekološki urgenci. Ginekološka urgenca se trenutno nahaja v pritličju Stare porodnišnice (sicer Klinični oddelek za reprodukcijo), Šlajmerjeva 3.

   

  Za dodatne informacije lahko pokličete NUJNO številko SVETOVANJE NOSEČNICAM IN ŽENSKAM Z GINEKOLOŠKIMI TEŽAVAMI
  01 522 93 93.


   

Glede na trenutne okoliščine obstaja možnost zamud pri ažuriranju strani, za kar se vnaprej opravičujemo. Hvala za razumevanje in upoštevanje navodil. 

 

Predlog ukrepov Ministrstva za zdravje za obravnavo nosečnic, pri katerih je bila ali bo potrjena okužba s COVID-19:

•Ob okužbi s COVID-19 prejme oseba navodilo o 14-dnevni izolaciji. Po tem obdobju se smatra, da je oseba zdrava, zato predlagamo, da se obravnava (redni preventivni pregled) nosečnice za 14 dni preloži, po tem obdobju bo nosečnica lahko spet normalno obiskovala vse preglede pri svojem izbranem ginekologu enako kot vse ostale zdrave nosečnice

•če pride pri nosečnici v času bolezni COVID-19 do zapletov zaradi same okužbe s koronavirusom, bodo take nosečnice obravnavane pri infektologih po protokolu, ki je enak protokolu za nenoseče bolnike

•nosečnice, ki bodo imele v obdobju 14 dni po okužbi kakršne koli zaplete zaradi nosečnosti same, se obravnava po enakem protokolu, kot ostale okužene paciente, kar pomeni, da take nosečnice pokličejo na številko 112 in se jih prepelje v najbližjo ginekološko urgenco ali porodnišnico na obravnavo.


Naročanje: po telefonu in osebno v dopoldanskem času med 7h in 11h, v popoldanskem času pa med 12.30 in 16.30. Naročanje je možno tudi po emailu (narocanje.katja.milicevic@zd-lj.si)

 

Dnevni odmor je predviden v dopoldanskem času med 10 in 11h, popoldan med 16 in 17h.

Novih pacientk ne sprejemamo, saj število opredeljenih oseb, že presega število, ki ga določi ZZZS.

Urniki in kontakti

Napredno iskanje