NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

MARIO BARTOLAC, dr.med.spec.
ANJA BEZLAJ MOLNAR, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: ENOTA CENTER, METELKOVA UL. 9
Telefon: 01 / 4723 - 870
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/236
E-naslov: narocanje.mario.bartolac@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 06:45-13:15
TOREK 13:30-20:00
SREDA 13:30-20:00
ČETRTEK 06:45-13:15
PETEK 06:45-13:15 ali 13:30-20:00

Obvestilo zdravnika:

AMBULANTA JE ZAKLJUČILA Z OPREDELJEVANJEM NOVIH PACIENTOV.
 
Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe. V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
 
 
Med 26.6.2020 in 3.7.2020 je zdravnik ODSOTEN. Urejeno je NADOMEŠČANJE v primeru NUJNIH STORITEV v ordinacijskem času ambulante, najprej pokličite v ambulanto za posvet.

Nadomeščanje 26.6.2020 - vsi v dopoldanskem turnusu.

Nadomeščanje 29.6.2020 - vsi v dopoldanskem turnusu.

Nadomeščanje 30.6.2020 - dr. Jurkovič, AMB 109.

Nadomeščanje 1.7..2020 - dr. Todorovič, AMB 127.

Nadomeščanje 2.7..2020 - dr. Stany, AMB 127.

Nadomeščanje 3.7.2020- dr. Kralj, AMB 128.

 

 

POSVET Z ZDRAVNIKOM, NAROČANJE NA PREGLED:

Za naročanje ali posvet z zdravnikom pokličite v dopoldanskem ordinacijskem času med 8-10h, v popoldanskem ordinacijskem času pa med 17-19h.  Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem.

BOLNIŠKI STALEŽ:

Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti oz. po telefonu

NAROČANJE RECEPTOV, KONTROLNIH NAPOTNIC, MEDICINSKO TEHNIČNIH PRIPOMOČKOV:

Vse administrativne storitve urejate po e-pošti, izjemoma po telefonu. Naročajte vsaj 7 dni pred potekom zdravil ali pripomočkov. Brez posveta se predpisuje le zdravila vaše stalne terapije, za predpis drugih zdravil je potreben predhodno posvet z zdravnikom. V kolikor pri izdaji kontrolne napotnice niste dostavili zadnjega izvida, le-tega posredujete pred izdajo napotnice po e-pošti, navadni pošti ali pustite v kuverti pri vrataju.

Zaradi obilice e-poštnih sporočil ne moremo zagotoviti odgovora v istem dnevu.

 

PRAVILA PRIHODA V ZDRAVSTVENI DOM:

  • V zdravstveni dom vstopajo samo naročeni pacienti
  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
  • Ob enem obisku se poglobljeno obravnava ena zdravstvena težava.
  • Pred vstopom v zdravstveni dom si namestite kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave in si razkužite roke.
  • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.
 
V kolikor se pred odhodom v zdravstveni dom pri vas pojavijo znaki prehlada zgornjih dihal, prebavne težave (driska ali bruhanje), povišana telesna temperatura - ali ima te znake kdo pri vas doma - o tem PRED ODHODOM v zdravstveni dom obvestite zdravnika.
 
 

NAVODILA ZA SAMOIZOLACIJO: https://www.nijz.si/sl/navodila-za-bolnika-s-covid-19-ki-ne-potrebuje-bolnisnicne-obravnave.

 

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:  

Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

Vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Prebivalci lahko informacije dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro.

Več informacij je na voljo tudi pri epidemiologu NIJZ na tel. št. 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda).

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.