NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Urnik zdravnika

MARIO BARTOLAC, dr.med.spec.

ANJA BEZLAJ MOLNAR, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Lokacija: ENOTA CENTER, METELKOVA UL. 9
Telefon: 01 / 4723 - 870
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/236
E-naslov: narocanje.mario.bartolac@zd-lj.si

Urnik:

  DOPOLDAN POPOLDAN TURNUS
PONEDELJEK 06:45-13:15 - Dopoldan
TOREK - 13:30-20:00 Popoldan
SREDA - 13:30-20:00 Popoldan
ČETRTEK 06:45-13:15 - Dopoldan
PETEK 06:45-13:15 13:30-20:00 Izmenično
SOBOTA - - -
Opomba:
Obvestilo zdravnika:
Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.
 

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, naročilnic za medicinske pripomočke urejate po e-pošti, izjemoma po telefonu. Naročajte vsaj 7 dni pred potekom zdravil ali pripomočkov. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti oz. po telefonu.

Zaradi obilice e-poštnih sporočil ne moremo zagotoviti odgovora v istem dnevu.

 

Pravila prihoda v zdravstveni dom:

  • V zdravstveni dom vstopajo samo naročeni pacienti (tudi za laboratorij)
  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
  • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika - ob enem obisku se poglobljeno obravnava ena zdravstvena težava.
  • Pred vstopom v zdravstveni dom si namestite kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave in si razkužite roke.
  • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.
 
V kolikor se pred odhodom v zdravstveni dom pri vas pojavijo znaki prehlada zgornjih dihal, prebavne težave (driska ali bruhanje), povišana telesna temperatura - ali ima te znake kdo pri vas doma - o tem PRED ODHODOM v zdravstveni dom obvestite zdravnika.
 

NAVODILA ZA SAMOIZOLACIJO: https://www.nijz.si/sl/navodila-za-bolnika-s-covid-19-ki-ne-potrebuje-bolnisnicne-obravnave.

 

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:  

-Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

-Vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Prebivalci lahko informacije dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro.

-Več informacij je na voljo tudi pri epidemiologu NIJZ na tel. št. 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda).

Urniki in kontakti

Napredno iskanje