V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

URŠKA KOČEVAR, dr.med.spec.
MIRJAM LEBER, dipl.m.s.
VALENTINA MLAKAR, ZT
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: 01 2004 564 , 01 2004 514
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/64
E-naslov: narocanje.urska.kocevar@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 13:00-19:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

NAROČANJE na pregled:

 • po telefonu: (01) 200 45 64, dopoldanska izmena od 7.00 do 11.00, popoldanska izmena od 13.00 do 17.00
 • elektronsko po e-pošti: narocanje.urska.kocevar@zd-lj.si
 • po pošti: ZD Vič, Šestova 10, 1000 Ljubljana
 • elektronsko preko spletnega naročanja: https://narocanja.zd-lj.si/64/ - TRENUTNO NI MOŽNO
 • osebno v ordinacijskem času - TRENUTNO NI MOŽNO

SPREMEMBE URNIKA:  /
V času odsotnosti nas nadomeščajo ostale prisotne zdravnice v ZD Vič na tel. št. (01) 200 45 14. 

POTRDILO ZA VSTOP V VRTEC: Za otroke, ki bodo prvič vstopili v vrtec septembra 2021, lahko od 1.6.2021 uredite potrdilo za vstop v vrtec. Potrdilo izda otrokov izbrani zdravnik. Zaradi poletnih odsotnosti nas kontaktirajte pravočasno. V skladu s spodaj opisano zakonsko podlago morajo biti otroci pred vstopom v vrtec cepljenji proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, razem izjem. V primeru nespremenjenega zdravstvenega stanja otroka se potrdilo izdaja le enkrat. Ob menjavi skupine ali enote vrtca se že izdano potrdilo prenese na novo lokacijo. Za izdajo potrdila se je potrebno pravočasno dogovoriti po telefonu, preko e-pošte ali po pošti. Potrebujemo podatek o enoti vrtca in datumu vstopa v vrtec.

POMEMBNO: V Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih, ki je stopil v veljavo 6.3.2021, je v 51.a členu navedeno, da se vključitev necepljenega otroka v javni vrtec in javno sofinanciran program zasebnega vrtca zavrne, če iz potrdila pediatra o zdravstvenem stanju otroka izhaja, da ta ni bil cepljen proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, pa za to ne obstajajo zdravstveni razlogi za opustitev cepljenja. Glede na navedbe ministrstva za zdravje mora pediater na potrdilo jasno navesti podatek o tem, ali je bil otrok cepljen proti ošpicam, mumpsu in rdečkam ali ne in se lahko vključi v vrtec ali ne. Če otrok ni bil cepljen in za to ne obstajajo zdravstveni razlogi, pediater na potrdilo zapiše, da otrok ni bil cepljen v skladu z omenjenim Zakonom o nalezljivih boleznih in za to ne obstajajo zdravstveni razlogi, zato se ne more vključiti v vrtec.

OBVESTILO SLOVENSKIH PEDIATROV

ZDRAVNIŠKO POTRDILO O PREBOLELI BOLEZNI COVID-19:

 • Na portalu zVEM (zdravje – vse na enem mestu) lahko natisnete izvid brisa na covid-19, za kar potrebujete digitalno potrdilo. S podatki otrok, mlajših od 15 let, preko portala zVEM upravljata starša (oče in mati) s svojim digitalnim potrdilom. Navedeno je uraden dokument in v tem primeru dodatnih potrdil ne potrebujete.
 • Izdaja potrdila s strani osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, za katero je v ZD Ljubljana skladno z veljavnim Cenikom za izdajo spričeval, potrdil in mnenj, potrebno plačilo v znesku 15,00 EUR.

PREGLEDI BOLNIH OTROK:

 • Če otrok zboli, se v ordinacijskem času  ambulante posvetujete z medicinskim osebjem po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na otrokovo zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Obravnava se bo izvedla po e-pošti, telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom. Ne prihajajte nenaročeni.
 • V primeru simptomov in znakov za COVID-19, vas bomo že po telefonu naročili na odvzem brisa in / ali pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.

 • V nočnem času, preko vikenda in na praznične dni poteka dežurna služba za otroke na Metelkovi 9. Tudi v tem primeru se posvetujte z dežurnim zdravnikom -  tel. 01 47 23 88V primeru življenjske ogroženosti pokličite112.

 • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred dogovorjeno uro.

 • Na pregled se pripravite, otroci naj bodo oblečeni v oblačila, ki jih je enostavno sleči. Pripravite si seznam vprašanj za zdravnika.

 • Na vhodu v zdravstveni dom boste razkužili svoje roke. Ves čas obravnave morate imeti nameščeno obrazno masko. Enako glede na starost tudi vaš otrok.

 • V prostorih zdravstvenega doma upoštevajte medosebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Na spletni strani ZDL so objavljena Navodila za starše (klik) S klikom na ikono Pediatrija se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka. 

PREGLEDI ZDRAVIH OTROK - SISTEMATIČNI PREGLEDI: Za sistematične preglede vas bomo kontaktirali po telefonu dan pred pregledom in vam posredovali potrebne informacije o tem, kje boste vstopili v zdravstveni dom, kako bo potekal pregled in kaj prinesite s seboj. 

Navodila iz razvojne ambulante:https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=662&Itemid=2760&lang=sl

ADMINISTRATIVNE STORITVE: Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke in zaključevanje nege, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če otrok zboli in potrebujete nego, o tem takoj obvestite ambulanto izbranega zdravnika po e-pošti. Ob tem navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego in telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. Če želite posredovati otrokovo zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen, jo prav tako pošljite po e-pošti. Tudi za ostale administrativne stvari nas pravočasno kontaktirajte.

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.