Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

efpc_slo

Urnik

URŠKA KOČEVAR, dr.med.spec.
LEJA ČEH, dipl.m.s.
MIRJAM LEBER, dipl.m.s.
VALENTINA MLAKAR, ZT
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: 01 2004 564 , 01 2004 514
Naslov za naročanje: https://portal.zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 10:00-13:30
TOREK 10:00-13:30
SREDA 10:00-13:30
ČETRTEK 16:00-19:30
PETEK 10:00-13:30 ali 16:00-19:30

Opomba:

OB PETKIH IZMENIČNO PO RAZPOREDU, odmor v dopoldanskem času od 12 do 12.15h, v popoldanskem pa od 18 do 18.15h

Odsotnost:

Od: 07.06.2024 Do: 07.06.2024
Od: 21.06.2024 Do: 28.06.2024

Obvestilo zdravnika:

NOVO: KOMUNIKACIJA PREKO PORTALA:

Spoštovani starši!
Od 3. 1. 2023 nas lahko kontaktirate preko spletnega portala, ki omogoča varno in kriptirano izmenjavo sporočil z ambulanto. Za dostop do portala je potrebna REGISTRACIJA starša na https://portal.zd-lj.si/login, nato pa ureditev pooblastil za otroke. Več informacij o portalu je tudi na naši spletni strani https://www.zd-lj.si in portal.zd-lj.si. 
V primeru, da imate starši katerega od digitalnih potrdil in imate izbranega svojega osebnega zdravnika v ZD Ljubljana, lahko registracijo zase opravite sami na daljavo - ob registraciji se bodo pojavile povezane osebe, če je bil v preteklosti izdan eBolniški list za nego. Pooblastilo za otroke in registracijo starša je možno urediti po telefonu ali osebno v ambulanti.
Od 10. 2. 2023 ne bomo več dosegljivi po elektronski pošti,

SPREMEMBA URNIKA: v četrtek, 23.5.2024, delamo dopoldne od 10ih dalje; v petek, 24.5.2024, delamo popoldne od 16ih dalje; v sredo, 29.5.2024, delamo popoldne od 16ih dalje; v petek, 14.6.2024, delamo popoldne od 16ih dalje.

V času odsotnosti nadomeščajo ostale prisotne zdravnice. Pokličite na tel. 01 200 45 00 ali 01 200 45 14.

NAROČANJE na pregled:

  • PO TELEFONU - v ordinacijskem času
  • PREKO Portala
  • PO POŠTI - ZD Vič, ZVPO, ambulanta dr. Kočevar, Šestova 10, 1000 Ljubljana
  • OSEBNO v ordinacijskem času 

VELJAVNOST NAPOTNICE ZA SPECIALISTIČNE PREGLEDE: Veljavnost napotnice je napisana na izvidu specialističnega pregleda in vidna v sistemu zVEM (za otroka do starosti 15 let jo lahko preverijo starši, otroci starejši od 15 let jo lahko preverijo sami). V primeru, da je specialist podaljšal napotnico, je datum podaljšanja veljavnosti napotnice viden v sistemu zVEM, na izvidu opravljenega specialističnega pregleda pa ne.  

ADMINISTRATIVNE STORITVE: Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke in zaključevanje nege, urejajte pri izbranem zdravniku preko Portala, izjemoma po telefonu. Če otrok zboli in potrebujete nego, o tem 1. dan bolezni oz. najkasneje za 2 dni za nazaj obvestite ambulanto izbranega zdravnika preko Portala. Navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego in telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. Če želite posredovati otrokovo zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen, jo prav tako pošljite preko Portala.

PREGLEDI BOLNIH OTROK: Če otrok zboli, se v ordinacijskem času  ambulante posvetujete z medicinskim osebjem po telefonu. Zdravnik bo glede na otrokovo zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Ne prihajajte nenaročeni.V nočnem času, preko vikenda in na praznične dni poteka dežurna služba za otroke na Metelkovi 9. Tudi pred obiskom dežurne službe se posvetujte z dežurnim zdravnikom -  tel. 01 47 23 88, primeru življenjske ogroženosti pokličite112. Ves čas obravnave imate nameščeno obrazno masko, prav tako tudi otrok, ki je streši od 6 let. 

Na spletni strani ZDL so objavljena Navodila za starše (klik). S klikom na ikono Pediatrija se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju, ki vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka. 

PREGLEDI ZDRAVIH OTROK - SISTEMATIČNI PREGLEDI in CEPLJENJA: Za sistematične preglede vas bomo kontaktirali preko Portala ali po telefonu.

POTRDILO ZA VSTOP V VRTEC:  Potrdilo izda otrokov izbrani zdravnik. V skladu z zakonsko podlago morajo biti otroci pred vstopom v vrtec cepljeni proti ošpicam, mumpsu in rdečkam. Če je otrok to cepljenje že opravil, potrebujemo za izdajo potrdila le podatek o enoti vrtca in datumu vstopa v vrtec. Če otrok še ni bil cepljen proti ošpicam mumpsu in rdečkam, je potreben pregled in cepljenje. Ob menjavi skupine ali enote vrtca se že izdano potrdilo prenese na novo lokacijo. 

  

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.