V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

JASNA MAHNE, dr. med.spec.
VIDA DOBNIKAR, viš.med.ses.
JANA KLOBUČAR, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA BEŽIGRAD, KRŽIČEVA UL. 10
Telefon: 01 300 33 35
E-naslov: narocanje.mahne.jasna@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 13:00-19:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU.

Obvestilo zdravnika:

SPOŠTOVANI STARŠI!

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

 

 • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
 • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
 • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
 • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
 • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave.
 • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

 

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika.

S ciljem preprečevanja širjenja okužb s COVID 19 med prebivalstvom, je vstop v ZD Ljubljana omejen in poteka izključno preko triažnega mesta. Vse paciente pozivamo, da medicinski sestri ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov namreč ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

V primeru obiska Pediatrične nujne medicinske pomoči (PNMP), prosimo, da se pred pregledom v dežurni službi posvetujete na tel. številki PNMP 01 47 23 888 in upoštevate navodila zdravstvenega osebja.

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:

-          Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

-          Vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Prebivalci lahko informacije dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro.

-          Več informacij je na voljo tudi pri epidemiologu NIJZ na tel. št. 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda). 

 

Zdravljene okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

 1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti prodaji).
 2. Otrok na pije dovolj tekočine.
 3. Otrok naj počiva.
 4. Po potrebi se po telefonu posvetujte z med. osebjem.

 

NUJNO OBVESTILO:

OD 2.3.2020 BO AMBULANTA PONOVNO ODPRTA NA STARI LOKACIJI ZD BEŽIGRAD, KRŽIČEVA 10. PRIPOROČEN VHOD V NAŠE NADSTROPJE JE OD ZUNAJ, S STRANI NASPROTI KINA  BEŽIGRAD ( MOŽEN PREHOD JE TUDI PREKO GLAVNEGA VHODA PO NOTRANJOSTI STAVBE ). 

 Zdravnica naproša vse, ki imate planirane napotnice, recepte stalne terapije in že odobrene podpisane odsotnosti zaradi nege otroka, da to uredite pred planirano odsotnostjo zdravnice. 

Za NUJNE primere je v času odsotnosti zdravnice urejeno nadomeščanje v njenem turnusu. Naročite se lahko na telefonski številki 01 3003 307.

V primeru, ko je izbrana zdravnica odsotna v petek ali na dan pred praznikom, je nadomeščanje vedno samo v dopoldanskem času.

 

ODSOTNOST:  14.1.2021

Petek popoldne: 22.1.2021

 

NAROČANJE:
Paciente prosimo, da se na preglede naročate po telefonu na tel št.01 3003 335 vsaj uro pred zaključkom ordinacijskega časa.

Bolne otroke sprejemamo:

 • dopoldne med 7:00 - 9:30
 • popoldne med 16:30 - 19:00.

V času sistematskih pregledov smo težje dosegljivi, zato prosimo, da se po telefonu naročate na preglede v terminu rezerveranem za bolne otroke.

Naročanje je možno izključno v ordinacijskem času izbrane zdravnice. Tako se boste predvidoma izognili predolgemu čakanju v čakalnici. Naročeni pacienti imajo prednost pred nenaročenimi (razen v primerih, ki so NUJNI ).

UREJANJE ADMINISTRATIVNIH ZADEV:
Napotnice, potrdila, recepti redne terapije... - naročite jih lahko v ordinacijskem času ambulante (osebno, po telefonu ali el. pošti), za prevzem listin potrebujete zdr. kartico. Listine vam bomo pripravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan do konca ordinacijskega časa.

Urejanje bolniškega staleža za nego: oglasite se osebno v ambulanti z zdr. karticami (otroka in starša) v terminu rezerviranem za bolne otroke. Listine vam bomo pripravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan do konca ordinacijskega časa. Svetujemo vam, da bolniške liste dvignete čimprej po zaključku bolniške za nego otroka. Če je eden od staršev zaposlen manj kot 8 ur dnevno, se lahko drugemu staršu odobri le toliko ur nege, kolikor je zaposlen prvi.

Hvala za razumevanje, vaša zdravnica.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.