V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

JASNA MAHNE, dr. med.spec.
VIDA DOBNIKAR, viš.med.ses.
JANA KLOBUČAR, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA BEŽIGRAD, KRŽIČEVA UL. 10
Telefon: 01 300 33 35
E-naslov: narocanje.mahne.jasna@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 13:00-19:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU. Od 01.06.2021 ob ponedeljkih, torkih in vsak drugi petek v mesecu nadomešča Liza Lea Lah, dr.med.spec.

Obvestilo zdravnika:

ODSOTNOST:
Zdravnica je od 8.4.2021 na daljši odsotnosti. Nadomeščanje je urejeno tako za bolne otroke, kot tudi za vse sistematske preglede in cepljenja.
Telefonska številka 01/3003 - 335 bo normalno aktivna v turnusu ambulante dr. Jasne Mahne, kot tudi mail za naročanje (narocanje.mahne.jasna@zd-lj.si), vendar vas naprošamo, da mail uporabljate zgolj za prenaročanje terminov, naročanje stalne terapije, naročanje kontrolnih napotnic ali zaključevanje nege. Za vse ostale težave in nasvete nas pokličite po telefonu, saj se bomo tako, če bo potrebno lažje posvetovali z zdravnikom, ki bo trenuto na voljo.

***

SPOŠTOVANI STARŠI
Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.


Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).
Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

 • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
 • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
 • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
 • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
 • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave.
 • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.
 • Otroka, ki prihaja na sistematski pregled ali cepljenje naj spremlja le eden od staršev. Tudi v tem primeru morate biti povsem zdravi. O morebitnih zdravstvenih težavah v zadnjih 14. dnevih pred predvidenim pregledom, nas o tem predhodno obvestite.

 ***

OBVESTILO AMBULANTE:

SISTEMATSKI PREGLEDI IN CEPLJENJA POTEKAJO PO  URNIKU.
Vhod za sistematske preglede in cepljenja (zdravi) je ločen od vhoda za bolne otroke. Zaradi preprečevanja širjenja okužbe z novim koronavirusom bosta oba vhoda zaklenjena. Prosimo, da pozvonite, lahko pa nas pokličete tudi po telefonu na št. 01/3003-335 ali 01/3003-307.


Vse starše vljudno prosim, da dosledno spoštujete napotke za preprečevanje širjenja okužbe. Z otroki se izogibajte prostorov, kjer se zbira veliko ljudi. Lahko pa se individualno gibate na svežem zraku. Pogosto sebi in otrokom umijte roke s toplo vodo in milom. Vsi pijte veliko vode, večkrat na dan, saj s tem morebitne viruse ( ne samo corona) spirate s sluznice, pogoltnete in v želodcu jih želodčna kislina uniči.

***


Spoštovani starši!
Če ima vaš otrok vročino ≥ 38°C IN znake akutne okužbe dihal (smrkanje, kašljanje)   ALI bil v tesnem stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo z novim koronavirusom, PROSIMO, DA OSTANETE Z OTROKOM DOMA in POKLIČETE PO TELEFONU njegovega izbranega ali nadomestnega zdravnika, da boste prejeli nadaljnja navodila.


Zdravljene okužbe z novim koronavirusom:
Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

 • Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti prodaji).
 • Otrok naj pije dovolj tekočine.
 • Otrok naj počiva.
 • Po potrebi se po telefonu posvetujte z med. osebjem.

***

Na spletni strani ZDL so objavljena:

ORGANIZACIJA DELA:
V času odsotnosti dr. Jasne Mahne potekajo:

 • Pregled bolnih, kontrole, preveze…: ponedeljek, torek in vsak drugi petek ( Liza Lea Lah, dr. med. spec. ped.), nujne preglede ostale dni pokrivajo prisotne zdravnice.
 • Sistematski pregledi in cepljenja: sreda in četrtek ( Olga Turk Slinkar, dr. med. spec. ped.)

NAROČANJE:
Pri obravnavi imajo prednost otroci, ki so naročeni. Otroci, ki pridejo v ambulanto in niso naročeni, lahko počakajo, da pridejo na vrsto ali se z medicinsko sestro dogovorijo za termin pregleda. IZJEMA so nujna stanja, ki so obravnavana prednostno. Naročanje poteka:

 • Po telefonu na tel št.01/ 3003 - 335. Naročanje je možno izključno v ordinacijskem času izbranega zdravnika. V času opravljanja sistematskih pregledov in cepljenj, smo po telefonu slabše dosegljivi, zato vas prosimo za razumevanje. Priporočamo vam, da pokličete na začetku ali proti koncu ordinacijskega časa:  od 7:00 do 8:00, ter od 12:00 - 13:00 v dopoldanskem času
  in od 13:00 do 14:00, ter od 18:00 do 19:00 v popoldanskem času. Samo klice v tem času vrnemo!
 • Preko e-pošte: narocanje.mahne.jasna@zd-lj.si Mail je namenjen zgolj za naročanje sistematskih pregledov in cepljenj, prenaročanje terminov, naročanje stalne terapije, naročanje kontrolnih napotnic ali zaključevanje nege. Poslana elektronska pošta bo prebrana v času delovanja ambulante v roku 1-3 delovnih dni.
 • Osebno ob preteklem pregledu.

UREJANJE ADMINISTRATIVNIH ZADEV:
Delovni nalog, napotnice, potrdila,...: naročite jih lahko kadarkoli v ordinacijskem času ambulante (osebno, po telefonu ali el. pošti). Listine lahko prevzamete isti dan po koncu ordinacijskega časa ambulante. Napotnice za predvidene kontrolne preglede so elektronske in jih ni potrebno prevzeti.
Potrdilo za vstop v vrtec: Potrdilo se ureja pri otrokovem izbranem osebnem zdravniku. Možno ga je izdati do 3 mesece pred vstopom v vrtec. V primeru nespremenjenega zdravstvenega stanja otroka se potrdilo izdaja le enkrat. Ob menjavi skupine ali enote vrtca se že izdano potrdilo prenese na novo lokacijo.
Urejanje bolniškega staleža za nego: Bolniški listi so elektronski, vendar je za bolniško  zaradi nege otroka, še vedno potrebno podpisati izjavo o delovnih obveznostih obeh strašev. Za podpis se oglasite  osebno v ambulanti  v ordinacijskem času. Od 2.3.2020 dalje boste omenjeno listino podpisali samo enkrat. Ob vsakem zaključku nege ste nas dolžni obvestiti, če vam pripada manjše število ur kolikor je vaš polni delovni čas, kar je navedeno tudi v listini. Priporočljivo je, da izjavo  podpišeta oba  starša. Elektronske bolniške liste bomo pripravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan  do konca ordinacijskega časa. Svetujemo vam, da bolniško uredite čimprej po njenem zaključku.
Recepti: Recepti so elektronski, papirnati le izjemoma. Predpisana zdravila bodo sedaj zapisana na otrokovi kartici, s katero jih boste tudi prevzeli v lekarni. Izjemoma lahko predpis zdravil opravimo po vašem predhodnem naročilu (telefon, el. pošta...) brez kartice, vendar le v primerih, ko gre za stalno, dolgotrajno, kronično terapijo ali terapijo po dogovoru. Predpis zdravil bomo opravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan do konca ordinacijskega časa. Dokler zdravilo ni predpisano, ga v lekarni ne morete prevzeti.


Pacienti si na portalu zVEM lahko natisnete izvid brisa na covid-19, za kar potrebujete  digitalno potrdilo. Navedeno je uraden dokument in v tem primeru dodatnih potrdil ne potrebujete.
Izdaja potrdila s strani osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, za katero je v ZD Ljubljana skladno z veljavnim Cenikom za izdajo spričeval, potrdil in mnenj, potrebno plačilo v znesku 15,00 EUR.


Ambulanta vaše zdravnice.

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.