NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA

s povišano telesno temperaturo, kašljem ali težkim dihanjem! Najprej pokličite svojega osebnega zdravnika/zobozdravnika po telefonu!

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Urnik zdravnika

JASNA MAHNE, dr. med.spec.

Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA BEŽIGRAD, KRŽIČEVA UL. 10
Telefon: 01 300 33 35
E-naslov: narocanje.mahne.jasna@zd-lj.si

Urnik:

  DOPOLDAN POPOLDAN TURNUS
PONEDELJEK 07:00-13:30 - Dopoldan
TOREK - 13:00-19:30 Popoldan
SREDA - 13:00-19:30 Popoldan
ČETRTEK 07:00-13:30 - Dopoldan
PETEK 07:00-13:30 13:00-19:30 Izmenično
SOBOTA - - -
Opomba:
PETEK PO RAZPOREDU.
Obvestilo zdravnika:

SPOŠTOVANI STARŠI!

Glede na epidemiološko situacijo COVID 19 se v ZDL od  16.3.2020 do preklica izvajajo le nujne zdravstvene storitve. Pregled v ambulanti je  možen izključno na podlagi predhodnega telefonskega/elektronskega dogovora. Če ste prehlajeni, vas praska v grlu, kašljate, imate vročino, težko sapo, ostanite doma in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč  pokličite v ambulanto svojega osebnega/nadomestnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila. V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112. V kolikor menite, da potrebujete nujen pregled zaradi drugih zdravstvenih težav predhodno pokličite osebnega/nadomestnega, ki vam bo svetoval in presodil ali je pregled v ambulanti nujen.  Vse administrativne storitve, kot je izdaja receptov, naročilnic  za medicinske pripomočke, urejanje bolniškega staleža, se izvaja na daljavo preko telefona oz. najbolj priporočljivo preko e-pošte. Ob kontaktu preko e-pošte prosimo navedite ime in priimek, rojstne podatke, številko kartice ZZZS ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

S ciljem preprečevanja širjenja okužb s COVID 19 med prebivalstvom, je vstop v ZD Ljubljana omejen in poteka izključno preko triažnega mesta. Vse paciente pozivamo, da medicinski sestri ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov namreč ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

V primeru obiska Pediatrične nujne medicinske pomoči (PNMP), prosimo, da se pred pregledom v dežurni službi posvetujete na tel. številki PNMP 01 47 23 888 in upoštevate navodila zdravstvenega osebja.

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:

-          Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

-          Vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Prebivalci lahko informacije dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro.

-          Več informacij je na voljo tudi pri epidemiologu NIJZ na tel. št. 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda). 

 

Zdravljene okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

  1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti prodaji).
  2. Otrok na pije dovolj tekočine.
  3. Otrok naj počiva.
  4. Po potrebi se po telefonu posvetujte z med. osebjem.

 

NUJNO OBVESTILO:

OD 2.3.2020 BO AMBULANTA PONOVNO ODPRTA NA STARI LOKACIJI ZD BEŽIGRAD, KRŽIČEVA 10. PRIPOROČEN VHOD V NAŠE NADSTROPJE JE OD ZUNAJ, S STRANI NASPROTI KINA  BEŽIGRAD ( MOŽEN PREHOD JE TUDI PREKO GLAVNEGA VHODA PO NOTRANJOSTI STAVBE ). 

 Zdravnica naproša vse, ki imate planirane napotnice, recepte stalne terapije in že odobrene podpisane odsotnosti zaradi nege otroka, da to uredite pred planirano odsotnostjo zdravnice. 

Za NUJNE primere je v času odsotnosti zdravnice urejeno nadomeščanje v njenem turnusu. Naročite se lahko na telefonski številki 01 3003 307.

V primeru, ko je izbrana zdravnica odsotna v petek ali na dan pred praznikom, je nadomeščanje vedno samo v dopoldanskem času.

ODSOTNOSTI: 20.3.-25.3.2020

Petek popoldne:  

NAROČANJE:
Paciente prosimo, da se na preglede naročate po telefonu na tel št.01 3003 335 vsaj uro pred zaključkom ordinacijskega časa.

Bolne otroke sprejemamo:

  • dopoldne med 7:00 - 9:30
  • popoldne med 16:30 - 19:00.

V času sistematskih pregledov smo težje dosegljivi, zato prosimo, da se po telefonu naročate na preglede v terminu rezerveranem za bolne otroke.

Naročanje je možno izključno v ordinacijskem času izbrane zdravnice. Tako se boste predvidoma izognili predolgemu čakanju v čakalnici. Naročeni pacienti imajo prednost pred nenaročenimi (razen v primerih, ki so NUJNI ).

UREJANJE ADMINISTRATIVNIH ZADEV:
Napotnice, potrdila, recepti redne terapije... - naročite jih lahko v ordinacijskem času ambulante (osebno, po telefonu ali el. pošti), za prevzem listin potrebujete zdr. kartico. Listine vam bomo pripravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan do konca ordinacijskega časa.

Urejanje bolniškega staleža za nego: oglasite se osebno v ambulanti z zdr. karticami (otroka in starša) v terminu rezerviranem za bolne otroke. Listine vam bomo pripravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan do konca ordinacijskega časa. Svetujemo vam, da bolniške liste dvignete čimprej po zaključku bolniške za nego otroka. Če je eden od staršev zaposlen manj kot 8 ur dnevno, se lahko drugemu staršu odobri le toliko ur nege, kolikor je zaposlen prvi.

Hvala za razumevanje, vaša zdravnica.

Urniki in kontakti

Napredno iskanje