NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA

s povišano telesno temperaturo, kašljem ali težkim dihanjem! Najprej pokličite svojega osebnega zdravnika/zobozdravnika po telefonu!

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Urnik zdravnika

JANEZ STRUPI, dr.med.spec.

SONJA GLINŠEK, dipl.m.s.
Dejavnost: CENTER MEDICINE DELA, PROMETA IN ŠPORTA
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: (01) 5815-332
E-naslov: cmdps-siska@zd-lj.si

Urnik:

  DOPOLDAN POPOLDAN TURNUS
PONEDELJEK 07:00-14:00 - Dopoldan
TOREK 07:00-14:00 - Dopoldan
SREDA - 12:00-19:00 Popoldan
ČETRTEK 07:00-14:00 - Dopoldan
PETEK 07:00-14:00 - Dopoldan
SOBOTA - - -
Opomba:
Obvestilo zdravnika:

Spoštovani uporabniki storitev Centra MDPŠ ZD Šiška,

zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s korona virusom je Center MDPŠ Šiška zaprt.

Naročanje: DO NADALJNJEGA NI NAROČANJA!

Obveščam pa vse delodajalce, za katere sem pooblaščeni zdravnik, da me za nasvete/konzultacije pri ukrepih za varovanje zdravja delavcev v delovnem okolju v času epidemije COVID-19 lahko kontaktirajo po mailu janez.strupi@zd-lj.si, ki ga pregledujem in vam potem lahko dam tudi mobilno telefonsko številko, na katero sem dosegljiv.

NAVODILA MINISTRA ZA ZDRAVJE ZA DELODAJALCE IN MDPŠ: 

https://mcusercontent.com/3fb33e60332c0d46ba1898602/files/0fdda9a8-ecd4-48e1-ae3e-304607def831/ukrepi_za_varovanje_zdravja_delav_cev_v_c_asu_epidemije_COVID_19.pdf

 

Objavljam še Priporočila za delodajalce v času epidemije COVID19 Združenja MDPŠ

Z namenom zaščite zaposlenih in obvladovanja epidemije z novim koronavirusom delovnim organizacijam svetujemo naslednje korake:

1. Identificirajte delovna mesta s povečanim tveganjem za okužbo

Poleg delovnih mest, kjer zaposleni prihajajo v stik s strankami ali zunanjimi izvajalci, so to tudi vsa delovna mesta, kjer je na istem mestu prisotnih večje število zaposlenih, delovna mesta, kjer prihaja do visoke fluktuacije ljudi, ter delovna mesta, kjer med delavci ni mogoče zagotoviti vsaj dveh metrov razdalje. Poiščite ostale kritične točke v podjetju, kjer se zbira ali izmenjuje večje število oseb, kot so npr. jedilnice, garderobe, vhodi v podjetje, dvigala ipd.

2. Poiščite možne rešitve za zmanjševanje stikov med zaposlenimi na kritičnih točkah in na delovnih mestih s povečanim tveganjem in jih čim hitreje implementirajte

Npr. drseči delovni čas v izogib gneči na vhodih v podjetje, več terminov za malico ali podaljšanje časa za malico, malicanje v pisarnah, prerazporeditev stolov v jedilnicah, omejevanje nenujnih medsebojnih stikov v podjetjih, ukinjanje odmorov za kajenje in drugih oblik zbiranja delavcev v skupine, reorganizacija proizvodnih procesov s ciljem redčenja števila zaposlenih v prostoru – pri enoizmenskem delu z začasno uvedbo druge izmene, pri večizmenskem delu zmanjšati obseg proizvodnje, upočasniti tekoče trakove in s tem zagotoviti ustrezne varnostne razdalje med sodelavci za trakom, zmanjšati normo oz. hitrost stroja tako, da bo stroj lahko posluževal en delavec naenkrat, pri izdelkih, ki si jih tekom proizvodnega procesa podaja več delavcev, reorganizirati delo tako, da bo z istim izdelkom rokovalo čim manj ljudi ipd.

3. Dobra higiena delovnega mesta

Pomembno je redno čiščenje in razkuževanje površin, posebno na bolj frekventnih točkah, obvezno čiščenje površin po končani izmeni. Ne pozabiti na kljuke, tipkovnice, miške, telefoni, sanitarije. V primeru pomanjkanja čistilnih in dezinfekcijskih sredstev je možno čistilo pripraviti z mešanjem belilnih sredstev in vode (npr. 1 L varikine v 9 L vode).

4. Samozaščita in odgovornost do drugih

Potrebno je kontinuirano izobraževanje in informiranje zaposlenih o splošnih higienskih ukrepih, spremembah v organizaciji dela ter odgovornem obnašanju na delovnem mestu. Vodje naj delujejo kot zgled za ostale.

5. Prerazporeditve in čakanje na delo

V kolikor bo zaradi zagotavljanja varnih delovnih pogojev v podjetju potrebno nekaterim delavcem odrediti čakanje na domu, svetujemo, da imajo pri tem prednost naslednje bolj ogrožene skupine zaposlenih:

- delavci na bioloških in imunosupresivnih zdravilih

- delavci na kemoterapiji

- nosečnice

- težja srčno-žilna obolenja

- sladkorna bolezen na inzulinu

- stanja po kapi

- težje bolezni dihal

- rak (aktiven v zadnjih 5 letih)

- kronične bolezni jeter

- kronična ledvična bolezen

- delavci, stari nad 55 let

- delavci, ki neposredno skrbijo za bolj ogrožene skupine bolnikov in nimajo možnosti izolacije

- ostala obolenja po presoji zdravnika

V primeru, da delavec izpolnjuje katerega od zgornjih pogojev, to pove svojemu nadrejenemu in/ali kadrovski službi, ki se odloči, da delavca umakne iz delovnega procesa. V kolikor delavec razloga delodajalcu ne želi povedati ali le-ta v razlog dvomi, se delavca napoti/konzultira pooblaščenega specialista medicine dela, ki na podlagi zdravstvenega stanja delavca in presoje tveganja za okužbo pri delu predlaga nadaljnje ukrepe.

6. Začasna prekinitev delovnega procesa

Kjer z organizacijskimi in higienskimi ukrepi ni mogoče zagotoviti varnih delovnih pogojev, svetujemo začasno prekinitev delovnih procesov.

Za dodatne pojasnitve, pomoč pri razporejanju delavcev, itd. me lahko kontaktirate.

Hvala za razumevanje,

Janez Strupi, dr. med., spec.

Več informacij je zbrano na: anticovid.zmdps.si

in svetujem, da spremljate tudi uradna navodila NIJZ: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Urniki in kontakti

Napredno iskanje