V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

NATAŠA VRHKAR, dr.med.spec.
MOJCA ČUK, dipl.bab.
NIKA BUH, dipl.babica
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŽENSK
Lokacija: ENOTA CENTER, METELKOVA UL. 9
Telefon: 01/4723871
E-naslov: narocanje.natasa.vrhkar@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA -
ČETRTEK 13:30-20:00
PETEK -

Obvestilo zdravnika:

Amulanta NE sprejema več novih pacientk, saj presega obremenitev slovenskega povprečja glavarinskih količnikov v dejavnosti ginekologije. 

Seznam prostih ginekologov: https://zavarovanec.zzzs.si/wps/portal/portali/azos/ioz/ioz_izvajalci

Zaradi trenutne epidemiološke situacije se v ambulanti obravnavajo le pacientke po PREDHODNI konzultaciji preko E-POŠTE (narocanje.natasa.vrhkar@zd-lj.si) ali TELEFONA (01-4723871, ob ponedeljkih in torkih med 7:00 in 11:00 ter ob četrtkih med 14:00 in 18:00).

IZDAJA RECEPTOV: Podaljšanje veljavnosti recepta je potrebno urediti najmanj en mesec pred iztekom veljavnega.

IZDAJA NAPOTNIC:  Napotnico za kontrolni pregled lahko naročate preko e-pošte ali telefona, vendar mora biti zadnji izvid v kartonu. Napotnico za kontrolni pregled je potrebno naročiti vsaj en mesec preden jo potrebujete. Za izdajo napotnice za prvi pregled pri drugem specialistu se je potrebno naročiti v ambulanto na pregled.

Glede na pomanjkanje prostih terminov vas v primeru, da na naročen pregled ne morete priti, prosimo, da nam to pravočasno sporočite. Prosimo tudi, da na naročene preglede prihajate ob dogovorjeni uri. Hvala za razumevanje. 

Zaradi tveganja širjenja bolezni COVID-2019 do nadaljnjega:

  • NE poteka osebni podpis pristopnih izjav;
  • Če imate na dan pregleda kakršnokoli PREHLADNO OBOLENJE, tudi brez povišane temperature, in niste zaradi bolečin ali krvavitve življenjsko ogrožene, ostanite doma in se PRENAROČITE.
  • NE PRIHAJAJTE V AMBULANTO, če lahko storitev opravite na daljavo (ponovni predpis recepta, napotnica za kontrolni pregled);
  • NA PREGLEDE IN NA UZ MORFOLOGIJO PLODA NE PRIHAJAJTE S SPREMLJEVALCI;
  • V prostorih zdravstvenega doma vzdržujte vsaj meter in pol oddaljenosti od ostalih obiskovalcev. Ves čas, ko ste v zdravstvenem domu, nosite pravilno nameščeno obrazno masko. 
    Upoštevajte pravila higiene rok. 

Glede na trenutne okoliščine obstaja možnost zamud pri ažuriranju strani, za kar se vnaprej opravičujemo. Hvala za razumevanje in upoštevanje navodil. 

NOSEČNICE

Razširjeni strokovni kolegij za ginekologijo in porodništvo je potrdil predlog Ministrstva za zdravje RS o obravnavi nosečnic s sumom na okužbo ali z okužbo s COVID-19, in sicer:

•Ob okužbi s COVID-19 prejme oseba navodilo o izolaciji. Po tem obdobju se smatra, da je oseba zdrava, zato predlagamo, da se obravnava (redni preventivni pregled) nosečnice preloži, po tem obdobju bo nosečnica lahko spet normalno obiskovala vse preglede pri svojem izbranem ginekologu enako kot vse ostale zdrave nosečnice

•če pride pri nosečnici v času bolezni COVID-19 do zapletov zaradi same okužbe s koronavirusom, bodo take nosečnice obravnavane pri infektologih po protokolu, ki je enak protokolu za nenoseče bolnike

•nosečnice, ki bodo imele v obdobju prebolevanja COVID-19 kakršne koli zaplete zaradi nosečnosti same, se obravnava po enakem protokolu, kot ostale okužene paciente, kar pomeni, da take nosečnice pokličejo na številko 112 in se jih prepelje v najbližjo ginekološko urgenco ali porodnišnico na obravnavo.

Na ginekološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so vzpostavilinujno telefonsko številko 01 522 93 93 za nosečnice in ženske z ginekološkimi težavami, na kateri se bodo lahko posvetovale z zdravnikom specialistom ginekologije in porodništva, ki jih bo po potrebi usmeril v nadaljnjo obravnavo, so sporočili iz UKC. 

Telefonska številka je dosegljiva 24 ur na dan, zaradi velikega števila klicev pa prosijo za potrpežljivost pri vzpostavljanju zveze ter za strpen pogovor, so sporočili iz klinike. Klicateljkam bo na voljo specialist ali specialistka ginekologije in porodništva, ki jim bo svetoval oziroma jih usmeril v nadaljnjo obravnavo. 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.