NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA

s povišano telesno temperaturo, kašljem ali težkim dihanjem! Najprej pokličite svojega osebnega zdravnika/zobozdravnika po telefonu!

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Urnik zdravnika

NATAŠA VRHKAR, dr.med.spec.

ULA PERNE, ZT
MOJCA ČUK, dipl.bab.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŽENSK
Lokacija: ENOTA CENTER, METELKOVA UL. 9
Telefon: 01/54 72 820
E-naslov: narocanje.natasa.vrhkar@zd-lj.si

Urnik:

  DOPOLDAN POPOLDAN TURNUS
PONEDELJEK - - -
TOREK - - -
SREDA - - -
ČETRTEK - 13:30-20:00 Popoldan
PETEK - - -
SOBOTA - - -
Opomba:
Obvestilo zdravnika:

POMEMBNO OBVESTILO!

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 bo skladno z navodili MZ (Ministrstva za zdravje) in RSK za ginekol. in porodništvo od 23.3.2020 do preklica delo ginekoloških ambulant v ZDL spremenjeno.

Zdravstveno varstvo nosečnic in nujni ginekološki pregledi (le po predhodnem naročilu) pacientk ZDL Center se bodo do nadaljnjega izvajali le v enoti FUŽINE, Preglov trg 14! 

Ambulanta od 6.4-19.4.2020 ne dela. Pacientke z NUJNIMI težavami se v tem času obrnete na amb. dr. Eržen Vrlič (ZD Fužine) preko e-pošte (narocanje.petra.erzen-vrlic@zd-lj.si) ali tel. št. 01-5472 818. 

Telefonska številka, na kateri smo ob četrtkih (razen v času odsotnosti) dosegljivi med 13:00 in 18:00 uro, je začasno spremenjena (01/54 72 820).

Spletni kontakt ostaja enak (narocanje.natasa.vrhkar@zd-lj.si).

Glede na pomanjkanje prostih terminov vas v primeru, da na naročen pregled ne morete priti, prosimo, da nam to pravočasno sporočite. Hvala!

Zaradi trenutnih epidemioloških razmer naraščajoč pojav okužb in tveganje za širjenje bolezni zaradi novega virusa SARS-CoV-2 (COVID-2019)) za ohranjanje javnega zdravja do nadaljnjega: 

  • NE opredeljujemo novih  pacientk in NE poteka podpis pristopnih izjav;
  • Če imate na dan pregleda kakršnokoli PREHLADNO OBOLENJE, tudi brez povišane temperature, in niste zaradi bolečin ali krvavitve življenjsko ogrožene, ostanite doma in se PRENAROČITE.
  • Po priporočilu Ministrstva za zdravje in Razširjenega strokovnega kolegija za ginekologijo in porodništvo v času nevarnosti za okužbo s COVID-19 ginekologi na primarnem nivoju opravljamo LE kurativne oz. nujne ginekološke preglede in preglede vseh nosečnic;
  • Naročanje poteka IZKLJUČNO po E-POŠTI (narocanje.natasa.vrhkar@zd-lj.si) ali TELEFONU (01) 4723-761 ob četrtkih od 14. do 18. ure in NE OSEBNO v ambulanti;
  • NE PRIHAJAJTE V AMBULANTO, če lahko storitev opravite na daljavo (ponovni predpis recepta, napotnica za kontrolni pregled);
  • NA PREGLEDE IN NA UZ MORFOLOGIJO PLODA NE PRIHAJAJTE S SPREMLJEVALCI;
  • V čakalnici sedite vsaj meter in pol oddaljeni od drugih čakajočih. 
    Upoštevajte pravila higiene rok. 

Glede na trenutne okoliščine obstaja možnost zamud pri ažuriranju strani, za kar se vnaprej opravičujemo. Hvala za razumevanje in upoštevanje navodil. 

NOSEČNICE

Razširjeni strokovni kolegij za ginekologijo in porodništvo je potrdil predlog Ministrstva za zdravje RS o obravnavi nosečnic s sumom na okužbo ali z okužbo s COVID-19, in sicer:

•Ob okužbi s COVID-19 prejme oseba navodilo o 14-dnevni izolaciji. Po tem obdobju se smatra, da je oseba zdrava, zato predlagamo, da se obravnava (redni preventivni pregled) nosečnice za 14 dni preloži, po tem obdobju bo nosečnica lahko spet normalno obiskovala vse preglede pri svojem izbranem ginekologu enako kot vse ostale zdrave nosečnice

•če pride pri nosečnici v času bolezni COVID-19 do zapletov zaradi same okužbe s koronavirusom, bodo take nosečnice obravnavane pri infektologih po protokolu, ki je enak protokolu za nenoseče bolnike

•nosečnice, ki bodo imele v obdobju 14 dni po okužbi kakršne koli zaplete zaradi nosečnosti same, se obravnava po enakem protokolu, kot ostale okužene paciente, kar pomeni, da take nosečnice pokličejo na številko 112 in se jih prepelje v najbližjo ginekološko urgenco ali porodnišnico na obravnavo.

Na ginekološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so vzpostavili nujno telefonsko številko 01 522 93 93 za nosečnice in ženske z ginekološkimi težavami, na kateri se bodo lahko posvetovale z zdravnikom specialistom ginekologije in porodništva, ki jih bo po potrebi usmeril v nadaljnjo obravnavo, so sporočili iz UKC. 

Telefonska številka je dosegljiva 24 ur na dan, zaradi velikega števila klicev pa prosijo za potrpežljivost pri vzpostavljanju zveze ter za strpen pogovor, so sporočili iz klinike. Klicateljkam bo na voljo specialist ali specialistka ginekologije in porodništva, ki jim bo svetoval oziroma jih usmeril v nadaljnjo obravnavo. 

Urniki in kontakti

Napredno iskanje