NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA

s povišano telesno temperaturo, kašljem ali težkim dihanjem! Najprej pokličite svojega osebnega zdravnika/zobozdravnika po telefonu!

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Urnik zdravnika

MARJA BIŠČAK HAFNER, dr.med.spec.

MAŠA JERAJ REMEC, sms
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Lokacija: ENOTA MOSTE-POLJE, PRVOMAJSKA UL. 5
Telefon: 01/58 44 272
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/92/
E-naslov: narocanje.marja.biscak-hafner@zd-lj.si

Urnik:

  DOPOLDAN POPOLDAN TURNUS
PONEDELJEK 06:30-13:30 - Dopoldan
TOREK 06:30-13:30 - Dopoldan
SREDA - 13:00-20:00 Popoldan
ČETRTEK - 13:00-20:00 Popoldan
PETEK 06:30-13:30 13:00-20:00 Izmenično
SOBOTA - - -
Opomba:
PETEK PO RAZPOREDU. V ADM z zdravnico dela ref.med.sestra Nataša Jerman Grašič, dipl.m.s.
Obvestilo zdravnika:

Glede na epidemiološko situacijo COVID 19 se v ZDL od  16.3.2020 do preklica izvajajo le nujne zdravstvene storitve. Pregled v ambulanti je  možen izključno na podlagi predhodnega telefonskega/elektronskega dogovora. Če ste prehlajeni, vas praska v grlu, kašljate, imate vročino, težko sapo, ostanite doma in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč  pokličite v ambulanto svojega osebnega/nadomestnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila. V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112. V kolikor menite, da potrebujete nujen pregled zaradi drugih zdravstvenih težav predhodno pokličite osebnega/nadomestnega, ki vam bo svetoval in presodil ali je pregled v ambulanti nujen.  Vse administrativne storitve, kot je izdaja receptov, naročilnic  za medicinske pripomočke, urejanje bolniškega staleža, se izvaja na daljavo preko telefona oz. najbolj priporočljivo preko e-pošte. Ob kontaktu preko e-pošte prosimo navedite ime in priimek, rojstne podatke, številko kartice ZZZS ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

S ciljem preprečevanja širjenja okužb s COVID 19 med prebivalstvom, je vstop v ZD Ljubljana omejen in poteka izključno preko triažnega mesta. Vse paciente pozivamo, da medicinski sestri ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov namreč ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:

-          Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

-          Vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Prebivalci lahko informacije dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro.

-          Več informacij je na voljo tudi pri epidemiologu NIJZ na tel. št. 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda).


 

!!   Akutno zboleli pacienti, pokličite po telefonu ,da se dogovorimo za okvirni termin prihoda , s tem se bomo izognili predolgemu čakanju !!

Za telefonske posvete, laboratorijske izvide, naročanje na pregled ipd. kličite med ordinacijskim časom!!

Elektronski naslov je namenjen IZKLJUČNO naročanju na pregled pri zdravnici.

               

Razpored petkov v marcu: 

6.3. dopoldan 13.3. dopoldan  , 20.3. popoldan  ,   27.3. dopoldan

 

1. Naročanje na pregled

Prosimo, da se za pregled v ambulanti naročite. Naročiti se morajo tudi pacienti tistih zdravnikov, ki jih dr. Biščak Hafner nadomešča.

NENAROČENI PACIENTI: Pri obravnavi imajo prednost bolniki, ki so naročeni. IZJEMA so nujna stanja, ki so obravnavana prednostno.

2. Začasna zadržanost od dela (bolniški stalež)

Bolniško odsotnost morate sporočiti osebno ali po telefonu isti ali naslednji dan, ko ste ostali doma oz. najkasneje v 3 dneh (v skladu 232. členom Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja).

Za pregled, kjer bo potrebno podaljševanje bolniškega staleža z odločbo imenovanega zdravnika ZZZS, se morate obvezno naročiti, in sicer vsaj sedem delovnih dni pred datumom izteka staleža, ki je označen na odločbi IZ ZZZS.

3. Naročanje receptov in napotnic

Zdravila iz stalne terapije je potrebno naročiti pet delovnih dni vnaprej (osebno s kartico zdravstvenega zavarovanja), torej preden vam jih zmanjka. Zdravnica želi bolnike, ki imajo stalno terapijo za kronične bolezni, pregledati vsaj enkrat letno, preden jim izda recept za zdravila.

Za izdajo napotnic se morate naročiti na pregled, zdravnica se na osnovi pregleda odloči, kakšno napotnico vam bo izdala in s kakšno stopnjo nujnosti. V primeru kontrolnih pregledov pri specialistih je potrebno predložiti izvid specialista. Za naročila napotnic za antikoagulantno ambulanto in diabetološko ambulanto ni potrebno priti na pregled.Urniki in kontakti

Napredno iskanje