Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

Urnik

SONJA OTA, dr.med.spec.
POLONA ŽGANJAR, dipl.m.s.
MAŠA URBANČ, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: 01 2004 571
Naslov za naročanje: https://portal.zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

Obvestilo! 27.11.2023 popoldne in 28.11.2023 obveščanje preko portala ni delovalo. 29.11.2023 se pojavljajo motnje v delovanju sistema. Za komunikacijo z ambulanto prosim pokličite. 

 

Načrtovane odsotnosti:

Sprememba urnika:

Od 20.11.2023 bo ambulanta delala po spremenjenem urniku:

ponedeljek:     12.30 - 19. 30       malica: 16:00 - 16:30

torek:                7:00 - 14:00         malica: 10:00 - 10:30

sreda:               7:00 - 14: 00        malica: 10:00 - 10:30

četrtek             7:00 - 14:00         malica: 10:00 - 10:30

petek                6:30 - 13:30         malica: 10:00 - 10:30

                           12:30 - 19:30       malica: 16:00 - 16:30

Ob torkih in četrtkih med 8. in 13. uro potekajo sistematski pregledi. V primeru nujnih stanj pokličite v ambulanto ene od ostalih prisotnih zdravnic.

V naši ambulanti smo prenehali z opredeljevanjem novih pacientov.

Spremstvo staršu otroka pripada do otrokovega dopolnjenega 15 leta (14,99 leta).  

NOVO: KOMUNIKACIJA PREKO PORTALA      

DNE 13.2.2023 SMO PRENEHALI S KOMUNIKACIJO PREKO E-POŠTE. NADALJNA KOMUNIKACIJA Z NAŠO AMBULANTO BO MOŽNA PREKO PORTALA, PO TELEFONU IN OSEBNO.
V IZOGIB TEMU, DA VAŠ E-MAIL NE BO PREBRAN, VAS PROSIMO, DA ČIMPREJ UREDITE PRISTOP DO PORTALA (MLADOSTNIKI, KI SO STARI 15 LET IN VEČ, SO SAMI UPORABNIKI PORTALA).
                               
S 3. 1. 2023 nas lahko kontaktirate preko spletnega portala, ki omogoča varno in kriptirano izmenjavo sporočil z ambulanto. Za dostop do portala je potrebna REGISTRACIJA starša na https://portal.zd-lj.si/login, nato pa ureditev pooblastil za otroke. Več informacij o portalu je tudi na naši spletni strani https://www.zd-lj.si in portal.zd-lj.si. 
 
V primeru, da imate starši katerega od digitalnih potrdil in imate izbranega svojega osebnega zdravnika v ZD Ljubljana, lahko registracijo zase opravite sami na daljavo - ob registraciji se bodo pojavile povezane osebe, če je bil v preteklosti izdan eBolniški list za nego. 

NAROČANJE NA PREGLED:

  • po telefonu: v ordinacijskem času
  • po portalu
  • osebno v ordinacijskem času
  • po pošti: Šestova ulica 10, Ljubljana

Urnik dela se tedensko spreminja, zato preverite prisotnost izbranega zdravnika.

Od 9. 5. 2022 se je v LABORATORIJ ZD Vič potrebno naročiti, razen za nujne odvzeme. Več na: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=925:narocanje-na-obravnavo-v-diagnosticnem-laboratoriju-vic-sestova-10-ljubljana&catid=152&Itemid=2093&lang=sl

Zaradi povečanega obsega dela vam bomo na elektronsko pošto odgovorili v 3 delovnih dneh.

Pregled bolnega otroka je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti). Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.
 
NENAROČENI PACIENTI: ZA PREGLED PREJ POKLIČITE!
Pri obravnavi imajo prednost otroci, ki so naročeni. IZJEMA so nujna stanja, ki so obravnavana prednostno. Nenaročeni se obravnavajo glede na triažni protokol. V kolikor pregled ni nujen, nenaročeni počakajo, da pridejo na vrsto ali se z medicinsko sestro dogovorijo za termin pregleda.

Po 19. uri, ob sobotah, nedeljah in praznikih, sprejema NUJNE primere do 19. leta starosti pediatrična nujna medicinska pomoč na Metelkovi ulici 9, telefon 01 472 38 88, nad 19. letom pa splošna nujna medicinska pomoč na Bohoričevi 4, telefon 01 522 8408. 

Pred prihodom na PNMP pokličite zdravstveno osebje na tel. številko 01 47 23 888. V rednem času se obrnite na matično zdravstveno varstvo. V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112.

Na spletni strani ZDL je desno zgoraj ikona Navodila za starše. S klikom na ikono se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke in zaključevanje nege, urejajte po portalu, izjemoma po telefonu. 

 

Če otrok zboli in potrebujete nego, o tem takoj obvestite ambulanto izbranega zdravnika po e-pošti. Nega se lahko odpira največ 3 dni za nazaj. Ob tem navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. Če želite posredovati otrokovo zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen, jo prav tako pošljite po e-pošti. Tudi za ostale administrativne stvari nas pravočasno kontaktirajte.

NAROČANJE ZDRAVSTVENIH LISTIN:

1. Recepti za stalna zdravila
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj teden dni pred iztekom (po telefonu, elektronski pošti). Pripravljeni bodo najkasneje v treh delovnih dneh v elektronski obliki. Pred iztekom t. i. letnih receptov je potreben pregled otroka pri zdravniku, za kar se predhodno naročite. Za vse spremembe zdravljenja, ki jih je svetoval drug specialist, je potrebno izvide posredovati otrokovemu osebnemu zdravniku.

2. Medicinsko-tehnični pripomočki
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

3. Napotnice
Vljudno prosimo, da napotnice za kontrolne preglede naročite vsaj teden dni pred datumom kontrolnega pregleda in osebnemu zdravniku posredujete izvide pregleda pri specialistu, iz katerega bo to razvidno. Napotnice za prve preglede pri specialistu izda otrokov osebni zdravnik po pregledu in lastni presoji.

Veljavnost napotnice je navedena na izvidu specialističnega pregleda oz. je vidna v sistemzVEM (za otroka do starosti 15 let jo lahko preverijo starši, otroci starejši od 15 let jo lahkpreverijo sami). V primeru, da je specialist podaljšal napotnico, je datum podaljšanja veljavnosti napotnice viden v sistemu zVEM, na izvidu opravljenega specialističnega pregleda pa ne.  

4. Nadomestilo za nego
Če je otrok zbolel in potrebujete nego, o tem obvestite otrokovega osebnega zdravnika najkasneje v treh dneh (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS).

5. Nadomestilo za spremstvo
Če potrebujete nadomestilo za spremstvo otroka, poskrbite za potrdilo zdravstvene organizacije,kjer je bil otrok pregledan iz katerega je razvidno kdo je otroka spremljal. Izvid lahko nadomesti potrdilo, če na njem piše, da prihaja v spremstvu osebe, ki uveljavlja pravico do nadomestila. Nadomestilo za spremstvo otroka izdajamo po urah (glede na trajanje obravnave) in pripada do 15. leta starosti otroka, izjemoma po 15.letu.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.