V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

SONJA OTA, dr.med.spec.
RENATA PETKOVŠEK, dipl.m.s.
SABINA JERŠIN, dipl.m.s.
MATEJA SPRAGER, zobozdrav.asist.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: 01 2004 571
E-naslov: narocanje.sonja.ota@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:30-19:30
TOREK 07:00-14:00
SREDA 07:00-14:00
ČETRTEK 07:00-14:00
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

Do nadaljnjega sem odsotna. Nadomešča me dr.  Marija Krstić.

V primeru zdravstvenih vprašanj, naročila receptov, napotnic, dogovora za pregled, dogovore šol za sistematske preglede,... prosim pišite na e-mail za naročanje dr. Marije Krstić ali pokličite v njeno ambulanto v času dosegljivosti.

mailto:narocanje.ped.marija.krstic@zd-lj.si

V primeru njene odsotnosti se za obravnavo nujnih stanj obrnite na ambulanto katere od drugih prisotnih zdravic šolskega dispanzerja v ZD Vič.

 

   
   
   
 
V nočnem času od 19:00- 7:00, ob vikendih in praznikih (24 ur) pokličite Pediatrično nujno medicinsko pomoč na telefonsko številko 01/47 23 888 in se pred prihodom posvetujte z dežurnim zdravnikom.
 
V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličite 112.

 

Cepljenje proti COVID:

Cepljenje proti COVIDu je možno za otroke stare 5 let ali več. Za cepljenje jih lahko naročite starši zVEM (povezava na prvi strani spletne strani Zdravstvenega doma Ljubljana. 

 

POMEMBNO OBVESTILO

Spoštovani starši, otroci in mladostniki!

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

V ZDRAVSTVENI DOM NE PRIHAJAJTE NENAPOVEDANO!

S ciljem preprečevanja širjenja okužb s COVID 19 med prebivalstvom, je vstop v ZD Ljubljana omejen in poteka izključno preko triažnega mesta. Vse paciente pozivamo, da medicinski sestri ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov namreč ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

Obravnava bolnih otrok

V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

Za pregled v dežurni službi na PNMP predhodno pokličite na tel. številko 01 47 23 888.

V primeru, da je vaš otrok zbolel, pokličite po telefonu nadomestnega zdravnika ali pošljite e- pošto in boste prejeli nadaljnja navodila.Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti na narocanje). Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo nadomestni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa.

Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.

Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.

Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave. V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

 

Cepljenje

Ponovno pričenjamo s cepljenji po rednem programu in s samoplačniškimi cepljenji proti klopnemu meningoencefalitisu. Za termin cepljenja se prosimo dogovorite preko e- pošte ali telefona.

 

Sistematski pregledi

Vsa potrebna navodila vam bomo posredovali po telefonu in e-pošti. Organizirani bodo tako, da bo poskrbljeno za vašo varnost in varnost vaših otrok. Prosimo vas, da se odzovete vabilu, ker na pregledu preverimo razvoj otroka in opravimo potrebna cepljenja.

V primeru, da so bili v časovnem obdobju 14 dni pred predvidenim dnevom pregleda pri otroku ali družinskih članih prisotni zanki okužbe (vročina, prehladni znaki, izcedek iz nosu, kašelj, bruhanje, driska...) ali je bil otrok ali družinski člani v stiku z bolno osebo, nas o tem prosimo obvestite in ne hodite v zdravstveni dom.

 

Administrativne storitve

Vse administrativne storitve, kot so naročanje receptov za kronično terapijo, urejanje nege za otroka, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu.

E- pošti prosimo pripišite telefonsko številko na katero ste dosegljivi.

Ob urejanju nege preko e-pošte, prosimo navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika.

Na spletni strani ZDL je desno zgoraj ikona Navodila za starše. S klikom na ikono se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka.

Prosimo za sodelovanje in upoštevanje navodil!

 

Novi koronavirus

DODATNE TELEFONSKE INFORMACIJE O NOVEM KORONA VIRUSU:

- ZD Lj - o pravilnem preventivnem ukrepanju: 031 619 255, 24 ur na dan.

- NIJZ in MNZ brezplačna tel. št. 080 1404 med 8. in 20. uro.

- epidemiolog NIJZ 031 646 617 in 031 619 118, vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda.

 

 

Zdravljenje okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti prodaji).

Otrok naj pije dovolj tekočine.

Otrok naj počiva.

Po potrebi se po telefonu posvetujte z med. osebjem ali epidemiologom na NIJZ

 

 

 

 

SPREMEMBA TURNUSA:

Urnik dela se tedensko spreminja, zato preverite prisotnost izbranega zdravnika.

 

NAROČANJE:

PREVENTIVNI PREGLEDI: zaradi koronavirusa je urnik spremenjen

 

NAROČANJE ZDRAVSTVENIH LISTIN: preko e- maila ali telefona

1. Recepti za stalna zdravila

Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj teden dni pred iztekom (osebno, po telefonu, elektronski pošti). Pripravljeni bodo najkasneje v treh delovnih dneh v elektronski obliki. Ob naročanju recepta je potrebno sporočiti točno ime zdravila, odmerek zdravila in režim jemanja (npr. Flixotide prišilo 125 mcg 2 vpiha zvečer), priložite izvid specialista, ki je zdravilo predpisal. Pred iztekom t. i. letnih receptov je potreben pregled otroka pri zdravniku, za kar se predhodno naročite. Za vse spremembe zdravljenja, ki jih je svetoval drug specialist, je potrebno izvide posredovati otrokovemu osebnemu zdravniku.

2. Medicinsko-tehnični pripomočki

Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

3. Napotnice

Vljudno prosimo, da napotnice za kontrolne preglede naročite vsaj teden dni pred datumom kontrolnega pregleda in osebnemu zdravniku posredujete izvide pregleda pri specialistu, iz katerega bo to razvidno. Napotnice za prve preglede pri specialistu izda otrokov osebni zdravnik po pregledu in lastni strokovni presoji na podlagi pogovora in kliničnega pregleda.

4. Nadomestilo za nego

Če je otrok zbolel in potrebujete nego, o tem obvestite otrokovega zdravnika najkasneje v treh dneh - osebno z zdravstveno izkaznico (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS).

5. Nadomestilo za spremstvo

Če potrebujete nadomestilo za spremstvo otroka, poskrbite za potrdilo zdravstvene organizacije,kjer je bil otrok pregledan. Izvid lahko nadomesti potrdilo, če na njem piše, da prihaja v spremstvu osebe, ki uveljavlja pravico do nadomestila. Nadomestilo za spremstvo otroka izdajamo po urah in pripada do 15 leta starosti otroka.

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.