NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

MARIJA GOLEŽ, dr.med.spec.
ANA FUIS, med.sestra
DANICA BARIŠIĆ, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: 01 58 15 284
E-naslov: narocanje.marija.golez@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 08:00-15:00
TOREK 08:00-15:00
SREDA 08:00-15:00
ČETRTEK 08:00-15:00
PETEK 12:30-19:30

Opomba:

SOBOTA DEŽURSTVO PO RAZPOREDU V ZD CENTER,METELKOVA 9

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani starši, otroci in mladostniki!

V času od 13.7. 2020 do 7.8.2020 bom odsotna.

V času odsotnosti me nadomeščajo prisotni šolski zdravniki. Na pregled se je potrebno naročiti. Elektronska pošta v tem času ne bo prebrana.

Za pregled pri nadomestnem zdravniku pokličite na 01/ 58-15-284.

Za pregled na Pediatrični nujni medicinski pomoči je potrebno predhodno poklicati na 01/ 47-23-888.

 

Enotno obvestilo zdravnikov ZD Ljubljana:

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).
Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.
 - V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
 - V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
 - Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
 - Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
 - Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave.
 - V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve, kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika.

 

Triažni telefon  za   Zdravstveno varstvo predšolskih otrok 01 58 15 212,

                         za  Zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine 01 58 15 284.

Triažna sestra bo klic prevezala k zdravniku, ki bo dosegljiv za zdravstvene nasvete.

Triažni sestri je potrebno povedati * ime in priimek otroka, *kdo je izbrani zdravnik in *številko kartoteke oz. v katero šolo hodi. Zdravnik bo z vami govoril, ko dobi zdravstveni karton.

 

Osnovna preventivna PRAVILA:

* Izogibanje tesnih stikov z ljudmi, razdalja 1,5 m

* Higiena rok

* Upoštevanje pravil higiene kašlja in nedotikanja oči, nosa in ust z rokami

Zavedamo se, da so navedeni ukrepi in trenutna organizacija dela za vas, paciente, neprijetni, vendar so nujno potrebni v trenutnih epidemioloških razmerah.

Zdravljenje okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI:

  1. Zniževanje telesne temperature z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti prodaji. Za večje otroke so primerne tablete Lekadol, Dalerone).

  2. Pitje dovolj tekočine.

  3. Počitek.

  4. Po potrebi se telefonski posvet z medicinskim osebjem.

Dopusti:

Od: 13.07.2020 Do: 07.08.2020
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.