V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

MILANKA SIMONČIČ, dr.med.spec.
TEJA ERŽEN, med.ses.
VALENTINA MLAKAR, ZT
ERIKA VIDIC, dipl.m.s.
SARA MEGLIČ, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: 012004507
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/202
E-naslov: narocanje.milanka.simoncic@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 13:00-19:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

OB PETKIH IZMENIČNO PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

REDNA SPREMEMBA URNIKA: torki popoldan,ponedeljek, sreda, četrtek, petek dopoldan

NAKNADNA SPREMEMBA URNIKA: 25.11.popoldan

NAROČANJE:

VRAČANJE NEODGOVORJENIH KLICEV: Če nas pokličete po telefonu v ordinacijskem času ambulante in se na vaš klic ne odzovemo, prosimo, pokličite samo enkrat. Ko bo možno, vas bomo poklicali nazaj.
  • elektronsko po e-pošti: narocanje.milanka.simoncic@zd-lj.si
  • po telefonu: (01) 200 45 07
  • po pošti: ZD Vič, ZVPO, ambulanta dr. Simončič, Šestova 10, 1000 Ljubljana
  • osebno v ordinacijskem času 
  • ODSOTNOST: V času odsotnosti nadomeščajo ostale prisotne zdravnice. Pokličite na tel. 01 200 45 00 ali 01 200 45 14

PREGLEDI OTROK:

  • Če otrok zboli, se v ordinacijskem času  ambulante posvetujete z medicinskim osebjem po telefonu. Zdravnik bo glede na otrokovo zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Obravnava se bo izvedla po e-pošti, telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom. Prosimo, ne prihajajte nenaročeni.
  • V nočnem času, preko vikenda in na praznične dni poteka dežurna služba za otroke na Metelkovi 9. Pred pregledom se lahko posvetujte z dežurnim zdravnikom -  tel. 01 47 23 88. V primeru življenjske ogroženosti pokličite112.

  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred dogovorjeno uro.

  • Na pregled se pripravite, otroci naj bodo oblečeni v oblačila, ki jih je enostavno sleči. Pripravite si seznam vprašanj za zdravnika

  • Ves čas obravnave imate nameščeno obrazno masko, prav tako tudi otrok, ki je starejši od 6 let. 

SISTEMATIČNI PREGLEDI

Za sistematične preglede vas bomo kontaktirali po telefonu dan pred pregledom in vam posredovali potrebne informacije o tem, kje boste vstopili v zdravstveni dom, kako bo potekal pregled in kaj prinesite s seboj. 

OSTALE STORITVE

ADMINISTRATIVNE STORITVE:  izdaja receptov, napotnic, naročilnic za medicinske pripomočke in urejanje nege, se izvajajo na daljavo preko telefona oz. najbolj priporočljivo preko e-pošteOb urejanju nege preko e-pošte, prosimo, navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. Tudi za ostale administrativne stvari nas pravočasno kontaktirajte in se bomo dogovorili.

VELJAVNOST NAPOTNICE ZA SPECIALISTIČNE PREGLEDE: Veljavnost napotnice je navedena na izvidu specialističnega pregleda oz. je vidna v sistemu zVEM (za otroka do starosti 15 let jo lahko preverijo starši, otroci starejši od 15 let jo lahko preverijo sami).

Na spletni strani ZDL je desno zgoraj ikona Navodila za starše (klik). S klikom na ikono se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka.

POTRDILO ZA VSTOP V VRTEC: Za otroke, ki bodo začeli obiskovati vrtec od 1. 9. 2022 lahko od 1. 6. 2022 izdamo potrdilo za vstop v vrtec. Zaradi poletnih odsotnosti se za potrdilo pravočasno dogovorite po telefonu ali e-pošti. Potrdilo izda otrokov izbrani zdravnik. V skladu z zakonsko podlago morajo biti otroci pred vstopom v vrtec cepljeni proti ošpicam, mumpsu in rdečkam. Če je otrok že opravil cepljenje proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, potrebujemo le podatek o enoti vrtca in datumu vstopa v vrtec. Če otrok še ni bil cepljen proti ošpicam mumpsu in rdečkam, je potreben pregled in cepljenje. Ob menjavi skupine ali enote vrtca se že izdano potrdilo prenese na novo lokacijo. 

ZDRAVNIŠKO POTRDILO O PREBOLELI BOLEZNI COVID-19: Na portalu zVEM (zdravje – vse na enem mestu) lahko natisnete izvid brisa na covid-19, za kar potrebujete digitalno potrdilo. S podatki otrok, mlajših od 15 let, preko portala zVEM upravljata starša (oče in mati) s svojim digitalnim potrdilom. Navedeno je uraden dokument in v tem primeru dodatnih potrdil ne potrebujete. Izdaja potrdila s strani osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, za katero je v ZD Ljubljana skladno z veljavnim Cenikom za izdajo spričeval, potrdil in mnenj, potrebno plačilo v znesku 15,00 EUR.

 Obvestilo zdravnika:

AKTUALNO: CEPLJENJE PROTI GRIPI: Pri otrocih do 2. leta starosti ima gripa pogosto težji potek. Gripo pri otrocih učinkovito preprečujemo s cepljenjem. Cepimo otroke od dopolnjenega 6. meseca starosti, pri mlajših od 6 mesecev svetujemo cepljenje družinskih članov, ki s tem posredno zaščitijo dojenčka. Cepljenje otrok poteka od začetka novembra 2022, za termin cepljenja nas kontaktirajte po telefonu ali e-pošti. Cepljenje proti gripi je posebej svetovano mlajšim od dveh let in otrokom s kroničnimi boleznimi.

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.