V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

TAMARA POPOVIĆ, dr.med.spec.
PIA ZAI, viš.med.ses.
ŽANA MAGAJNA, sms
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA ŠENTVID, OB ZDRAVSTVENEM DOMU 1
E-naslov: narocanje.tamara.popovic@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:30-19:30
TOREK 07:00-14:00
SREDA 07:00-14:00
ČETRTEK 12:30-19:30
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU.

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani,

24.2.2021 delam popoldne, 25.2. 2021 dopoldne.

26.2.2021 sem odsotna, v nujnih primerih nadomešča dr. Vodnik

 

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Na spletni strani ZDL lahko pod ikono NAVODILA ZA STARŠE dostopate do različnih navodil. Na spletni strani razvojne ambulante najdete koristne informacije glede razvoja otroka. Prosim, preberite tudi Sporočilo slovenskih pedaitrov.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti). 

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom. 

 

 • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik  (po telefonu ali e-pošti) preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano. 
 • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
 • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom. 
 • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika. 
 • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave. 
 • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika. 

Zdravljene okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom zdravimo le simptome bolezni:

 1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Lekadol tablete, Calpol sirup, Daleron sirup, tablete - dostopno v lekarni v prosti prodaji).
 2. Otrok na pije dovolj tekočine.
 3. Otrok naj počiva.
 4. Po potrebi se po telefonu posvetujte z medicinskim osebjem.

Lahko se posvetujete tudi :

 1. z zdravstvenim osebjem v ZDL: na tel. številki 031 619 255, 24 ur na dan
 2. z epidemiologom NIJZ: na tel. številki 031 646 617 in 031 619 118, vsak dan med 9.00 in 17.00 uro, tudi v soboto in nedeljo 
 3. s klicnim centrom za informacije o koronavirusu: na brezplačno tel. številko 080 1404 vsak dan med 8.00 in 20.0

ODMOR

dopoldne od 10.30 do 11.00

popoldne od 16.30 do 17.00

 

Vsak dan opravljamo tudi preventivne preglede zdravih otrok v prostorih za zdrave otroke, vhod je na začetku stavbe po stopnicah navzgor. Bolne pregledujemo samo po predhodnem naročanju (po telefonu ali e-pošti), vhod je skozi glavni vhod.

 

V času naše odsotnosti nas nadomeščata pediatrinji dr.Kocjan na šolskem dispanzerju in dr.Vodnik na predšolskem dispanzerju, v primeru njune odsotnosti pa šolski zdravniki v ostalih enotah, ob delavnikih do 19 ure. Ponoči, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa je dežurna ambulanta na Metelkovi ulici 9 - PNMP ZD Center. V času koronavirusne epidemije prosimo vse, da pred odhodom v dežurno ambulanto, prej pokličejo na tel. št. 01 4723 888.

 

V nujnih primerih - življensko ogrožujoča stanja - pokličite 112!

 

Hvala.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.