V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

VESNA BANČIČ SILVA, dr.med.spec.
SANDRA TODIĆ, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: (01) 5815-284
E-naslov: narocanje.vesna.bancic-silva@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK -
TOREK 12:30-19:30
SREDA -
ČETRTEK -
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO (3 PETKE/mes V ŠOLSKEM DISPANZERJU). OSTALO V POTROŠKEM DISPANZERJU.

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani starši, skrbniki otrok in mladostniki! 

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled bolnega otroka in mladostnika je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem - triažno medicinsko sestro (po telefonu ali e-pošti). Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

Dobili smo cepivo proti gripi, ki ga pediatri in šolski zdravniki priporočamo. Cepljenje je za vse zavarovane osebe brezplačno, saj je v letošnji sezoni pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. V kolikor se želite cepiti, pišite na mail narocanje pod zadevo: GRIPA

Otroci mlajši od 9 let prejmejo 2 odmerka cepiva s presledkom najmanj 4 tedne. En odmerek zadostuje pri otrocih, ki so stari več kot 9 let in pri tistih otrocih mlajših od 9 let, ki so v pretekli sezoni že bili cepljeni proti gripi.

Priporočila za cepljenje proti gripi za sezono 2020/2021 so na voljo na spletni strani:https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_navodila_za_cepljenje_proti_gripi_2020_21.pdf

  • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
  • Za pregled na PNMP pokličite na tel. št. 01 47 23 888 in se pred prihodom posvetujte z dežurnim zdravnikom. V primeru življenjske ogroženosti pokličite takoj 112.
  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
  • Na pregled se pripravite, otroci in mladostniki naj bodo oblečeni v oblačila, ki jih je enostavno sleči. Mladostnice brez ličil. Pripravite si seznam vprašanj za zdravnika.
  • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in imejte kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave. Enako glede na starost tudi vaš otrok.
  • V prostorih zdravstvenega doma upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke in zaključevanje nege, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če otrok zboli in potrebujete nego, ali potrebujete spremstvo za vašega otroka o tem obvestite ambulanto izbranega zdravnika po e-pošti. Ob tem navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, katero šolo in razred obiskuje, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego/ spremstvo ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

Če želite posredovati otrokovo zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen, jo lahko pošljite po e-pošti. Bolj nam je pregledno, če pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij pošljete pisno v ambulanto oziroma jih pustite pri vratarju v zaprti kuverti, na katero zapišite ime otrokovega osebnega zdravnika. Tudi za ostale administrativne stvari nas pravočasno kontaktirajte.

 Navodila za starše (klik)  tukaj najdete informacije o različnih bolezenskih stanjih v otroškem in mladostniškem obdobju. Lahko vam bodo v pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka in mladostnika.

PNMP (pediatrična nujna medicinska pomoč)

Pred pregledom v dežurni službi se posvetujte na tel. številki PNMP 01 47 23 888 in upoštevajte navodila zdravstvenega osebja.

Nujna medicinska pomoč pomeni izvajanje nujnih ukrepov zdravnika in njegove ekipe pri osebi, ki je zaradi bolezni ali poškodbe neposredno življenjsko ogrožena oz. pri kateri bi glede na bolezenske znake v kratkem času lahko prišlo do takšne ogroženosti.
Pravico do pregleda v PNMP imate le v nujnih stanjih. Nujnih storitev ni potrebno plačati. Če storitve niso nujne, so po Pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja plačljive. Pri obravnavi nujne medicinske pomoči ne morete dobiti napotnic za naročene preglede in receptov za zdravila, ki jih redno jemljete, prav tako se ne predpisujejo zdravila, ki so dostopna v prosti prodaji.
 
OBV_217-_Nujna_stanja_v_pediatriji.pdf

 

Pravo ravnanje in spoštovanje bo ohranilo zdravje.   

Kolektiv Zdravstvenega varstva šolskih otrok in mladine -Šiška                              

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.