V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

VESNA BANČIČ SILVA, dr.med.spec.
SANDRA TODIĆ, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: 01 58 15 215
E-naslov: narocanje.vesna.bancic-silva@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-14:00
TOREK -
SREDA 07:00-14:00
ČETRTEK 08:00-15:00
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

V ZVPO dela ob pon, sre in čet (015815212), v ZVŠOM ob tor (015815284). Petek po razporedu (1 pet/mes v ZVPO, 3 pet/mes v ZVŠOM).

Obvestilo zdravnika:

Urnik dela v ambulanti:

 •   ponedeljek: ambulanta za bolne otroke 7:00 do 10:00, po tem preventiva,
 •   torek: preventiva 12:30-14:00, nato ambulanta za bolne otroke v šolskem dispanzerju
 •   sreda:  ambulanta za bolne otroke od 10:30 do 14:00, pred tem preventiva, 29.9. po 11. uri odstona zaradi dela v COVID ambulanti
 •   četrtek: ambulanta za bolne otroke od 13:00 do 15:00, pred tem preventiva,
 •   petek: 1x mesečno otroški, ostalo šolski dispanzer po razporedu

 Zaradi odsotnosti dr. Marije Golež nadomeščam njeno šolsko ambulanto ob torkih in petkih po predšolski preventivi.

V primeru vprašanj nas kontaktirajte telefonsko (01/ 5815 - 212) ali preko e-pošte.

V ČASU ODSOTNOSTI MAIL ZA NAROČANJE NI AKTIVEN, v primeru nujnih stanj kličite - 01 5815 212

 Navodila za starše (klik)  tukaj najdete informacije o različnih bolezenskih stanjih v otroškem in mladostniškem obdobju. Lahko vam bodo v pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka in mladostnika.

 

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe. Pregled je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem - triažno medicinsko sestro (po telefonu ali e-pošti). Zdravnik bo glede na zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.  

BOLNI OTROCI

V primeru ogrožujočega stanja kličete 112 (= klic v sili)

V primeru drugih bolezenskih stanj mora biti obisk predhodno dogovorjen po telefonu ( 01/ 5815 212 ) ali preko e-pošte. Naročanje po e-pošti ni primerno, kadar zdravstvene težave terjajo takojšnjo rešitev. Ob kontaktu preko e-pošte prosimo navedite ime in priimek, rojstne podatke, številko kartice ZZZS ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. 

Triažni telefon  za   Zdravstveno varstvo predšolskih otrok 01 58 15 212, 

                                 za  Zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine 01 58 15 284. 

Triažna sestra bo klic prevezala k zdravniku, ki bo dosegljiv za zdravstvene nasvete. 

Triažni sestri je potrebno povedati * ime in priimek otroka, *kdo je izbrani zdravnik in *številko kartoteke. Zdravnik bo z vami govoril, ko dobi zdravstveni karton.  

ADMINISTRATIVNE STORITVE: 

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke in zaključevanje nege, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če otrok zboli in potrebujete nego, ali potrebujete spremstvo za vašega otroka, o tem obvestite ambulanto izbranega zdravnika po e-pošti. Ob tem navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego/ spremstvo ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. 

Če želite posredovati otrokovo zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen, jo lahko pošljite po e-pošti. Bolj nam je pregledno, če pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij pošljete pisno v ambulanto oziroma jih pustite pri vratarju v zaprti kuverti, na katero zapišite ime otrokovega osebnega zdravnika. Tudi za ostale administrativne stvari nas pravočasno kontaktirajte. 

 COVID 19 

S ciljem preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom med prebivalstvom vas prosimo za sodelovanje in upoštevanje navodil! 

 • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.  

 • Za pregled na PNMP pokličite na tel. št. 01 47 23 888 in se pred prihodom posvetujte z dežurnim zdravnikom. V primeru življenjske ogroženosti pokličite takoj 112.

 • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.

 • Na pregled se pripravite, otroci naj bodo oblečeni v oblačila, ki jih je enostavno sleči. Pripravite si seznam vprašanj za zdravnika.

 • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in imejte kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave. Enako glede na starost tudi vaš otrok.

 • V prostorih zdravstvenega doma upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra. 

 

PNMP (pediatrična nujna medicinska pomoč) Pred pregledom v dežurni službi se posvetujte na tel. številki PNMP 01 47 23 888 in upoštevajte navodila zdravstvenega osebja. 

Nujna medicinska pomoč pomeni izvajanje nujnih ukrepov zdravnika in njegove ekipe pri osebi, ki je zaradi bolezni ali poškodbe neposredno življenjsko ogrožena oz. pri kateri bi glede na bolezenske znake v kratkem času lahko prišlo do takšne ogroženosti.
Pravico do pregleda v PNMP imate le v nujnih stanjih. Nujnih storitev ni potrebno plačati. Če storitve niso nujne, so po Pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja plačljive. Pri obravnavi nujne medicinske pomoči ne morete dobiti napotnic za naročene preglede in receptov za zdravila, ki jih redno jemljete, prav tako se ne predpisujejo zdravila, ki so dostopna v prosti prodaji.
 
OBV_217-_Nujna_stanja_v_pediatriji.pdf

  

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.