V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

NINA MAJORANC, dr.med.spec.
MAJA FINEC, dipl.m.s.
ROSANA PAVLOVIČ, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: PE RUDNIK, RAKOVNIŠKA UL. 4
Telefon: 01 4202 410
E-naslov: narocanje.nina.majoranc@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK -
TOREK 07:00-13:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK -
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

2. IN 4. PETEK V MESECU, IZMENIČNO PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani starši!

S ponedeljkom 12.9. se vračamo v enoto Rudnik, Rakovniška 4.

V ambulanti sem prisotna 2-3x tedensko, in sicer ob torkih in sredah ter vsak 2. in 4. petek v mesecu. V ostalih dnevih me nadomešča Katja Dejak Gornik, dr. med., spec. ped.

AKTUALNO: CEPLJENJE PROTI GRIPI: Pri otrocih do 2. leta starosti ima gripa pogosto težji potek. Gripo pri otrocih učinkovito preprečujemo s cepljenjem. Cepimo otroke od dopolnjenega 6. meseca starosti, pri mlajših od 6 mesecev svetujemo cepljenje družinskih članov, ki s tem posredno zaščitijo dojenčka. Cepljenje otrok poteka od začetka novembra 2022, za termin cepljenja nas kontaktirajte po telefonu ali e-pošti.

Odsotnost: 2.11.2022

V času moje odsotnosti oziroma odsotnosti Katja Dejak Gornik, dr. med., spec. ped. je nadomeščanje urejeno v ambulanti Vlaste Porenta, dr.med., spec. ped. v njenem turnusu oziroma v enoti Vič, Šestova 10, 1000 Ljubljana, v našem turnusu.

Spremembe urnika: 25.10. popoldan, 26.10. dopoldan

 

POTRDILO ZA VSTOP V VRTEC izda otrokov osebni zdravnik. Za izdajo potrdila se je potrebno pravočasno dogovoriti po telefonu, preko e-pošte ali po pošti. Pri tem potrebujemo podatek o enoti vrtca in datumu vstopa v vrtec. V skladu z zakonsko podlago morajo biti otroci pred vstopom v vrtec cepljeni proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, razen izjem. V primeru nespremenjenega zdravstvenega stanja otroka se potrdilo izdaja le enkrat. Ob menjavi skupine ali enote vrtca se že izdano potrdilo prenese na novo lokacijo.

 

NAROČANJE:

- po telefonu na dneve, ko ordinacija obratuje na telefonsko številko 01 420 24 10

- elektronsko preko naročilne knjige: trenutno ni mogoče

- osebno

- po elektronski pošti: narocanje.nina.majoranc@zd-lj.si

- po pošti: na naslov Rakovniška 4, 1000 Ljubljana

 

 VELJAVNOST NAPOTNICE ZA SPECIALISTIČNE PREGLEDE:Veljavnost napotnice je navedena na izvidu specialističnega pregleda oz. je vidna v sistemu zVEM (za otroka do starosti 15 let jo lahko preverijo starši, otroci starejši od 15 let jo lahko preverijo sami).

 

PREGLEDI BOLNIH OTROK:

- v ambulantnem času nas kontaktirajte preko elektronske pošte (narocanje.nina.majoranc@zd-lj.si) ali telefona 01 420 24 10

- v času, ko ambulanta ne deluje, vaš otrok pa ima neodložljive težave, pokličite nadomestnega zdravnika - navodila zgoraj

- v nočnem času, preko vikenda in na praznične dni poteka dežurna služba za otroke v ZD Center na Metelkovi 9

- v primeru nujnega oz. življenje ogrožujočega stanja takoj pokličite 112!

  

ADMINISTRATIVNE STORITVE (izdaja receptov za stalno terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke in zaključevanje nege) urejajte po elektronski pošti, izjemoma po telefonu. V pošti navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. Preko elektronske pošte nam lahko tudi posredujete zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen.

Na spletni strani ZDL so objavljena Navodila za starše. S klikom na ikono Pediatrija se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka. 

Navodila iz razvojne ambulante: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=662&Itemid=2760&lang=sl

 

 

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.