V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

NINA MAJORANC, dr.med.spec.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: PE RUDNIK, RAKOVNIŠKA UL. 4
Telefon: 01 4202 410
E-naslov: narocanje.nina.majoranc@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK -
TOREK 07:00-13:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK -
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

OB PETKIH IZMENIČNO PO RAZPOREDU

Odsotnost:

Od: 24.10.2021 Do: 30.10.2021

Obvestilo zdravnika:

S 1.9. se selimo v enoto Rudnik. Ambulanta bo še vedno delovala 3x tedensko. Ob ostalih dnevih, ko naša ambulanta ne deluje, dela v naši ambulanti Katja Dejak Gornik, dr.med, spec. ped., ki bo opravljala tako kurativne kot preventivne preglede otrok.

 

SPREMEMBE URNIKA: /

 

NAROČANJE na pregled:

- PO TELEFONU na dneve, ko ordinacija obratuje - od 7h do 9h v dopoldanski izmeni in od 13h do 15h v popoldanski izmeni na 01 420 24 10

- ELEKTRONSKO PO E-POŠTI -  narocanje.nina.majoranc@zd-lj.si 

- PO POŠTI - ZD Vič-Rudnik, ZVPO, ambulanta dr. Majoranc, Rakovniška ulica 4, 1000 Ljubljana

- elektronsko preko spletnega naročanja - trenutno ni mogoče

- osebno v ordinacijskem času - trenutno ni mogoče

 

PRED PREGLEDOM:

- Otrok naj bo na pregled naročen.

- Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.

- Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, v kolikor je ne boste že imeli. Enako glede na starost tudi vaš otrok. Maska mora biti nameščena ves čas obravnave. 

- V prostorih zdravstvenega doma upoštevate medosebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra.

- Otroka spremlja samo eden od staršev.

 

PREGLEDI BOLNIH OTROK:

- v ambulantnem času nas kontaktirajte preko elektronske pošte (narocanje.nina.majoranc@zd-lj.si) ali telefona (01 420 24 10); glede na klinično stanje obravnava lahko poteka preko elektronske pošte, telefona ali pa boste vabljeni na pregled. Ne prihajajte nenaročeni.

- v primeru simptomov in znakov za COVID 19 ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano, preko telefona vas bomo naročili na odvzem brisa/na pregled v COVID ambulanto

- v času, ko ambulanta ne deluje, vaš otrok pa ima neodložljive težave, pokličite nadomestnega zdravnika - dr. Majoranc oz dr. Porenta v njunih turnusih

- ob petkih popoldan za nujna stanja pokičete ZD Vič na 01 2004 514

- v nočnem času, preko vikenda in na praznične dni poteka dežurna služba za otroke na Metelkovi 9; POZOR: tudi za pregled v dežurni službi na PNMP je potrebno predhodno poklicati na 01 47 23 888  

- v primeru nujnega oz. življenje ogrožujočega stanja takoj pokličite 112

Na spletni strani ZDL so objavljena Navodila za starše (klik). S klikom na ikono Pediatrija se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka. 

 

PREGLEDI ZDRAVIH OTROK: Za sistematične preglede vas sproti kontaktiramo po telefonu dan pred pregledom in vam posredujemo potrebna navodila.

Navodila iz razvojne ambulante:https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=662&Itemid=2760&lang=sl

Navodila Centra za duševno zdravje:https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=662&Itemid=2760&lang=sl

 

ADMINISTRATIVNE STORITVE (naročanje receptov za stalno terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke in zaključevanje nege) urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. V pošti navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego in telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. Preko elektronske pošte nam lahko tudi posredujete zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen.

 

POTRDILO ZA VSTOP V VRTEC: Za otroke, ki bodo prvič vstopili v vrtec septembra 2021, lahko od 1.6.2021 uredite potrdilo za vstop v vrtec. Potrdilo izda otrokov izbrani zdravnik. Zaradi poletnih odsotnosti nas kontaktirajte pravočasno. V skladu s spodaj opisano zakonsko podlago morajo biti otroci pred vstopom v vrtec cepljenji proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, razem izjem. V primeru nespremenjenega zdravstvenega stanja otroka se potrdilo izdaja le enkrat. Ob menjavi skupine ali enote vrtca se že izdano potrdilo prenese na novo lokacijo. Za izdajo potrdila se je potrebno pravočasno dogovoriti po telefonu, preko e-pošte ali po pošti. Potrebujemo podatek o enoti vrtca in datumu vstopa v vrtec.

POMEMBNO: V Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih, ki je stopil v veljavo 6.3.2021, je v 51.a členu navedeno, da se vključitev necepljenega otroka v javni vrtec in javno sofinanciran program zasebnega vrtca zavrne, če iz potrdila pediatra o zdravstvenem stanju otroka izhaja, da ta ni bil cepljen proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, pa za to ne obstajajo zdravstveni razlogi za opustitev cepljenja. Glede na navedbe ministrstva za zdravje mora pediater na potrdilo jasno navesti podatek o tem, ali je bil otrok cepljen proti ošpicam, mumpsu in rdečkam ali ne in se lahko vključi v vrtec ali ne. Če otrok ni bil cepljen in za to ne obstajajo zdravstveni razlogi, pediater na potrdilo zapiše, da otrok ni bil cepljen v skladu z omenjenim Zakonom o nalezljivih boleznih in za to ne obstajajo zdravstveni razlogi, zato se ne more vključiti v vrtec.

 

ZDRAVNIŠKO POTRDILO O PREBOLELI BOLEZNI COVID-19:

  • Na portalu zVEM lahko natisnete izvid brisa na covid-19, za kar potrebujete digitalno potrdilo. S podatki otrok, mlajših od 15 let, preko portala zVEM upravljata starša (oče in mati) s svojim digitalnim potrdilom. Navedeno je uraden dokument in v tem primeru dodatnih potrdil ne potrebujete.
  • Izdaja potrdila s strani osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, za katero je v ZD Ljubljana skladno z veljavnim Cenikom za izdajo spričeval, potrdil in mnenj, potrebno plačilo v znesku 15,00 EUR.
banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.