V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

MARIJA KRSTIĆ, dr.med.spec.
SABINA JERŠIN, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: 01/2004-662
E-naslov: narocanje.ped.marija.krstic@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 13:00-19:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Obvestilo zdravnika:

OBVESTILO ZDRAVNICE: ZARADI NADOMEŠČANJA ODSOTNE ZDRAVNICE SMO ZAKLJUČILI Z OPREDELJEVANJEM NOVIH PACIENTOV. Z OPREDELJEVANJEM BOMO NADALJEVALI SPOMLADI NASLEDNJE LETO (MAREC 2023). HVALA ZA RAZUMEVANJE.

CEPLJENJE PROTI GRIPI 2022/2023: Od začetka novembra 2022 v naši ambulanti poteka cepljenje otrok proti gripi. Za termin nas lahko pokličete ali kontaktirate po emailu. Cepljenje je posebej svetovano otrokom s kroničnimi boleznimi.

SPREMEMBA URNIKA:   /

ODSOTNOSTI ZDRAVNICE:  OD 30.11.2022 DO NADALJNEGA.

NAROČANJE NA PREGLED:

*** Ker obstaja možnost, da pride do napake pri pošiljanju elektronske pošte, in da vašo pošto dobi zdravnica, ki NI zaposlena v Zdravstvenem varstvu šolskih otrok in mladine ZD Vič, prosimo bodite pozorni. Vsa sporočila, ki so namenjena nam pošiljajte izključno na: narocanje.ped.marija.krstic@zd-lj.si ***

* po e-poštinarocanje.ped.marija.krstic@zd-lj.si

po telefonu: 01/2004-662 v ordinacijskem času ambulante

osebno: v ordinacijskem času ambulante

po pošti: ZD Vič, ZVŠOM, ambulanta dr Marija Krstić, Šestova ulica 10, 1000 Ljubljana

V času sistematskih pregledov - ponedeljek in sreda med 8. in 12. uro za nujna stanja pokličite nadomestne zdravnice v ambulantah šolskega dispanzerja - urniki so dostopni na spletni strani ZD VIČ.

Pri obravnavi imajo prednost otroci, ki so naročeni. IZJEMA so nujna stanja, ki so obravnavana prednostno. Nenaročeni otroci se obravnavajo glede na triažni protokol. V kolikor pregled ni nujen, nenaročeni počakajo, da pridejo na vrsto ali se z medicinsko sestro dogovorijo za termin pregleda

V nočnem času, preko vikenda in na praznične dni poteka dežurna služba za otroke na Metelkovi 9. Tudi v tem primeru se posvetujte z dežurnim zdravnikom -  tel. 01 47 23 88V primeru življenjske ogroženosti pokličite112

Cepljenje otrok: V naši ambulanti vsa cepljenja izvajamo najkasneje do 14 ure. V popoldanskem času NE cepimo.

ADMINISTRATIVNE STORITVE:

* predpis receptov za stalno terapijo - sporočite vsaj en teden preden otrok ostane brez zdravil,

* napotnice za kontrolne preglede - preverite veljavnost napotnice, ki piše na zadnjem izvidu ter nam posredujte zadnji izvid pregleda,

* naročilnice za medicinske pripomočke - novo lahko napišemo največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe,

* zaključevanje nege - sporočite nam točne datume (od-do) ter število ur (za dneve, ko ne potrebujete nadomestila za poln delovnik),

* nadomestilo za spremstvo - če potrebujete nadomestilo za spremstvo otroka, poskrbite za potrdilo zdravstvene organizacije, kjer je bil otrok pregledan. Izvid lahko nadomesti potrdilo, če na njem piše, da prihaja v spremstvu osebe, ki uveljavlja pravico do nadomestila. Nadomestilo za spremstvo otroka izdajamo po urah in pripada do 15. leta starosti otroka, izjemoma po 15.letu.

Vse administrativne storitve lahko uredite po e-pošti ali po telefonu. Na poslano e-pošto vam bomo odgovorili najkasneje v treh delovneh dneh.

Ko otrok zboli in potrebujete nego, prosimo obvestite nas najkasneje v roku treh dneh od dneva, ko ste z otrokom ostali doma (po telefonu ali elektronski pošti - navedite ime in priimek otroka, datum rojstva, ter ime in priimek in številko zdravstvene kartice osebe, ki bo doma z otrokom).  Za več kot tri dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS.

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.