V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

LIDIA RAHNE, dr.dent.med.spec.
MARJETA ŽIBERT, zobozdrav.asist.
Dejavnost: SPECIALISTIČNA AMBULANTA ZA OTROŠKO IN PREVENTIVNO ZOBOZDRAVSTVO (PEDONTOLOG)
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: (01) 5815-266
E-naslov: narocanje.lidia.rahne@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 06:30-13:00
SREDA 06:30-13:00
ČETRTEK 13:00-19:30
PETEK 06:30-13:00

Obvestilo zdravnika:

 
 Spoštovani!

   Protokol prihoda v Zdravstveni dom

 • V ZD pridite TOČNO - ob dogovorjenem terminu, ne hodite prej, niti ne zamujajte.

 • Vstop v ZD je omogočen le zdravim osebam, brez simptomov COVID-19 in prehladnih obolenj.

 • Pred vstopom v ZD si nadenite zaščitno masko čez usta in nos. Maske za mlajše otroke od 6 let niso obvezne, so pa priporočene.

 • Na vhodu v ZD so pripravljena sredstva za čiščenje in razkuževanje rok. Prosimo, da jih uporabite, ko vstopite v prostore naše ustanove in ordinacije.

 • V čakalnici bo poskrbljeno za dovolj prostora, da boste lahko ohranili primerno razdaljo do morebitnega čakajočega.

 • Pred vstopom v ambulanto boste naprošeni, da izpolnite vprašalnik o zdravju.

 • Vstopanje v ordinacijo je mogoče le posamično, ob dogovorjenem terminu in samo naročenim.

 • Preden nas obiščete, poskrbite za brezhibno ustno higieno - s tem zmanjšate količino nepotrebnih mikrobov v ustni votlini, tako zaščitite sebe in druge.


Zaradi novega načina dela boste stik z nami najlažje vzpostavili preko e-pošte. Prosimo vas, da nam kakršnokoli vprašanje ali težavo sporočite na e-pošto za elektronsko naročanje (narocanje.lidia.rahne@zd-lj.si).

Na telefon bomo dosegljivi:

v dopoldanski izmeni od 6.30 - 7.30 ure in od 12.00 - 13.00 ure,

v popoldanski izmeni od 13.00 - 14.00 ure in od 18.30 - 19.30 ure.

Nujna stanja:

 • močan zobobol (nevzdržna huda stalna bolečina, ki traja več kot 24 ur in analgetik ne pomaga);

 • akutna infekcija vnetje, ki se kaže kot: oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura);

 • močnejša krvavitev po oralno kirurškem posegu, ki se sama ne ustavi po določenem času;

 • poškodbe (poškodba v področju zgornje in spodnje čeljusti oz. ustne votline).

V primeru nujnega stanja pokličite nas ali informatorja v enoti ZD Šiška (01/581-52-00), ki vam bo podal nadaljnja navodila.

V primeru urgentne situacije se izven našega delovnega časa ob delovnikih (med 7:00 in 19:00) obrnite na nadomestnega (sprejemnega) zobozdravnika v enoti. Ob sobotah, nedeljah in praznikih (med 8:00 in 12:00) pa pokličite zobozdravstveno nujno medicinsko pomoč na telefonsko številko 01 4723 718 in se pred prihodom posvetujte s triažnim zobozdravnikom. V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličite 112.

 

NAROČANJE: V kolikor se želite na 1. pregled z napotnico naročiti v času našega dopusta vas prosimo da pri tem uporabite spletni portal. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da vam bo napotnica potekla preden bomo uspeli odgovoriti na vaš mail oz. pošto.

ČAKALNE DOBE ZA PRVI PREGLED Z NAPOTNICO: (čakalne dobe so okvirne - točne čakalne dobe si lahko ogledate na portalu e-zdravje): 

 

STOPNJA NUNOSTI:

zelo hitro: 7 dni

       hitro: 17 dni

     redno: 27 dni

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.