Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

efpc_slo

Urnik

ALENKA RUS, dr.med.spec.
MATEJA TRNOVEC, dipl.bab.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA BEŽIGRAD, KRŽIČEVA UL. 10
Telefon: (01) 3003-393 , informator:, 3003 - 300
Naslov za naročanje: https://portal.zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

V PETKIH IZMENIČNO PO RAZPOREDU, OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH DELA AMBULANTA ZA URGENTNE PRIMERE V ZD CENTER, METELKOVA 9.

Obvestilo zdravnika:


 

NAROČANJE NA PREGLED:

  • po telefonu: celoten ordinacijski čas, 01 3003 393.

  • po pošti: ZD Ljubljana-enota Bežigrad, naslov: Kržičeva 10, 1000 Ljubljana, s pripisom za ambulanto Alenka Rus, dr.med.spec.

  • osebno: celoten ordinacijski čas.

  NAROČENI IN NUJNI PACIENTI IMAJO  PRI OBRAVNAVI PREDNOST.

NOVO

Spoštovani,

 v pediatričnih ambulantah  ZD Ljubljana smo prešli na nov, varnejši način elektronske komunikacije s pacienti preko portala, ki je nadomestil dosedanjo elektronsko pošto. Za dostop do portala je potrebna REGISTRACIJA. Več informacij o registraciji je na https://www.zd-lj.si/ - gumb Portal za paciente ali se po telefonu obrnite na ambulanto.

Po telefonu smo še vedno dosegljivi vsak delovni dan v ordinacijskem  času ambulante. 

 V primeru življenske ogroženosti pokličite 112 .

 

PORTAL AMBULANTE JE NAMENJEN  ADMINISTRATIVNIM STORITVAM (NAROČANJE  STALNIH RECEPTOV, NAPOTNIC ZA KONTROLNE SPECIALISTIČNE  PREGLEDE, ZDRAVNIŠKIH POTRDIL IN DRUGIH OBRAZCEV, UREJANJU BOLNIŠKEGA STALEŽA IN (PRE)NAROČANJU NA PREVENTIVNE PREGLEDE IN CEPLJENJA. ELEKTRONSKO NA DALJAVO NE MOREMO OPRAVLJATI ZDRAVSTVENIH OBRAVNAV IN DALJŠIH ZDRAVSTVENIH POSVETOV. POSLANIH FOTOGRAFIJ NE BOMO OBRAVNAVALI, RAZEN, ČE SE BOMO PO TELEFONU PREDHODNO  DOGOVORILI DRUGAČE. V  SPOROČILIH  BODITE KRATKI, VEDNO NAVEDITE TOČNE OTROKOVE PODATKE (IME IN PRIIMEK IN DATUM ROJSTVA). ODGOVORILI VAM BOMO V ROKU TREH DELOVNIH DNI.

Vljudno prosimo, da počakate na odgovor in nas za odgovor ne kličete po telefonu.

 

OBVESTILO AMBULANTE:

ZA DOLOČENA ZDRAVSTVENA STANJA LAHKO NAVODILA POIŠČETE NA SPODAJ NAVEDENIH POVEZAVAH:

SPLOŠNE UPORABNE VSEBINE najdete na povezavi: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=categories&layout=zdlj:article&id=252&Itemid=2759&lang=sl

UPORABNE VSEBINE ZA STARŠE najdete na povezavi: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=categories&layout=zdlj:article&id=252&Itemid=2759&lang=sl

Povezava do mreže virov pomoči za duševno zdravje otrok in mladostnikov:https://www.zadusevnozdravje.si/kam-po-pomoc/mreza-virov-pomoci/

PRIPOROČAMO ŠE SPODNJE SPLETNE VSEBINE ZA STARŠE:

https://www.cepljenje.info/

https://zdaj.net/novorojencek-in-dojencek/nega-in-sodelovanje-z-dojenckom/pravilno-rokovanje-z-dojenckom/ 

 http://www.logopedskikoticek.si/category/govorno-jezikovni-razvoj/

https://www.lahkonocnice.si/na-obisku/logopedske-pravljice?gclid=CjwKCAjwo9unBhBTEiwAipC11wN24AOlQe75TIsLV7ZjubpN83t7mla4sCww9fVc3aSk38RHOjthcBoCmDMQAvD_BwE

: #to sem jaz, na kateri so dostopne informacije o raznoraznih psihičnih težavah s katerimi se soočajo najstniki (slaba samopodoba, tesnoba,ipd). Na tej strani pa je dostopna  tudi knjižica v pdf: Brošura #ToSemJaz - Page 1 (editiondigital.com)

https://www.youtube.com/playlist?list=PL_l4B3ijLMzgNBgzBM6CWsZ7F42ECYwms 

 

POVEZAVA ZA NAROČANJE V LABORATORIJ ZD BEŽIGRAD: https://narocanja.zd-lj.si/238

ODSOTNOSTI:  V mesecu juliju ambulanta ne dela v času od 8.7.2024 do 12.7.2024. V primeru odsotnosti zdravnika je nadomeščanje za nujne primere  urejeno v dopoldanskem turnusu, tel.št. 01 3003 307. V času več kot tridnevne zaporedne odsotnosti boste na Portalu preusmerjeni na nadomestno ambulanto. V kolikor gre za nenujno zadevo vas prosimo, da s sporočilom počakate do končane odsotnosti. V nujnih primerih se obrnite na nadomestnega zdravnika ( tel. št. 3003 307), za nenujne zadeve pa nam sporočilo pošljite po končani predvideni odsotnosti.

POSEBNO OBVESTILO: V mesecu juliju dela ambulanta v petek 19.7.2024 popoldan. V četrtek 25.7.2024 dela ambulanta izjemoma popoldan.

ORGANIZACIJA DELA:

Preko telefona smo najlažje dosegljivi v dopoldanskem času od 7.00 do 8.00 ure in od 12.00 do 13.00 ure, v popoldanskem času od 13.00 do 14.00 ure in od 18.00 do  19.00 ure.

 

UREJANJE ADMINISTRATIVNIH ZADEV:

Potrdila in druge listine ...-naročite jih lahko osebno, po telefonu (samo v ordinacijskem času) ali preko Portala. Listine lahko prevzamete isti dan od 12.00 do 13.00 ure v dopoldanskem času in od 18.00  do 19.00 ure v popoldanskem času ali kadarkoli kasneje od 7.00 do 19.00 ure. Napotnice in recepti so elektronski in jih ni potrebno prevzeti.

Urejanje bolniškega staleža za nego: Bolniški listi so elektronski, vendar je za bolniško  zaradi nege otroka, še vedno potrebno podpisati izjavo o delovnih obveznostih obeh strašev. Za podpis se oglasite  osebno v ambulanti  v ordinacijskem času, kjer boste omenjeno listino podpisali samo enkrat. Kasneje bo ponoven podpis potreben samo še v primeru sprememb delovnega statusa osebe, ki uveljavlja pravico do nege bolnega otroka. O vseh spremembah ste nas dolžni obvestiti sami, kar je navedeno tudi v listini. Izjave podpišeta oba  starša. El. bolniške liste bomo pripravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan  do konca ordinacijskega časa. Svetujemo vam, da bolniško uredite čimprej po njenem zaključku.

NUJNO IN ZELO POMEMBNO: V PRIMERU  UREJANJA BOLNIŠKE ZA NEGO OTROKA VEDNO NAPIŠITE TOČNE DATUME ODSOTNOSTI OD KDAJ-DO KDAJ IN PODATKE STARŠA,  KI POTREBUJE NEGO. LE TAKO BOMO EL. BOLNIŠKE LISTE LAHKO IZPOLNILI PRAVILNO.

Recepti: Recepti so elektronski, papirnati le izjemoma. Predpisana zdravila bodo sedaj zapisana na otrokovi kartici, s katero jih boste tudi prevzeli v lekarni. Izjemoma lahko predpis zdravil opravimo po vašem predhodnem naročilu (telefon, osebno, preko Portala ali po pošti) brez kartice, vendar le v primerih, ko gre za stalno, dolgotrajno, kronično terapijo ali terapijo po dogovoru. Predpis zdravil bomo opravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan do konca ordinacijskega časa. Dokler zdravilo ni predpisano, ga v lekarni ne morete prevzeti.

PNMP (pediatrična nujna medicinska pomoč) Pred obiskom dežurne službe se posvetujte na tel. številko PNMP 01  555 2222 in upoštevajte navodila zdravstvenega osebja. Nujna medicinska pomoč pomeni izvajanje nujnih ukrepov zdravnika in njegove ekipe pri osebi, ki je zaradi bolezni ali poškodbe neposredno življenjsko ogrožena oz. pri kateri bi glede na bolezenske znake v kratkem času lahko prišlo do takšne ogroženosti.
Pravico do pregleda v PNMP imate le v nujnih stanjih. Nujnih storitev ni potrebno plačati. Če storitve niso nujne, so po Pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja plačljive. Pri obravnavi nujne medicinske pomoči ne morete dobiti napotnic za naročene preglede in receptov za zdravila, ki jih redno jemljete, prav tako se ne predpisujejo zdravila, ki so dostopna v prosti prodaji.
 
OBV_217-_Nujna_stanja_v_pediatriji.pdf

Vaša zdravnica.

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.