Skoči do osrednje vsebine

Urnik

ALENKA RUS, dr.med.spec.
MATEJA TRNOVEC, dipl.bab.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA BEŽIGRAD, KRŽIČEVA UL. 10
Telefon: (01) 3003-393 , informator:, 3003 - 300
E-naslov: narocanje.alenka.rus@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 13:00-19:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

V PETKIH PO RAZPOREDU, OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH DELA AMBULANTA ZA URGENTNE PRIMERE V ZD CENTER, METELKOVA 9.

Obvestilo zdravnika:


 NUJNO

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu).

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

 • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa,  zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.

 • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

 • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.

 • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.

 • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke, kirurško masko morate imeti nameščeno ves čas obravnave.

 • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

 • Otroka, ki prihaja na sistematski pregled ali cepljenje naj praviloma spremlja le eden od staršev ( izjema so prvi pregledi novorojenčkov). Tudi v tem primeru morate biti povsem zdravi. O morebitnih zdravstvenih težavah v zadnjih 14. dnevih pred predvidenim pregledom, nas o tem predhodno obvestite.

 

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:

 •  Prebivalci lahko informacije o covidu dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro, kjer vas bodo z odzivnikom usmerili na ustrezne tel. številke.

OBVESTILO AMBULANTE:

ELEKTRONSKI NASLOV AMBULANTE JE NAMENJEN IZKLJUČNO ADMINISTRATIVNIM STORITVAM (NAROČANJE  STALNIH RECEPTOV, NAPOTNIC ZA KONTROLNE SPECIALISTIČNE  PREGLEDE, ZDRAVNIŠKIH POTRDIL IN DRUGIH OBRAZCEV, UREJANJU BOLNIŠKEGA STALEŽA IN (PRE)NAROČANJU NA PREVENTIVNE PREGLEDE IN CEPLJENJA. ELEKTRONSKO NA DALJAVO NE MOREMO OPRAVLJATI ZDRAVSTVENIH OBRAVNAV IN DALJŠIH ZDRAVSTVENIH POSVETOV. POSLANIH FOTOGRAFIJ NE BOMO OBRAVNAVALI, RAZEN, ČE SE BOMO PO TELEFONU PREDHODNO  DOGOVORILI DRUGAČE. V EL. SPOROČILIH  BODITE KRATKI, VEDNO NAVEDITE TOČNE OTROKOVE PODATKE (IME IN PRIIMEK IN DATUM ROJSTVA). ODGOVORILI VAM BOMO V ROKU TREH DELOVNIH DNI.

ZA DOLOČENA ZDRAVSTVENA STANJA LAHKO NAVODILA POIŠČETE NA SPODAJ NAVEDENIH POVEZAVAH. VSE OSTALO  LAHKO UREJATE PREKO TELEFONA  V ORDINACIJSKEM ČASU AMBULANTE.

ZARADI POVEČANEGA ŠTEVILA BOLNIH OTROK, JE TUDI EL. SPOROČIL ZELO VELIKO, ZATO VAS PROSIMO ZA STRPNOST IN RAZUMEVANJE.

V PRIMERU ŽIVLJENSKE OGORŽENOSTI TAKOJ POKLIČITE 112

SPLOŠNE UPORABNE VSEBINE najdete na povezavi: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=categories&layout=zdlj:article&id=252&Itemid=2759&lang=sl

UPORABNE VSEBINE ZA STARŠE najdete na povezavi: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=categories&layout=zdlj:article&id=252&Itemid=2759&lang=sl

HVALA ZA RAZUMEVANJE

 

CEPLJENJA IN SISTEMATSKI PREGLEDI  POTEKAJO PO  URNIKU. VHOD ZA ZDRAVE OTROKE JE LOČEN OD VHODA ZA BOLNE. ZARADI PREPREČEVANJA ŠIRJENJA OKUŽBE Z NOVIM KORONAVIRUSOM BO VHOD ZA ZDRAVE IN LOČEN VHOD ZA BOLNE  ZAKLENJEN. PROSIMO, DA POZVONITE, LAHKO PA NAS POKLIČETE TUDI PO TELEFONU NA ŠT. 3003 393 ALI 3003 307.

 

 

LINK ZA NAROČANJE V LABORATORIJ ZD BEŽIGRAD: https://narocanja.zd-lj.si/238

 

Spoštovani starši!

Če ima vaš otrok vročino 38°C IN znake akutne okužbe dihal (smrkanje, kašljanje)   ALI bil v tesnem stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo z novim koronavirusom, PROSIMO, DA OSTANETE Z OTROKOM DOMA in POKLIČETE PO TELEFONU njegovega izbranega ali nadomestnega zdravnika, da boste prejeli nadaljnja navodila.

Zdravljene okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

 1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti prodaji).
 2. Otrok na pije dovolj tekočine.
 3. Otrok naj počiva.
 4. Po potrebi se po telefonu posvetujte z med. osebjem.

 

ODSOTNOSTI- V času od 30.1.2023 do 3.2.2023 sem odsotna. Dne 14.2. 2023 dela ambulanta od 15.30 ure dalje. V primeru odsotnosti zdravnika je nadomeščanje za nujne primere  urejeno v mojem turnusu, tel.št. 01 3003 307. V času odsotnosti na el. pošto ne odgovarjamo. V nujnih primerih se obrnite na nadomestnega zdravnika, za nenujne zadeve pa nam sporočilo pošljite ponovno. Nadomestni zdravnik je zdravnik, ki je prisoten v običajnem turnusu naše ambulante, tel.št. 3003 307. V primeru, ko je izbrani zdravnik odsoten v petek ali na dan pred praznikom, je nadomeščanje vedno  samo v dopoldanskem času. 

POSEBNO OBVESTILO:

ORGANIZACIJA DELA:

Preko telefona smo najlažje dosegljivi v dopoldanskem času od 7.00 do 8.00 ure in od 12.00 do 13.00 ure, v popoldanskem času od 13.00 do 14.00 ure in od 18.00 do  19.00 ure. Zaradi povečanega števila bolnih otrok je povečano tudi število telefonskih klicev.

Posvetovalnica , sistematski pregledi in cepljenja: od 7.15 - 9.45  v dopoldanskem času, ter od 16.00 - 18.30 (razen ob petkih) v popoldanskem času.

Kontrolni pregledi: od 10.00-11.00 v dopoldanskem času, ter od 13.15 - 14.30 v popoldanskem času.

NAROČANJE: Paciente prosimo, da se na preglede naročate po telefonu na tel št.01 3003 393. Naročanje je možno izključno v ordinacijskem času izbranega zdravnika, najbolje v času, ki je namenjen bolnim otrokom. Tako se boste predvidoma izognili predolgemu čakanju v čakalnici. V času opravljanja sistematskih pregledov in cepljenj, smo po telefonu slabše dosegljivi, zato vas prosimo za razumevanje. Priporočamo vam, da pokličete na začetku ali proti koncu delovnega časa.  Naročeni pacienti in NUJNI PRIMERI imajo prednost pred nenaročenimi.

UREJANJE ADMINISTRATIVNIH ZADEV:

Napotnice,potrdila,...-naročite jih lahko kadarkoli v ordinacijskem času ambulante (osebno, po telefonu ali el. pošti). Listine lahko prevzamete isti dan od 12.00 do 13.00 ure v dopoldanskem času in od 18.00  do 19.00 ure v popoldanskem času. Napotnice za predvidene kontrolne preglede so elektronske in jih ni potrebno prevzeti.

Urejanje bolniškega staleža za nego: Bolniški listi so elektronski, vendar je za bolniško  zaradi nege otroka, še vedno potrebno podpisati izjavo o delovnih obveznostih obeh strašev. Za podpis se oglasite  osebno v ambulanti  v ordinacijskem času. Od 2.3.2020 dalje boste omenjeno listino podpisali samo enkrat. Kasneje bo podpis potreben samo še v primeru sprememb delovnega statusa osebe, ki uveljavlja pravico do nege bolnega otroka. O vseh spremembah ste nas dolžni obvestiti sami, kar je navedeno tudi v listini. Priporočljivo je, da izjavo  podpišeta oba  starša. El. bolniške liste bomo pripravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan  do konca ordinacijskega časa. Svetujemo vam, da bolniško uredite čimprej po njenem zaključku.

NUJNO IN ZELO POMEMBNO: V PRIMERU EL. UREJANJA BOLNIŠKE ZA NEGO OTROKA VEDNO NAPIŠITE TOČNE OTROKOVE PODATKE (IME, PRIIMEK IN DATUM ROJSTVA), TOČNE DATUME ODSOTNOSTI OD KDAJ-DO KDAJ IN PODATKE STARŠA,  KI POTREBUJE NEGO. LE TAKO BOMO EL. BOLNIŠKE LISTE LAHKO IZPOLNILI PRAVILNO.

Recepti: Recepti so elektronski, papirnati le izjemoma. Predpisana zdravila bodo sedaj zapisana na otrokovi kartici, s katero jih boste tudi prevzeli v lekarni. Izjemoma lahko predpis zdravil opravimo po vašem predhodnem naročilu (telefon, el. pošta...) brez kartice, vendar le v primerih, ko gre za stalno, dolgotrajno, kronično terapijo ali terapijo po dogovoru. Predpis zdravil bomo opravili kolikor hitro bo mogoče, vsekakor pa isti dan do konca ordinacijskega časa. Dokler zdravilo ni predpisano, ga v lekarni ne morete prevzeti.

Pacienti si na portalu zVEM lahko natisnete izvid brisa na covid-19, za kar potrebujete  digitalno potrdilo. Navedeno je uraden dokument in v tem primeru dodatnih potrdil ne potrebujete.

Izdaja potrdila s strani osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, za katero je v ZD Ljubljana skladno z veljavnim Cenikom za izdajo spričeval, potrdil in mnenj, potrebno plačilo v znesku 15,00 EUR.

 

Vaša zdravnica.

 

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.