V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

BARBARA LOBE, dr.med.
DARJA BERLIČ, viš.med.ses.
ALENKA MALOVRH, ZT
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: (01) 5815-284
E-naslov: narocanje.barbara.lobe@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-14:00
TOREK 12:30-19:30
SREDA 07:00-14:00
ČETRTEK 07:00-14:00
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO, SOBOTA DEŽURSTVO PO RAZPOREDU V ZD CENTER,METELKOVA 9

Obvestilo zdravnika:

SPOŠTOVANI STARŠI IN OTROCI!

 

Zaradi epidemije poteka obravnava bolnikov nekoliko drugače, zato vas prosimo za razumevanje in strpnost.

Pregled bolnega otroka in mladostnika je možen samo na podlagi predhodnega posveta in naročanja po telefonu ali elektronski pošti. Zdravnik bo glede na zdravstvene težave presodil ali se obravnava izvede po e- pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

NAROČANJE: 

e- mail:

narocanje.barbara.lobe@zd-lj.si

telefon:

01 5815 284

V ČASU ODSOTNOSTI JE MAIL ZA NAROČANJE NEAKTIVEN, V PRIMERU, DA NUJNO POTREBUJETE PREGLED ALI POSVET POKLIČITE TRIAŽNO SESTRO NA  01 5815 284

 

POMEMBNO OBVESTILO:

- vstop v zdravstveni dom je omejen in poteka izključno preko triaže na vhodu po predhodnem naročilu ( preko telefona ali elektronske pošte)

- v primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID- 19, vas bo osebni zdravnik že  po telefonu preusmeril na odvzem brisa in/ ali v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano

- za pregled na PNMP pokličite  na tel. št. 01 47 23 88 in se pred prihodom posvetuje z dežurnim zdravnikom

- v primeru življenjske ogroženosti pokličite takoj 112

- v prostorih zdravstvenega doma vzdržujte razdaljo 1,5 do 2 m in imejte ves čas pravilno nameščene masko, ob vhodu razkužite roke

- vse administrativne storitve (izdaja receptov za kronične terapije, naročilnice za medicinsko tehnične pripomočke, urejanje bolniškega staleža ipd.), se izvaja na daljavo (telefon, e-pošta), zato za navedeno, prosimo, kontaktirajte vašega osebnega/nadomestnega na telefonsko številko

                01 58 15 284.

Triažna sestra bo klic prevezala k zdravniku, ki bo dosegljiv za zdravstvene nasvete.

Triažni sestri je potrebno povedati * ime in priimek otroka, *kdo je izbrani zdravnik in *številko kartoteke oz. v katero šolo hodi. Zdravnik bo z vami govoril, ko dobi zdravstveni karton.

Osnovna preventivna PRAVILA:

* Izogibajte se tesnih stikov z ljudmi, razdalja 2m

* Higiena rok

* Upoštevajte pravila higiene kašlja in nedotikanja oči, nosa in ust z rokami

Zavedamo se, da so navedeni ukrepi in trenutna organizacija dela za vas, paciente, neprijetni, vendar so nujno potrebni v trenutnih epidemioloških razmerah.

                                                           

Zdravljenje okužbe z novim koronavirusom:

Pri okužbi z novim koronavirusom ZDRAVIMO LE SIMPTOME BOLEZNI.

  1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke - dostopno v lekarni v prosti proda. Za večje otroke so primerne tablete, Lekadol, Dalerone).

  2. Oboleli naj pije dovolj tekočine.

  3. Oboleli naj počiva.

  4. Po potrebi se po telefonu posvetujte z medicinskim osebjem

Posimo za sodelovanje in upoštevanje navodil. Sproti vas bomo obveščali.

 

 

Vaša zdravnica Barbara Lobe

 

 

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.