V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

KARMEN TOMAŽIČ, dr.med.spec.
LEJA ČEH, sms
KATRIN ORAŽEM, dipl.bab.
MIRJAM LEBER, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: (01) 2004-562
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/54
E-naslov: narocanje.karmen.tomazic@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 13:00-19:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

AKTUALNO: CEPLJENJE PROTI GRIPI: Pri otrocih do 2. leta starosti ima gripa pogosto težji potek. Gripo pri otrocih učinkovito preprečujemo s cepljenjem. Cepimo otroke od dopolnjenega 6. meseca starosti, pri mlajših od 6 mesecev svetujemo cepljenje družinskih članov, ki s tem posredno zaščitijo dojenčka. Cepljenje otrok poteka od začetka novembra 2022, za termin cepljenja nas kontaktirajte po telefonu ali e-pošti. Cepljenje proti gripi je posebej svetovano mlajšim od dveh let in otrokom s kroničnimi boleznimi.

SPREMEMBA URNIKA: /

V času odsotnosti nadomeščajo ostale prisotne zdravnice. Pokličite na tel. 01 200 45 00 ali 01 200 45 14

NAROČANJE na pregled:

  • PO TELEFONU - v ordinacijskem času
  • ELEKTRONSKO PO E-POŠTI -  narocanje.karmen.tomazic@zd-lj.si 
  • PO POŠTI - ZD Vič, ZVPO, ambulanta dr. Tomažič, Šestova 10, 1000 Ljubljana
  • ELEKTRONSKO  preko spletnega naročanja: https://narocanja.zd-lj.si/54/- TRENUTNO NI MOŽNO
  • OSEBNO v ordinacijskem času 

VELJAVNOST NAPOTNICE ZA SPECIALISTIČNE PREGLEDE: Veljavnost napotnice je napisana na izvidu specialističnega pregleda in vidna v sistemu zVEM (za otroka do starosti 15 let jo lahko preverijo starši, otroci starejši od 15 let jo lahko preverijo sami). V primeru, da je specialist podaljšal napotnico, je datum podaljšanja veljavnosti napotnice viden v sistemu zVEM, na izvidu opravljenega specialističnega pregleda pa ne.  

ADMINISTRATIVNE STORITVE: Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke in zaključevanje nege, urejajte pri izbranem zdravniku po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če otrok zboli in potrebujete nego, o tem takoj obvestite ambulanto izbranega zdravnika po e-pošti. Ob tem navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego in telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.Če želite posredovati otrokovo zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen, jo prav tako pošljite po e-pošti. 

PREGLEDI BOLNIH OTROK: Če otrok zboli, se v ordinacijskem času  ambulante posvetujete z medicinskim osebjem po telefonu. Zdravnik bo glede na otrokovo zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Ne prihajajte nenaročeni. V nočnem času, preko vikenda in na praznične dni poteka dežurna služba za otroke na Metelkovi 9. Tudi pred obiskom dežurne službe se posvetujte z dežurnim zdravnikom -  tel. 01 47 23 88, primeru življenjske ogroženosti pokličite112. Ves čas obravnave imate nameščeno obrazno masko, prav tako tudi otrok, ki je streši od 6 let. 

Na spletni strani ZDL so objavljena Navodila za starše (klik) S klikom na ikono Pediatrija se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju, ki vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka. 

PREGLEDI ZDRAVIH OTROK - SISTEMATIČNI PREGLEDI in CEPLJENJA:Za sistematične preglede vas bomo kontaktirali po telefonu.

POTRDILO ZA VSTOP V VRTEC:  Potrdilo izda otrokov izbrani zdravnik. V skladu z zakonsko podlago morajo biti otroci pred vstopom v vrtec cepljeni proti ošpicam, mumpsu in rdečkam. Če je otrok že opravil cepljenje proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, potrebujemo le podatek o enoti vrtca in datumu vstopa v vrtec. Če otrok še ni bil cepljen proti ošpicam mumpsu in rdečkam, je potreben pregled in cepljenje. Ob menjavi skupine ali enote vrtca se že izdano potrdilo prenese na novo lokacijo. 

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.