NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

ALJA KRAIGHER BRUMEN, dr.dent.med.
JELKA VELUŠČEK, zobozdrav.asist.
Dejavnost: ZOBOZDRAVSTVENO VARSTVO OTROK IN MLADINE
Lokacija: OŠ KOSEZE, LEDARSKA UL. 23
Telefon: 01/51-85-015
E-naslov: narocanje.alja.kraigher-brumen@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:00-19:00
TOREK 07:00-13:3012:00-19:00
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30

Opomba:

TOREK IZMENIČNO

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani,
zaradi več kot dvomesečne spomladanske prekinitve rednega dela in novih postopkov obravnave skladno s sprejetimi strokovnimi smernicami in zagotavljanja varnosti pred okužbo, je naše delo drugačno in okrnjeno. 


Zaradi novega načina dela boste stik z nami najlažje vzpostavili preko e-pošte za naročanje. Prosimo vas, da nam kakršnokoli vprašanje ali težavo sporočite na elektronski naslov narocanje.alja.kraigher-brumen@zd-lj.si, po telefonu bomo težje dosegljivi, saj smo ves čas dela oblečeni v zaščitno opremo.

Na telefon bomo dosegljivi prvo in zadnjo uro ordinacijskega časa (razpored je objavljen na našem urniku).

Zobozdravstvena obravnava je možna le za naročene, zdrave paciente brez prehladnih obolenj in drugih znakov in simptomov za COVID-19 ter ob točno določenem terminu.
Pred obiskom pri nas je potrebno izpolniti poseben vprašalnik. Na spodnji povezavi ga lahko natisnete, izpolnite in podpišete tudi sami ter ga najkasneje en dan pred terminom posredujete na našo e-pošto za naročanje. Brez izpolnjenega in podpisanega vprašalnika vstop v šolo ni dovoljen.

Vprašalnik o zdravstvenem stanju pacienta pred zdravstveno obravnavo v času COVID

V primeru, da se zdravstveno stanje naročenega pacienta (ali spremljevalca) poslabša, nas čimprej obvestite, da se dogovorimo za nov termin.

Preden nas obiščete, je potrebno poskrbeti za brezhibno ustno higieno.

Vstopanje v šolo ter v ordinacijo bo mogoče le naročenim, posamično in ob točno določenem terminu.

V ordinacijo vas bo pospremila zobna asistentka, saj bo vhod v šolo zaklenjen. Prosimo vas, da pred vhod pridete 5 minut pred predvidenim terminom. Svetujemo, da imate s seboj mobilni telefon, da nas lahko pokličete, ko boste pred vrati. Pred vstopom v šolo si nadenite zaščitno masko čez usta in nos. Ne snemajte je, dokler se ne usedete na zobozdravniški stol. Na vhodu bo poskrbljeno za razkuževanje rok. V prostorih šole upoštevajte predpisano osebno varnostno razdaljo 1.5 metra. 
Naročeni otroci in mladostniki naj na termin pridejo sami, spremstvo ene odrasle zdrave osebe je dovoljeno le pri manjših otrocih in osebah, ki potrebujejo spremstvo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in strpnost pri novi organizaciji našega dela.

Nujna stanja:

Tudi nujna zobozdravstvena obravnava brez predhodnega naročanja ni mogoča.

Nujna stanja v zobozdravstvu so:

  • močan zobobol (nevzdržna huda stalna bolečina, ki traja več kot 24 ur in analgetik ne pomaga);
  • akutna infekcija (vnetje, ki se kaže kot: oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura);
  • močnejša krvavitev po oralno kirurškem posegu, ki se sama ne ustavi po določenem času;
  • poškodbe (poškodba v področju zgornje in spodnje  čeljusti oz. ustne votline).

    V primeru nujnega stanja nas pokličite ali nas kontaktirajte preko e.pošte za naročanje. Med tednom izven ordinacijskega časa lahko pokličete na informacije v vam najbližji zdravstveni dom.
    Ob vikendih in praznikih nujno zobozdravstveno pomoč nudimo na Metelkovi 9, med 8. in 13. uro. Obvezno je naročanje na telefonsko številko 01/472-37-18. 

    Ustno zdravje je postalo še pomembnejše - s skrbjo za ustno zdravje poskrbimo za zdravje celega telesa in odpornost organizma. Na spletni strani Zdravniške zbornice Slovenije so na voljo informativne zgibanke in videi, ki nas nagovarjajo k večji skrbi za ustno zdravje. Gradiva so dostopna tukaj https://www.zdravniskazbornica.si/informacije-publikacije-in-analize/ustno-zdravje. Aktivnosti pa tečejo tudi na FB-strani https://www.facebook.com/ustnozdravje/.  
-----------------------------------------
 

Vsako jutro in zvečer, zobke krtači venomer.

Počisti tudi med zobmi - vsak črviček zobne nitke se boji.

Mami, oči, prosim pomagajta mi, da res čisti bodo prav vsi.

Vedno čisti zobki nikoli ne bolijo, ostanejo zdravi in iz ust se smejijo.

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.