V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

MARIJA BURNIK, dr.med.spec.
BARBARA WOLF, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA MOSTE-POLJE, PRVOMAJSKA UL. 5
Telefon: (01) 5844-310 , (01) 5844-200
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/117
E-naslov: narocanje.marija.burnik@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 13:00-19:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

V PETKIH IZMENIČNO (1X MESEČNO POPOLDNE, OSTALO DOPOLDNE)

Obvestilo zdravnika:

SPREMEMBE URNIKA: Do nadaljnega ob torkih DOPOLDNE

ODSOTNOSTI: 29.-30.9., nadomešča dr. Drev Ovnič

OB ODSOTNOSTI ZDRAVNICE SE E-POŠTA NE BERE! Takrat kontaktirajte nadomestno zdravnico.

Po telefonu smo dostopni od 7.00 do 9.00 v dopoldanskem času in od 13.00 do 15.00 v popoldanskem času.

V primeru urgentne situacije se izven našega delovnega časa ob delovnikih (med 7:00 in 19:00) obrnite na nadomestnega (sprejemnega) zdravnika v enoti. V nočnem času od 19:00- 7:00, ob vikendih in praznikih (24 ur) pa pokličite Pediatrično nujno medicinsko pomoč na telefonsko številko 01 47 23 888 in se pred prihodom posvetujte z dežurnim zdravnikom. V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličite 112. O nujnih stanjih si prosim preberite med navodili za starše.

ČE IMA OTROK ZNAKE BOLEZNI IN DOMA POZITIVNI HITRI ANTIGENSKI TEST NA KORONAVIRUS, ga za uradno potrditev okužbe z novim koronavirusom peljite na uradno testiranje s HAGT h kateremukoli izvajalcu. V okviru ZDL poteka testiranje s HAGT na parkirišču Stanežiče, vsak dan od ponedeljka do sobote med 7.00 in 10.00.

V primeru, da otrok sodi v rizično skupino za težje prebolevanje bolezni, ali bo morda potreboval hospitalizacijo, ga bo zdravnica po strokovni presoji naročila na PCR testiranje.

Na spletni strani ZDL lahko pod ikono NAVODILA ZA STARŠE dostopate do različnih navodil. Na spletni strani razvojne ambulante najdete koristne informacije glede razvoja otroka. Prosim, preberite tudi Sporočilo slovenskih pediatrov.

Tukaj in tukaj lahko dostopate do slovenskih smernic za uporabo ekranov pri otrocih.

Na spletni strani ZDL si preberite pomembne informacije o covid-19. Na spletni strani Zdravniške zbornice slovenija pa najdete odgovore na najpogostejša vprašanja glede covid-19.

 

Obravnava otrok se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom. Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

Prosimo, upoštevajte:

Pred vstopom v zdravstveni dom si v primeru prehladnega obolenja namestite kirurško masko, ki jo morate imeti PRAVILNO NAMEŠČENO (pokrivati mora nos in usta) ves čas obravnave in si razkužite roke.

V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve, kot so naročanje receptov, napotnic za kontrolne preglede in naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Veljavnost napotnice je navedena na izvidu specialističnega pregleda oz. je vidna v sistemu zVEM (za otroka do starosti 15 let jo lahko preverijo starši, otroci starejši od 15 let jo lahko preverijo sami).

Pravila komuniciranja z ambulanto po e-pošti:
1. V el. sporočilu navedite otrokovo ime, priimek in številko kartona (oz. datum rojstva, za rojene pred 1.1.2017).

2. Kratko in jedrnato opišite bistvene stvari (kakšne so težave otroka, katere recepte, napotnice oz. delovne naloge potrebujete). Po dogovoru z zdravnico ali sestro, priložite sliko, ki naj bo ostra in povedna.

3. Nujno dopišite še vaše kontaktne podatke (ime, priimek, telefonsko številko)

 Če otrok zboli in potrebujete bolniški stalež, o tem čim prej (prvi delovni dan) obvestite ambulanto po e-pošti oz. po telefonu.

 
LABORATORIJ:

Spoštovani, po prejemu laboratorijskega naročila s strani vašega zdravnika, se za obisk laboratorija lahko samostojno naročite preko spodnjih povezav:

Diagnostični laboratorij Moste:  https://narocanja.zd-lj.si/250
Diagnostični laboratorij Fužine:  https://narocanja.zd-lj.si/251
Diagnostični laboratorij Polje:     https://narocanja.zd-lj.si/245

Pri izbiri ustreznega prostega termina  je potrebno dosledno upoštevati časovne omejitve  opisane v OBVESTILU na vrhu strani.

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.