V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

SAŠA STARC TELIČ, dr.med.spec.
ANDREJA SKUBIC, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: PE ČRNUČE, PRIMOŽIČEVA UL. 2
Telefon: 01/300 33 16 triaža , 01/330 94 18 ambulanta
E-naslov: narocanje.sasa.starc-telic@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:30-19:30
TOREK 07:00-14:00
SREDA 07:00-14:00
ČETRTEK 07:00-14:00
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

Petek - izmenično

Obvestilo zdravnika:

SPOROČILA ZDRAVNICE: PRESELJENI v ZDL BEŽIGRAD!!!!

Spoštovani starši, prosim, da v šole in vrtce hodijo POPOLNOMA zdravi otroci!

PCT sistem : P - prebolevniki, C - cepljeni, T - testirani (HATG): VELJA SAMO ZA ZDRAVE IN OD 15 LETA NAPREJ!

V kolikor pa ste ocenili, da ima Vaš otrok znake okužbe (glavobol, slabo počutje, utrujenost, vročina, zamašen nos, bolečina v ušesih, kašelj, hripavost, bruhanje, driska, bolečina v trebuhu itd.), prosim, da ostane doma pokličete/posredujete e - pošto, da ga naročimo na PCR SarS COV2 testiranje in se zmenimo za ev. nadaljnjo obravnavo, nego za varstvo otroka, ki enemu od staršev pripada do 10 koledarskih dni.

PETEK 24.9. ODSOTNOST

PONEDELJEK 27.9.2021 izjemoma 7-14h

 

SREDE: 8 - 12h SISTEMATIČNI PREVENTIVNI PREGLEDI OTROK IN MLADINE

PETEK POPOLDNE: 15.10.2021

NADOMEŠČANJE:

V primerih odsotnosti me nadomeščajo prisotne zdravnice v šolskem dispanzerju ZD Bežigrad (01 3003 316).

V času odsotnosti zdravnice, se elektronska pošta ne ureja, prosim, da pokličete za nujne storitve na triažni telefon.

 NAROČANJE na pregled ali storitev:

 • elektronsko po e-pošti: narocanje.sasa.starc-telic@zd-lj.si
 • po telefonu: (01) 330 9418 - v dopoldanski izmeni od 7:30 do 8:30h,  ter od 11:30 do 12:30h, v popoldanski izmeni od 13:30 do 15:30h.
 • po pošti: ZDL Bežigrad, ambulanta Saša Starc Telič, dr. med. spec.ped., Kržičeva 10, 1000 Ljubljana

Glede na epidemiološko situacijo potekajo pregledi bolnikov na primarnem nivoju nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled bolnega otroka je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti). Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

 • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.

 • Za pregled v dežurni službi na PNMP pokličite na tel. št. 01 47 23 88 in se pred prihodom posvetujte z dežurnim zdravnikom. V primeru življenjske ogroženosti pokličite takoj 112.

 • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.

 • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke, obvezna je uporaba kirurške maske, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave.

 • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti ali telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež ali nego za otroka, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika.

Vse dobro,

Saša Starc Telič, dr.med.

 

ZDRAVNIŠKO POTRDILO O PREBOLELI BOLEZNI COVID - 19

Na  portalu zVEM si lahko natisnete izvid brisa na covid-19, za kar potrebujete digitalno potrdilo ali SMSPass. Navedeno je uraden dokument in v tem primeru dodatnih potrdil ne potrebujete.

Izdaja potrdila s strani osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, za katero je v ZD Ljubljana skladno z veljavnim cenikom za izdajo spričeval, potrdil in mnenj, potrebno plačilo v znesku 15,00 EUR.

Zdravnik izda potrdilo le v primeru medicinske dokumentacije o preboleli COVID-19 bolezni pred največ 6 meseci. Samo izvid prisotnosti protiteles na SARS-CoV-2  ni zadosten pogoj za izdajo potrdila o preboleli COVID-19 bolezni.

https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=688&Itemid=2775&lang=sl

https://www.gov.si/novice/2021-02-19-dokazovanje-prebolelosti-covid-64352/

CEPLJENJE COVID- 19

Če bi se želeli cepiti proti COVID-19 in stari 12 let ali več, se lahko prijavite na cepljenje preko spletne aplikacije ZVEM, na spodnji povezavi

https://zvem.ezdrav.si/cepljenje

Dodatna pojasnila glede cepljenja so navedena na spodnji povezavi, v primeru nejasnosti ali vprašanj glede cepljenja proti COVID-19, nas prosim kontaktirajte

https://www.nijz.si/sl/najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-glede-cepljenja-proti-covid-19

https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=688&Itemid=2775&lang=sl

POTRDILO O CEPLJENJU PROTI COVID-19

Vsi pacienti na lokaciji cepljenja neposredno po cepljenju prejmejo brezplačno potrdilo/kartonček o cepljenju, na katerem je zapisan termin cepljenja z obema odmerkoma cepiva, vrsta cepiva in serija cepiva. Na dnu je tudi zapis, da potrdilo o cepljenju služi kot dokazilo o opravljenem cepljenju.

V kolikor pacient želi potrdilo o opravljenem cepljenju iz baze eRCO (gre za potrdilo v slovenskem in angleškem/italijanskem/madžarskem jeziku), je le-to dostopno vsem osebam na Portalu zVEM (Potrdilo o cepljenju - Portal zVEM) s pomočjo digitalnega potrdila ali SMSPass-a.

Izdaja potrdila o opravljenem cepljenju iz baze eRCO s strani osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, za katero je v ZD Ljubljana skladno z veljavnim Cenikom za izdajo spričeval, potrdil in mnenj, potrebno plačilo v znesku 15,00 EUR.

 

KORONAVIRUS NAVODILA ZA UKREPANJE DOSTOPNA NA SPLETNI STRANI NIJZ:

 • Navodila za osebo s potrjeno okužbo s SARS-CoV-2 v domači izolaciji
 • Navodila osebam, ki so bile izpostavljene okužbi s SARS-Cov-2
 • Navodilo za karanteno na domu
 • TELEFON ZA PSIHOLOŠKO PODPORO COVID - 19: 080 51 00 24ur/vsak dan

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.