NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

ŠPELA PUSTOSLEMŠEK, dr.dent.med.
IRENA RAKOVEC, zobozdrav.asist.
Dejavnost: ZOBOZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: (01) 58 15 255
E-naslov: narocanje.spela.pustoslemsek@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:30-19:30
TOREK 12:30-19:30
SREDA 07:00-14:00
ČETRTEK 07:00-14:00
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU, Zobozdravnica je odsotna, nadomešča jo Lea Samba, dr.dent.med.

Obvestilo zdravnika:

 

Obveščamo vas, da z ambulantnim delom pričnemo 18.5. 2020. Zaradi več kot dvomesečne prekinitve rednega dela in novih postopkov obravnave v skladu s sprejetimi strokovnimi smernicami in zagotavljanja varnosti pred okužbo, bo naše delo drugačno in okrnjeno. Prosimo vas za razumevanje in strpnost pri novi organizaciji našega dela.

Vsi termini, dogovorjeni pred nastopom epidemije, žal odpadejo. Ne prihajajte v ambulanto, čeprav imate termin.

Glede novih terminov vas bomo obvestili po pošti, e-pošti ali vas bomo poklicali sproti. V primeru, da dan pred predvidenim terminom ne boste dosegljivi na telefon, le-ta odpade in bo dodeljen drugemu pacientu. Novi termini bodo določeni glede na stopnjo nujnosti, o kateri bo odločal izbrani zobozdravnik.

Po navodilih NIJZ se moramo držati nekaterih sprememb, ki so v pomoč zaščiti vas, ostalih pacientov in zaposlenih.

Zaradi novega načina dela boste stik z nami najlažje vzpostavili preko e-pošte. Prosimo vas, da nam kakršnokoli vprašanje ali težavo sporočite na e-pošto za elektronsko naročanje, kajti na telefonu bomo težje dosegljivi, saj smo ves čas dela oblečeni v zaščitno opremo.

Dan pred vašim terminom vas bomo poklicali po telefonu in vas spomnili, da izpolnite COVID-19 VPRAŠALNIK

https://www.zd-lj.si/zdlj/images/Koronavirus/OBR_560__vprasalnik_o_zdr_stanju_pacientov_pred_obravnavo_v_casu_COVID-19.pdf

Izpolnjenega in podpisanega boste prinesli s seboj na vaš določeni termin.

Vstop bo omogočen le zdravim, brez simptomov COVID-19 in prehladnih obolenj.

  • Vstopanje v ordinacijo bo mogoče le posamično, ob točno določenem terminu in samo naročenim.

  • Preden nas obiščete, je potrebno poskrbeti za brezhibno ustno higieno – s tem zmanjšate količino nepotrebnih mikrobov v ustni votlini, zaščitite sebe in druge.

  • Vstop v ordinacijo je možen le z masko.

  • Pred vstopom v zdravstveni dom si nadenite zaščitno masko čez usta in nos, ne snemajte je, dokler se ne usedete na zobozdravniški stol.

  • Na vhodu v ZD so pripravljena sredstva za čiščenje in razkuževanje rok. Prosimo, da jih uporabite, ko vstopite v prostore naše ustanove in ordinacije.

  • V čakalnici bo poskrbljeno za dovolj prostora, da boste lahko ohranili primerno razdaljo do čakajočega. Na stole v čakalnici se usedite le na mesta brez oznak.

 

 

Nujna stanja v zobozdravstvu so:

  • močan zobobol (nevzdržna huda stalna bolečina, ki traja več kot 24 ur in analgetik ne pomaga);

  • akutna infekcija (vnetje, ki se kaže kot: oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura);

  • močnejša krvavitev po oralno kirurškem posegu, ki se sama ne ustavi po določenem času;

  • poškodbe (poškodba v področju zgornje in spodnje čeljusti oz. ustne votline).

 

Nujna zobozdravstvena obravnava pacientov brez predhodnega naročanja ni mogoča.

V primeru nujnega stanja pokličite osebnega zobozdravnika ali informatorja v enoti ZD Ljubljana Šiška (01/581-52-00), ki vam bo podal nadaljnja navodila.

Ob vikendih in praznikih deluje ZNMP na Metelkovi 9 med 8.00 in 12.30 uro; potrebno je predhodno naročanje na telefonsko številko 01/472-37-18.

 

Špela Pustoslemšek, dr.dent.med. je do nadaljnega odsotna.

Od 1.9. 2019 jo nadomešča Lea Samba, dr.dent.med.

 

NAROČANJE:

-po e-pošti

Za naročanje preko e-pošte vas prosimo, da poleg polnega imena in priimka napišete tudi datum rojstva.

-osebno

 

-po telefonu

Od  7.00 - 11.00 v dopoldanski izmeni, 13.00 - 17.00 v popoldanski izmeni.

-po pošti

 

 

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.