Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

efpc_slo

Urnik

ELENA GOMBAČ ŠUC, dr.med.spec.
NEŽA MARTINC, dipl.m.s.
VALENTINA MLAKAR, ZT
TINA SETNIKAR, tzn
ANTONIJA LESKOVEC, dipl.m.s. (VS)
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: 01/2004553
Naslov za naročanje: https://portal.zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:30-19:30
TOREK 06:30-13:30
SREDA 06:30-13:30
ČETRTEK 06:30-13:30
PETEK 06:30-13:30 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO PO RAZPOREDU, odmor v dopoldanskem času od 10h do 10.30h, v popoldanskem pa od 16h do 16.30h

Obvestilo zdravnika:

 

NOVO: Od 20. 11. 2023 imamo 7-urni ordinacijski čas. Dosegljivi smo po sledečem razporedu:
 • Torek, sreda in četrtek od 6.30 do 13.30, razen v času malice od 10.00 do 10.30.
 • V ponedeljek od 12.30 do 19.30, razen v času malice od 16.00 do 16.30.
 • Petek po razporedu
NOVO: KOMUNIKACIJA PREKO PORTALA:
Spoštovani starši!
S 3. 1. 2023 nas lahko kontaktirate preko spletnega portala, ki omogoča varno in kriptirano izmenjavo sporočil z ambulanto. Za dostop do portala je potrebna REGISTRACIJA starša na https://portal.zd-lj.si/login, nato pa ureditev pooblastil za otroke. Več informacij o portalu je tudi na naši spletni strani https://www.zd-lj.si in portal.zd-lj.si. 
V primeru, da imate starši katerega od digitalnih potrdil in imate izbranega svojega osebnega zdravnika v ZD Ljubljana, lahko registracijo zase opravite sami na daljavo - ob registraciji se bodo pojavile povezane osebe, če je bil v preteklosti izdan eBolniški list za nego. 
 
Od 10. 2. 2023 ne bomo več dosegljivi po elektronski pošti,

CEPLJENJE PROTI GRIPI: Pri otrocih do 2. leta starosti ima gripa pogosto težji potek. Gripo pri otrocih učinkovito preprečujemo s cepljenjem. Cepimo otroke od dopolnjenega 6. meseca starosti, pri mlajših od 6 mesecev svetujemo cepljenje družinskih članov, ki s tem posredno zaščitijo dojenčka. Cepljenje otrok poteka od začetka novembra 2023, za termin cepljenja nas kontaktirajte po telefonu.

 

ODSOTNOST: V času odsotnosti nadomeščajo ostale prisotne zdravnice. Pokličite na tel. 01 200 45 00 ali 01 200 45 14

ODSOTNOSTI: 7.6., 13-28.6.

SPREMEMBE URNIKA:  3.6dop, 

NAROČANJE na pregled:

 • PO TELEFONU - v ordinacijskem času
 • PREKO Portala
 • PO POŠTI - Ambulanta dr. Gombač Šuc, ZVPO, Šestova 10, 1000 Ljubljana
 • osebno v ordinacijskem času 

VELJAVNOST NAPOTNICE ZA SPECIALISTIČNE PREGLEDE: Veljavnost napotnice je navedena na izvidu specialističnega pregleda oz. je vidna v sistemu zVEM (za otroke do starosti 15 let jo lahko preverijo starši, otroci starejši od 15 let jo lahko preverijo sami)

ADMINISTRATIVNE STORITVE: 

 • Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke in zaključevanje nege, urejajte pri izbranem zdravniku preko portala, izjemoma po telefonu. 
 • Če otrok zboli in potrebujete nego, o tem takoj obvestite ambulanto izbranega zdravnika preko portala. Ob tem navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego in telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. 
 • Če želite posredovati otrokovo zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen, jo prav tako pošljite preko portala

PREGLEDI BOLNIH OTROK:

 • Če otrok zboli, se v ordinacijskem času  ambulante posvetujete z medicinskim osebjem po telefonu. Zdravnik bo glede na otrokovo zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Ne prihajajte nenaročeni.
 • V nočnem času, preko vikenda in na praznične dni poteka dežurna služba za otroke na Metelkovi 9. Tudi v tem primeru se posvetujte z dežurnim zdravnikom -  tel. 01 47 23 88V primeru življenjske ogroženosti pokličite112

 • Ves čas obravnave morate imeti pravilno nameščeno obrazno masko. Enako velja tudi za otroka, ki je starejši od 6 let.

Na spletni strani ZDL so objavljena Navodila za starše (klik) S klikom na ikono Pediatrija se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka. 

PREGLEDI ZDRAVIH OTROK - SISTEMATIČNI PREGLEDI IN CEPLJENJA: Za sistematične preglede vas bomo kontaktirali po telefonu ali preko Portala ali po pošti.

Navodila iz razvojne ambulante:https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=662&Itemid=2760&lang=sl

Navodila Centra za duševno zdravje:https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=662&Itemid=2760&lang=sl

POTRDILO ZA VSTOP V VRTEC: 

 • Za izdajo potrdila se je potrebno pravočasno dogovoriti po telefonu, preko e-pošte ali po pošti.
 • Potrebujemo podatek o enoti vrtca in datumu vstopa v vrtec. 
 • Potrdilo izda otrokov izbrani zdravnik. 
 • V skladu z zakonsko podlago morajo biti otroci pred vstopom v vrtec cepljeni proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, razen izjem.
 • Ob menjavi skupine ali enote vrtca se že izdano potrdilo prenese na novo lokacijo. 

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.