V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

ELENA GOMBAČ ŠUC, dr.med.spec.
NEŽA MARTINC, dipl.m.s.
TEJA ERŽEN, med.ses.
VALENTINA MLAKAR, ZT
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: 01/2004553
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/62
E-naslov: narocanje.elena.gombac-suc@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

CEPLJENJE PROTI GRIPI: Pri otrocih do 2. leta starosti ima gripa pogosto težji potek. Gripo pri otrocih učinkovito preprečujemo s cepljenjem. Cepimo otroke od dopolnjenega 6. meseca starosti, pri mlajših od 6 mesecev svetujemo cepljenje družinskih članov, ki s tem posredno zaščitijo dojenčka. Cepljenje otrok poteka od začetka novembra 2022, za termin cepljenja nas kontaktirajte po telefonu ali e-pošti.

 

ODSOTNOST: V času odsotnosti nadomeščajo ostale prisotne zdravnice. Pokličite na tel. 01 200 45 00 ali 01 200 45 14

ODSOTNOSTI:   7-9.12, 27-30.12

SPREMEMBE URNIKA:   2.12. pop, 21.12.pop

NAROČANJE na pregled:

 • PO TELEFONU - v ordinacijskem času
 • ELEKTRONSKO PO E-POŠTI -  narocanje.elena.gombac-suc@zd-lj.si  e-naslov je namenjen izključno naročanju na pregled in ne opisovanju zdravstvenih težav
 • PO POŠTI - Ambulanta dr. Gombač Šuc, ZVPO, Šestova 10, 1000 Ljubljana
 • elektronsko preko spletnega naročanja: https://narocanja.zd-lj.si/62/- TRENUTNO NI MOŽNO
 • osebno v ordinacijskem času - TRENUTNO NI MOŽNO

VELJAVNOST NAPOTNICE ZA SPECIALISTIČNE PREGLEDE: Veljavnost napotnice je navedena na izvidu specialističnega pregleda oz. je vidna v sistemu zVEM (za otroke do starosti 15 let jo lahko preverijo starši, otroci starejši od 15 let jo lahko preverijo sami)

ADMINISTRATIVNE STORITVE: 

 • Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke in zaključevanje nege, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. 
 • Če otrok zboli in potrebujete nego, o tem takoj obvestite ambulanto izbranega zdravnika po e-pošti. Ob tem navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego in telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. 
 • Če želite posredovati otrokovo zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen, jo prav tako pošljite po e-pošti. 

PREGLEDI BOLNIH OTROK:

 • Če otrok zboli, se v ordinacijskem času  ambulante posvetujete z medicinskim osebjem po telefonu. Zdravnik bo glede na otrokovo zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Ne prihajajte nenaročeni.
 • V nočnem času, preko vikenda in na praznične dni poteka dežurna služba za otroke na Metelkovi 9. Tudi v tem primeru se posvetujte z dežurnim zdravnikom -  tel. 01 47 23 88V primeru življenjske ogroženosti pokličite112

 • Ves čas obravnave morate imeti pravilno nameščeno obrazno masko. Enako velja tudi za otroka, ki je starejši od 6 let.

Na spletni strani ZDL so objavljena Navodila za starše (klik) S klikom na ikono Pediatrija se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka. 

PREGLEDI ZDRAVIH OTROK - SISTEMATIČNI PREGLEDI IN CEPLJENJA: Za sistematične preglede vas bomo kontaktirali po telefonu dan pred pregledom in vam posredovali potrebne informacije o tem, kje boste vstopili v zdravstveni dom, kako bo potekal pregled in kaj prinesite s seboj. 

Navodila iz razvojne ambulante:https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=662&Itemid=2760&lang=sl

Navodila Centra za duševno zdravje:https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=662&Itemid=2760&lang=sl

POTRDILO ZA VSTOP V VRTEC: 

 • Za izdajo potrdila se je potrebno pravočasno dogovoriti po telefonu, preko e-pošte ali po pošti.
 • Potrebujemo podatek o enoti vrtca in datumu vstopa v vrtec. 
 • Potrdilo izda otrokov izbrani zdravnik. 
 • V skladu z zakonsko podlago morajo biti otroci pred vstopom v vrtec cepljeni proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, razen izjem.
 • Ob menjavi skupine ali enote vrtca se že izdano potrdilo prenese na novo lokacijo. 

 

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.