V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

HELENA TURK ŠKRUBEJ, dr.med.spec.
KRISTINA HRABROV, dipl.m.s.
VERONIKA BRCAR, dipl.m.s.
MATEJA BECI, ZT
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA ŠIŠKA, DERČEVA UL. 5
Telefon: 01 58 15 254
E-naslov: narocanje.helena.turk-skrubej@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 08:00-15:00
TOREK 07:00-14:00
SREDA 12:30-19:30
ČETRTEK 07:00-14:00
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani starši, dragi otroci,

- 18.10.21 delam od 10:30-15:00, pred tem preventiva,

- 19.10.21 delam od 7:00-10:00, nato preventiva,

- 20.10.21 delam od 15:00-19:30, pred tem preventiva,

- 21.10.21 delam od 10:30 -14:00, pred tem preventiva, in

- 22.10.21 delam od 15:00-19:30, pred tem prevenitva.

SPOŠTOVANI STARŠI: ZARADI IZJEMNEGA NAVALA NA E-POŠTNI PREDAL, V TREH DNEH NE USPEMO VEDNO ODGOVORITI NA VAŠO E-POŠTO. PROSIM ZA RAZUMEVANJE IN SMOTRNO RABO E-NASLOVA.

Obvestilo zdravnice:

LABORATORIJ: po prejemu laboratorijskega naročila se lahko samostojno naročite v laboratorij preko spodnje povezave:  https://narocanja.zd-lj.si/241 Sledite navodilom, ki so napisana v zelenem  okvirju, naročate se lahko, le na proste termine, ki so obarvani zeleno.

PNMP (pediatrična nujna medicinska pomoč): pred pregledom v dežurni službi se prosim posvetujte na tel. številki PNMP 01 47 23 888 in upoštevajte navodila zdravstvenega osebja. 

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače, zato vas prosim za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled bolnega otroka in mladostnika je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem - triažno medicinsko sestro (po telefonu ali e-pošti). Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in/ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.

  • za pregled na PNMP pokličite na tel. št. 01 47 23 888 in se pred prihodom posvetujte z dežurnim zdravnikomV primeru življenjske ogroženosti pokličite takoj 112.
  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
  • Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in imejte kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave. Enako glede na starost tudi vaš otrok.
  • V prostorih zdravstvenega doma upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke in zaključevanje nege, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če otrok zboli in potrebujete nego, ali potrebujete spremstvo za vašega otroka o tem obvestite ambulanto izbranega zdravnika po e-pošti. Ob tem navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego/ spremstvo ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

Če želite posredovati otrokovo zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen, jo lahko pošljite po e-pošti. Bolj nam je pregledno, če pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij pošljete pisno v ambulanto oziroma jih pustite pri vratarju v zaprti kuverti, na katero zapišite ime otrokovega osebnega zdravnika. Tudi za ostale administrativne stvari nas pravočasno kontaktirajte.

Vaša zdravnica

Helena Turk Škrubej

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.