V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

KATARINA ZADRAVEC, dr.med.spec.
TEJA ČEH, SMS
ANITA RIGLER OBERSTAR, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: PE RUDNIK, RAKOVNIŠKA UL. 4
Telefon: (01) 42 02 444
Naslov za naročanje: http://narocanja.zd-lj.si/164
E-naslov: narocanje.katarina.zadravec@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 12:30-19:30
TOREK 07:00-14:00
SREDA 07:00-14:00
ČETRTEK 12:30-19:30
PETEK 07:00-14:00

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani starši, otroci in mladostniki,

Za naročanje po telefonu smo dosegljivi v popoldanskem času (ponedeljek in četrtek) od 13.00 do 15.00, v torek in sredo (sistematični pregledi otrok) od 7.00 do 8.00 in od 12.00 do 13.00, v petek od 7.00 do 9.00.

ZDRAVNIŠKO POTRDILO O PREBOLELI BOLEZNI COVID - 19

Na  portalu zVEM si lahko natisnete izvid brisa na covid-19, za kar potrebujete digitalno potrdilo ali SMSPass. Navedeno je uraden dokument in v tem primeru dodatnih potrdil ne potrebujete.

Izdaja potrdila s strani osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, za katero je v ZD Ljubljana skladno z veljavnim cenikom za izdajo spričeval, potrdil in mnenj, potrebno plačilo v znesku 15,00 EUR.

Zdravnik izda potrdilo le v primeru medicinske dokumentacije o preboleli COVID-19 bolezni pred največ 6 meseci. Samo izvid prisotnosti protiteles na SARS-CoV-2  ni zadosten pogoj za izdajo potrdila o preboleli COVID-19 bolezni.

https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=688&Itemid=2775&lang=sl

https://www.gov.si/novice/2021-02-19-dokazovanje-prebolelosti-covid-64352/

CEPLJENJE COVID- 19

Če bi se želeli cepiti proti COVID-19 in stari 12 let ali več, se lahko prijavite na cepljenje preko spletne aplikacije ZVEM, na spodnji povezavi

https://zvem.ezdrav.si/cepljenje

Dodatna pojasnila glede cepljenja so navedena na spodnji povezavi, v primeru nejasnosti ali vprašanj glede cepljenja proti COVID-19, nas prosim kontaktirajte

https://www.nijz.si/sl/najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-glede-cepljenja-proti-covid-19

https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=688&Itemid=2775&lang=sl

POTRDILO O CEPLJENJU PROTI COVID-19

Vsi pacienti na lokaciji cepljenja neposredno po cepljenju prejmejo brezplačno potrdilo/kartonček o cepljenju, na katerem je zapisan termin cepljenja z obema odmerkoma cepiva, vrsta cepiva in serija cepiva. Na dnu je tudi zapis, da potrdilo o cepljenju služi kot dokazilo o opravljenem cepljenju.

V kolikor pacient želi potrdilo o opravljenem cepljenju iz baze eRCO (gre za potrdilo v slovenskem in angleškem/italijanskem/madžarskem jeziku), je le-to dostopno vsem osebam na Portalu zVEM (Potrdilo o cepljenju - Portal zVEM) s pomočjo digitalnega potrdila ali SMSPass-a.

Izdaja potrdila o opravljenem cepljenju iz baze eRCO s strani osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, za katero je v ZD Ljubljana skladno z veljavnim Cenikom za izdajo spričeval, potrdil in mnenj, potrebno plačilo v znesku 15,00 EUR.

 

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).
Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave.
V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če otrok zboli zbolite in potrebujete nego, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti. Pisne izvide opravljenih pregledov, hospitalizacij, lahko pošljete pisno v ambulanto ali jih pustite pri vratarju na recepciji v zaprti kuverti, na katero zapišite ime osebnega zdravnika.


Na spletni strani ZDL je desno zgoraj ikona Navodila za starše. S klikom na ikono se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka.

 

Odsotnosti in spremembe urnika:   v ponedeljkih in četrtkih delamo popoldan, ostale dni dopoldan.

elektronsko:  ZARADI EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE S KORONAVIRUSOM ELEKTRONSKO NAROČANJE V TEM OBDOBJU NI MOŽNO

po mailu: narocanje.katarina.zadravec@zd-lj.si

Po 19. uri, ob sobotah, nedeljah in praznikih, sprejema NUJNE primere do 19. leta starosti pediatrična nujna medicinska pomoč na Metelkovi ulici 9, telefon 01 472 38 88, nad 19. letom pa splošna nujna medicinska pomoč na Bohoričevi 4, telefon  01 522 8408. V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112. Pred prihodom na PNMP pokličite zdravstveno osebje na tel. številko 01 47 23 888.

 

NAROČANJE ZDRAVSTVENIH LISTIN:

1. Recepti za stalna zdravila
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj teden dni pred iztekom (osebno, po telefonu, elektronski pošti). Pripravljeni bodo najkasneje v treh delovnih dneh v elektronski obliki. Pred iztekom t. i. letnih receptov je potreben pregled otroka pri zdravniku, za kar se predhodno naročite. Za vse spremembe zdravljenja, ki jih je svetoval drug specialist, je potrebno izvide posredovati otrokovemu osebnemu zdravniku.

2. Medicinsko-tehnični pripomočki
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

3. Napotnice
Vljudno prosimo, da napotnice za kontrolne preglede naročite vsaj teden dni pred datumom kontrolnega pregleda in osebnemu zdravniku posredujete izvide pregleda pri specialistu, iz katerega bo to razvidno. Napotnice za prve preglede pri specialistu izda otrokov osebni zdravnik po pregledu in lastni presoji.

4. Nadomestilo za nego
Če je otrok zbolel in potrebujete nego, o tem obvestite otrokovega osebnega zdravnika in pripeljite otroka na pregled najkasneje v treh dneh (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS).

5. Nadomestilo za spremstvo
Če potrebujete nadomestilo za spremstvo otroka, poskrbite za potrdilo zdravstvene organizacije,kjer je bil otrok pregledan. Izvid lahko nadomesti potrdilo, če na njem piše, da prihaja v spremstvu osebe, ki uveljavlja pravico do nadomestila. Nadomestilo za spremstvo otroka izdajamo po urah in pripada do 15 leta starosti otroka.

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.