NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA

s povišano telesno temperaturo, kašljem ali težkim dihanjem! Najprej pokličite svojega osebnega zdravnika/zobozdravnika po telefonu!

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Urnik zdravnika

KATARINA ZADRAVEC, dr.med.spec.

ANITA RIGLER OBERSTAR, dipl.m.s.
POLONA ŽGANJAR, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: PE RUDNIK, RAKOVNIŠKA UL. 4
Telefon: (01) 42 02 444
Naslov za naročanje: http://narocanja.zd-lj.si/164/
E-naslov: narocanje.katarina.zadravec@zd-lj.si

Urnik:

  DOPOLDAN POPOLDAN TURNUS
PONEDELJEK 09:30-16:00 - Dopoldan
TOREK 07:00-13:30 - Dopoldan
SREDA 07:00-13:30 - Dopoldan
ČETRTEK - 13:00-19:30 Popoldan
PETEK 07:00-13:30 - Dopoldan
SOBOTA - - -
Opomba:
Obvestilo zdravnika:

POMEMBNO OBVESTILO - KORONAVIRUS

Spoštovani starši!

ZARADI EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE SE ZDRAVSTVENI DOM RUDNIK OD 16.3.2020 DALJE ZAPIRA ZA Zdravstveno varstvo ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE, SELIMO SE V ZD VIČ, Šestova 10.

OD 16.3.2020 DO PREKLICA ODPADEJO VSE PREVENTIVNE DEJAVNOSTI.

Izvajajo le nujne zdravstvene storitve. Pregled v ambulanti je  možen izključno na podlagi predhodnega telefonskega/elektronskega dogovora 01 2004 500.

Če ste prehlajeni, vas praska v grlu, kašljate, imate vročino, težko sapo, ostanite doma in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč  pokličite v ambulanto svojega osebnega/nadomestnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

V kolikor menite, da potrebujete nujen pregled zaradi drugih zdravstvenih težav, predhodno pokličite osebnega/nadomestnega, ki vam bo svetoval in presodil ali je pregled v ambulanti nujen.

Vse administrativne storitve, kot je izdaja receptov, naročilnic za medicinske pripomočke, urejanje nege, se izvaja na daljavo preko telefona oz. najbolj priporočljivo preko e-pošte. Ob kontaktu preko e-pošte prosimo navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

S ciljem preprečevanja širjenja okužb s COVID 19 med prebivalstvom, je vstop v ZD Ljubljana omejen in poteka izključno preko triažnega mesta. Vse paciente pozivamo, da medicinski sestri ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov namreč ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

Pred prihodom na PNMP pokličite zdravstveno osebje na tel. številko 01 47 23 888.


Lahko se posvetujete tudi :

  1. z zdravstvenim osebjem v ZDL: na tel. številki 031 619 255, 24 ur na dan
  2. z epidemiologom NIJZ: na tel. številki 031 646 617 in 031 619 118, vsak dan med 9.00 in 17.00 uro, tudi v soboto in nedeljo 
  3. s klicnim centrom za informacije o koronavirusu: na brezplačno tel. številko 080 1404 vsak dan med 8.00 in 20.0
PROSIMO ZA SODELOVANJE IN UPOŠTEVANJE NAVODIL!

ZDRAVLJENJE OKUŽBE Z NOVIM KORONAVIRUSOM:

Pri okužbi z novim koronavirusom zdravimo le simptome bolezni:

  1. Znižujete telesno temperaturo z antipiretiki (Calpol sirup, Daleron sirup, Paracetamol svečke, Lekadol tablete - dostopno v lekarni v prosti prodaji).
  2. Otrok na pije dovolj tekočine.
  3. Otrok naj počiva in naj bo doma.
  4. Po potrebi se po telefonu posvetujte z med. osebjem.

Odsotnosti in spremembe urnika:   do nadaljnega delamo na lokaciji ZD Vič, Zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine Vič, Šestova 10, tel (01) 2004 500.


elektronsko:  ZARADI EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE S KORONAVIRUSOM ELEKTRONSKO NAROČANJE V TEM OBDOBJU NI MOŽNO

po mailu: narocanje.katarina.zadravec@zd-lj.si - naročanje po elektronski pošti zaradi epidemiološke situacije ni možno

Po 19. uri, ob sobotah, nedeljah in praznikih, sprejema NUJNE primere do 19. leta starosti pediatrična nujna medicinska pomoč na Metelkovi ulici 9, telefon 01 472 38 88, nad 19. letom pa splošna nujna medicinska pomoč na Bohoričevi 4, telefon  01 522 8408. V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112. Pred prihodom na PNMP pokličite zdravstveno osebje na tel. številko 01 47 23 888.

 

NAROČANJE ZDRAVSTVENIH LISTIN:

1. Recepti za stalna zdravila
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj teden dni pred iztekom (osebno, po telefonu, elektronski pošti). Pripravljeni bodo najkasneje v treh delovnih dneh v elektronski obliki. Pred iztekom t. i. letnih receptov je potreben pregled otroka pri zdravniku, za kar se predhodno naročite. Za vse spremembe zdravljenja, ki jih je svetoval drug specialist, je potrebno izvide posredovati otrokovemu osebnemu zdravniku.

2. Medicinsko-tehnični pripomočki
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

3. Napotnice
Vljudno prosimo, da napotnice za kontrolne preglede naročite vsaj teden dni pred datumom kontrolnega pregleda in osebnemu zdravniku posredujete izvide pregleda pri specialistu, iz katerega bo to razvidno. Napotnice za prve preglede pri specialistu izda otrokov osebni zdravnik po pregledu in lastni presoji.

4. Nadomestilo za nego
Če je otrok zbolel in potrebujete nego, o tem obvestite otrokovega osebnega zdravnika in pripeljite otroka na pregled najkasneje v treh dneh (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS).

5. Nadomestilo za spremstvo
Če potrebujete nadomestilo za spremstvo otroka, poskrbite za potrdilo zdravstvene organizacije,kjer je bil otrok pregledan. Izvid lahko nadomesti potrdilo, če na njem piše, da prihaja v spremstvu osebe, ki uveljavlja pravico do nadomestila. Nadomestilo za spremstvo otroka izdajamo po urah in pripada do 15 leta starosti otroka.

Urniki in kontakti

Napredno iskanje